AŚ Poznań

• Autor wątku Autor wątku dżudi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ja dostałam niedawno telefon od męża, dziś rano przewieźli go na Nowosolską, coś tam się pozmieniało? Bo ostatnie posty są z 2009 i 2010roku.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam,
Pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość :) Mój przyjaciel tydzień temu zgłosił się na Młyńską, jako że dostał wezwanie do odbyci kary. Chciałabym się z nim skontaktować i tu zaczynają się moje wątpliwości. Mogę zwyczajnie zadzwonić i zapytać czy tam jest? Chciałabym chociaż list napisać tylko nie wiem dokąd, czy go przenieśli itp Jak się dowiedzieć czy jestem na liście odwiedzających? Boję się, że nikt mi nie udzieli info, a on nie ma żadnej rodziny, innych bliskich osób...

Dziękuję z góry za odp.

Pastuszka nie udzielą Ci informacji jeśli zadzwonisz i zapytasz czy przebywa tam Twój znajomy.Myślę że możesz napisać list tutaj gdzie się zgłosił (tylko napisz od razu i wyślij),jakiś czas pewnie potrwa zanim go przeniosą do zakładu gdzie będzie odbywał normalnie karę,bo tu gdzie trafił jest AŚ. Jeśli osadzony sporządził listę odwiedzających,to dyrektor powinien zatwierdzić ją w ciągu kilku dni-choć różnie to bywa z tymi papierami.Albo się dowiesz od znajomego listownie czy jesteś na liście,albo przejdź się na widzenie i wtedy się dowiesz.

Dzięki, szybko napiszę. Wiem, że może nie ten temat, ale czy list dojdzie bez imienia ojca? Wiem, że był w domu dziecka ale kogo ma w dowodzie, nie mam pojęcia...

Pastuszka jeśli nie znasz imienia jego ojca to wyślij bez ale jeśli jest osadzony o tym samym imieniu i nazwisku to może być problem.
Kiedyś słyszałam jak pani z biura przepustek podpowiedziała,by zamiast imienia ojca napisać datę urodzenia.
Istnieje też możliwość,że jeśli go przenieśli to list pojedzie za nim do danego ZK.Tak też się zdarza.

Hej, powiedzcie mi jedną rzecz, tak sobie kombinuje, ale pewnie nie ma tak dobrze jakbym chciała :) Mojego Ł. przenieśli w środę z Młynu na Nowosolską. Na Młynie byłam w tym miesiącu dwa razy na widzeniu. Czy liczą się one na Nowosolskiej, czy tam zaczyna z czystym kontem?

Pewno za dużo bym chciała :)

powiem Ci, że warto pójść i się dowiedzieć po prostu zapisując się na widzenie.. eksperci będą stali twardo przy tym, że skoro wykorzystałaś widzenia to Ci nie przysługują ale w praktyce może się zdarzyć inaczej :)

CandyBitch, nie ma szans na twoje kombinowanie. Nie twój pierwszy i ostatni którego przenoszą z miejsca w miejsce i widzenia wykorzystane w miesiącu przepadają w kolejnej jednostce. Oni mają wszystko zapisane kto, kiedy i z kim miał widzenie.

Dokładnie.Karta widzeń wędruje wraz z osadzonym z Młyńskiej na Nowosolską więc nie ma szans na takie kombinowanie ;)
Ilość widzeń zależy przecież od podgrupy skazanego a nie od miejsca odbywania kary ;)

może w papierach to i bywa bałagan, ale za to widzeniowy w komputerze ma wszystko czarno na białym.

z autopsji wiem, że zdarza się bałagan również w komputerze osoby, która jest odpowiedzialna za widzenia :)

astom napisał:
z autopsji wiem, że zdarza się bałagan również w komputerze osoby, która jest odpowiedzialna za widzenia :)

a ja z autopsji wiem, że to skazany ma potem problemy, jeśli się nagle okazuje, że miał dodatkowe widzenie, na które nie było zgody.

Nie mówię o AŚ w Poznaniu :)
być może, nie neguję tego, że mogą być z tego tytułu problemy

astom napisał:
Nie mówię o AŚ w Poznaniu :)

To w takim razie proszę o jednoznaczne wpisy. Bo te Twoje sugerowały taki bałagan w tej konkretnej jednostce. A co zrobisz, gdy dyrektor danej jednostki poczuje się urażony i podejmie odpowiednie kroki?

Witam ;) mój brat od tygodnia przebywa w AŚ ul. Młyńska(przed tem dwa tyg. w Śremie). Jest na p2 jako skazany na 6msc. Miał ze sobą karte tel ( zwykłom chipową kupiłam mu w Śremie). Wysłałam dwa listy( znaczki też ma). A jednak do tej pory jeszcze się nie odezwł:what:

Jakie masz pytanie? jeśli brzmi ono: "dlaczego się nie odezwał" to odpowiedzi jest mnóstwo. Na przykład: bo woli kontaktować się z kolegami.

No żeczywićcie to pytanie troch mało konkretne. Dostałam list przed chwilą chyba jest troszke podłamany, mówi że jest chyba gorzej nie móg trafić. Chciał karte tylko nie wiem jaka to ma być? bo ta zwykła chipow a nie działa

maja19548 napisał:
Chciał karte tylko nie wiem jaka to ma być? bo ta zwykła chipow a nie działa

Przeczytałaś ten temat?
On Tobie w liście nie napisał??!!?? Nie wierzę ....

Powrót