AŚ Poznań

• Autor wątku Autor wątku dżudi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
aniolek87 wielkie dzieki za odpowiedz a powiedz mi jeszcze jedno wspominalas o widzeniach bezdozorowych rodzinnych jak one wygladaja ?? moze wejsc cala rodzina czy tak jak na normalne widzenia 2 osoby dorosle ?? i jak czesto sa te widzenia czy kazde moze byc takie ??

a jeszcze mam pytanko co do ZK w gorzowiew wlkp a dokladniej AŚ i Oddzialu Zewnętrznego w Słońsku wie ktos moze jak tam to wszystko wyglada ?? jak wygladaja widzenia ? jaka tam jest atmosfera? itd wszystko co wiecie bo szukalem na forum tematu na temat ZK w gorzowie ale nie ma watku o Gorzowie albo ja nie umiem szukac z gory dziekuje za pomoc

Ostatnia edycja:
bezdozorowe jest bez straznika- mala salka stolik dwa krzesełka i tyle, to jest na młyńskiej dawane w formie nagrody czyli nie kazde widzenie takie jest,a widzenia rodzinne są raz na jakiś zas, i wtedy przychodzą matki z dziećmi, i takie widzenie trwa zazwyczaj dłużej niz zwykłe, jakies 3-4 godzinki. jest jedna sala wtedy pare stolikow i kazdy siedzi rozmawia, mozna jakies ciacho , obiadek przyniesc. ale nie zawsze. na nowosolu tez sa rodzinne, ale jak juz wspomnialam nie sa one co tydzien tylko raz na jakis czas. rodzinne, i bezdozorowe to forma nagrody, wiec nie kazde takie moze byc.

aniolek87 a powiedz mi gdzie jest lepiej na Mlynie czy Nowoslkiej ?? Twoim zdaniem
A i jeszcze jedno jesli chodzi o widzenia rodzinne to moze przyjsc cala rodzina np moja mama tata moj drugi brat i ja ?? czy tylko 2 osoby ?? (wszyscy sa dorosli) po jakim czasie na takie widzenie moze dostac zgode ?? czyli na nowosolu i mlynie sa widzenia rodzinne tak ?? a na mlynie sa czesciej te widzenia niz na nowosolu ??

o mamo ile pytan :)
po 1 -zalezy na młynie sa bezdozory, ale widzenia przez plekse, a na nowosolu sa widzenia normalnie przy stole, ale nie ma bezdozorow
2- na młynie zakupy do 100zł. i mieszczace sie w skrzynce, na nowosolu bez ograniczen
3-na nowosolu wiecej wnioskow nagrodowych
4.na nowosolu wiecej wyjsc poza zk (mam tu na myśli wyjscia do kina, rajdy rowerowe itp...)
5. na nowosolu praca poza zk
a ja generalnie wole nowosolska. ale to zalezy jak juz pisałam gdzie go przewioza. tzn. pewnikiem ze najpierw na młyn...
co do widzen rodzinnych to zadaj sobie proste pytanie jak by wygladala sala jak kazdy by przyprowadzil tyle osob ze soba?? :)
nie ma normowanego czasu odnosnie widzen rodzinnych, jedni je maja inni nie. na nowosolskiej jest generalnie lepiej z widzeniami rodzinnymi. a na młynie np. ostatnio zrobili "konkurs" na najładniejszy rysunek dla dziecka i pare wybranych osob mogło mieć takie widzenie. na nowosolskiej na sali widzen sa zabawki dla dzieci, a na widzeniach rodzinnych czesto sa organizowane przez pana od KO rozne zabawy dla dzieci.
zreszta mlynska przynalezy do AS, a na nowosolskiej to typowy zaklad półotwarty!!

Ostatnia edycja:
yhym wielkie dzieki za odpowiedz :) jak bede mial jeszcze jakies pytania to najlepiej bede chyba pisal na pw :) zobaczymy gdzie go przeniosa najpierw bo od kiedy jest w Rawiczu dzwonil tylko raz nie wiem czy tam mozna dzwonic raz w misiacu czy jak :/ a wiesz cos moze na temat ZK Gorzow ?? a dokladniej tak jak pisalem wyzej na temat odzielow tego ZK czyli AS i oddzialu zewnetrznego ?? albo moze jakis inny uzytwkownik forum wie cos na temat tych jednostek jak to tam wszystko wyglada bo jak juz pisalem na forum nie znalazlem tematu na temat zadnej z tych jednostek a tam tez go podobno moga wyslac :/

aniolek87 jeszcze raz wielkie dzieki :) szukalem ale jakos nie moglem znalezc dopiero sie odnajduje na tym forum pierwszy raz taka sytuacja zdarzyla sie w rodzinie :/ dlatego pytam wszedzie gdzie i jak wyglada bo brat pojdzie albo do poznania albo wlasnie do gorzowa wlkp

ze spokojem. tylko nie dubluj tematow w roznych watkach- bo tego moniaczek nie lubi :)
jak cos to smialo pytaj

blaze4ever napisał:
aniolek87 a powiedz mi gdzie jest lepiej na Mlynie czy Nowoslkiej ?? Twoim zdaniem
A i jeszcze jedno jesli chodzi o widzenia rodzinne to moze przyjsc cala rodzina np moja mama tata moj drugi brat i ja ?? czy tylko 2 osoby ?? (wszyscy sa dorosli) po jakim czasie na takie widzenie moze dostac zgode ?? czyli na nowosolu i mlynie sa widzenia rodzinne tak ?? a na mlynie sa czesciej te widzenia niz na nowosolu ??

moze przyjsc wiecej osob niz 2 dorosle...jak bylam ostatnio- pare dni temu to byly rodziny 4 osobowe.

Żeby weszło więcej jak 2 osoby dorosłe, trzeba pisać prośbę do Dyrektora ZK

Mam pytanie. Mój napisał o transport do Gębarzewa, ale tam jest ponoć przeludnienie i przewiozą go gdzieś " w pobliże",najprawdopodobniej do Poznania, na przeczekanie. On od sierpnia 2008 ma przyznaną P2. Czy ktoś może wie czy w takich wypadkach kierują na Młyn czy Nowosolską? Czy w ogóle można coś takiego przewidzieć? I jeszcze jedno pytanie- w jaki sposób można uzyskać informację w jakich ZK są miejsca a które są przeludnione (cjoć to jest chyba globalny problem polskiego więziennictwa...). Z góry dzięki za pomoc.

to mówisz że na początek dla pierwszy raz skazanego to grupa P2 jest niemozliwa

a dlaczego grupa p2 nie mozliwa dla pierwszy raz skazanego bo nie rozumiem??
gog-wiekszosc zk sa przeludnione wiec takie informacje sa chyba zbedne, zalezy moga go dac na młynska a moga go dac na nowosolska. nie jest powiedziane gdzie. moga najpierw go dac na młynska a potem np. po miesiacu przewiesc na nowosolska

forq wiem ale mati(pos nad moim) tak dziwnie napisal swojego ze zapytalam wlasnie ::)

matii454 napisał:
to mówisz że na początek dla pierwszy raz skazanego to grupa P2 jest niemozliwa

forg napisał:
Jest możliwa. Nawet na "dzień dobry". Podobnie jak dla recydywisty.

Oczywiście, że jest możliwa, ale nie patrzy się tylko na to czy osoba jest pierwszy raz karana/ skazana czy jak Wy to wszyscy dziwnie nazywacie - bo mam wrażenie, że tu ciągle przewija się problem właściwego nazewnictwa i zapewne większości chodzi o osoby pierwszy raz odbywające karę pozbawienia wolności, a nie pierwszy raz karane, ale dobra..., w każdym razie przy ustalaniu odpowiedniego typu ZK bierze się pod uwagę trochę więcej niż sam fakt pierwszego "skazania", istotna jest też np. waga czynu przestępczego - nie wiem, ale ja np. jeszcze nie spotkałam się z tym, żeby osoba skazana np. za zabójstwo, ale skazana pierwszy raz - dostała na dzień dobry półotworek więc takie robienie nadziei na ZK typu 2 bez zagłębiania się chociaż w kilka szczegółów dotyczących osoby skazanej to dla mnie trochę bez sensu... Myślę, że trzeba nastawić Matiego realistycznie, a nie nierealistycznie, ale optymistycznie...
Choć życzę Mati Twojej bliskiej osobie P2 z całego serca:)

Ostatnia edycja:
Witam! mam pytanie jak to jest z telegramami do AS (dokladnie poznan nowosolska).chcialabym wyslac do mojego ze go kocham ale nie wiem czy dostarcza mu cos takiego? czy nie bedzie mial pozniej problemow? w koncu to nie informacja np o zgonie tylko taka glupota?
prosze o odpowiedz

Lepiej wyślij list:) priorytet dochodzi następnego dnia

mkastalia jesli chodzi o nowosolska to nie as tylko zaklad karny polotwarty. a co do pytania tak jak napisal zombie lepiej wyslij list.

Powrót