Aś służewiec

• Autor wątku Autor wątku kasiunia1984
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witajcie,
słyszałam na ten temat różne opinie :( i w końcu nie wiem co robić. Czy to prawda, że o tym, kto może odwiedzać osobę tymczasowo aresztowaną decyduje prokurator? Jest jakiś przepis, który mówi o tym, że odwiedziny przysługują tylko i wyłącznie najbliższej rodzinie? <aresztowany dostał sankcję>
Jakie warunki mają tam aresztowani ? jedni mówią, że AŚ Służewiec jest najgorszy w W-wie, inni zaś, że najlepszy pod względem 'towarzystwa' i warunków...
Proszę, powiedzcie.
ps: Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

Ostatnia edycja:
forg napisał:
A jak ja zaraz tutaj napiszę, że za drobną opłatą możesz spędzić noc w celi ze swoim facetem to zapytasz, gdzie wpłacić pieniądze?

Hej i można dać bez pozwolenia 5szt.;)a byłeś taki zgryzliwy

witam powiedz mi co masz na myśli.."dobre towarzystwo"

Czesc ;). Mam narzyczonego w as na sluzewcu. Zostal przewieziony z potulic na sprawe w charakterze swiadka-paranoja....Mam kilka pytan: jak wygladaja i czy wogole sa tam widzenia bezdozorowe i jak wyglada sprawa jesli chodzi o przepustki...Pozdrawiam

sylwia-motylek napisał:
Czesc ;). Mam narzyczonego w as na sluzewcu. Zostal przewieziony z potulic na sprawe w charakterze swiadka-paranoja....Mam kilka pytan: jak wygladaja i czy wogole sa tam widzenia bezdozorowe i jak wyglada sprawa jesli chodzi o przepustki...Pozdrawiam

Sylwia, wydaje mi się, że masz NARZECZONEGO:) Na Służewcu są widzenia bezdozorowe. O przepustki oczywiście najłatwiej z "półotworka" ale sprecyzuj tą część pytania :)

Dyskusja na temat przepustek i zezwoleń na opuszczenie zk została przeniesiona do tematu "przepustki"

hej mam pytanko czy takie rzeczy jak telewizor czy czajnik moge zawiesc w kazdy dzien? Na stronie nie jest napisane.

Areszt sledczy sluzewiec

Witam! Przebywam za granica, a tydzien temu poddano ekstradycji mojego Tate. Zostal przewieziony do AS na Sluzewcu, ma tam odbyc wyznaczona kare. Od tego czasu nie mialam z nim zadnego kontaktu. Wyslalam list, mam nadzieje, ze go otrzyma. Czy moglabym sie dowiedziec jak to jest z dzwonieniem do Rodziny? Czy mozna na terenie aresztu kupic znaczki i odpisac na list? Z tego co czytalam, mozna przekazac jedna paczke zywnosciowa na kwartal. Czy mozna ja wyslac poczta? Tata zabral ze soba troche pieniedzy, czy bedzie mogl z nich skorzystac w kantynie? Jak czesto bedzie mial mozliwosc zrobic w niej zakupy? Jezeli ma ktos w tym Areszcie kogos bliskiego to czy moglby chociaz ogolnie opisac warunki tam panujace? Jak mozna zorganizowac widzenie?
Wiem, ze to duzo pytan ale jestem zupelnie pogubiona w temacie. Dlatego prosze o odpowiedz.
Jeszcze jedno, czy istnieje mozliwosc wyrobienia sobie dowodu osobistego w AS?
Pozdrawiam.

RE: Areszt sledczy sluzewiec

1) Znaczki i koperty można dołączyc do listu który będzie Pani pisała z tego co pamietam 2 znaczki na miesiąc przysługują osadzonemu od państwa.
2) List otrzyma napewno ale troszkę to może potrawac zanim dostanie Pani odpowiedz od niego, proszę byc spokojną.
3) Paczki przysługują żywnościowa i higieniczna należy sprawdzic w danym miejscu odbycia kary gdyż z tego co mi wiadomo w każdym zakładzie jest inaczej co do częstotliwości ich otrzymywania.
4)Dzwonic można na pewno z Zakładu Karnego nie rozumiem dlaczego tata został osadzony w Areszcie Śledczym byc może zostanie przeniesiony do ZK w celu odbycia kary czasami jest tak że np.AŚ jest na parterze a ZK na piętrze.Proponowałbym zadzwonic do danego zakładu i tam się Pani wszystkiego dowie.
Może Pani równierz wpłacac tacie pieniadze na konto zakładu na tzw.wypiskę i z tych pieniedzy bedzie on mógł robic sobie zakupy w kantynie a ich częstotliwośc jest równierz sprawą indywidualną danego zakładu czy aresztu.
Numery telefonu ma Pani w internecie proszę podac imię, nazwisko pani taty a także imię jego ojca(pani dziadka) wszystkich informacji udzielą.

Dziekuje za informacje.

Witam, jeśli osadzony w A.Ś. Warszawa-Służewiec może wykonywać w soboty to jaką może mieć przydzieloną podgrupę? Nie mogę znaleźc w internecie rozkładu podgrup i przypisanych do nich rzeczy, które skazany może wykonywać.
Pozdrawiam i proszę o jakie kolwiek informacje.
Z góry dziękuję.

migonia napisał:
Witam, jeśli osadzony w A.Ś. Warszawa-Służewiec może wykonywać w soboty to jaką może mieć przydzieloną podgrupę? Nie mogę znaleźc w internecie rozkładu podgrup i przypisanych do nich rzeczy, które skazany może wykonywać.
Pozdrawiam i proszę o jakie kolwiek informacje.
Z góry dziękuję.

co i kto może wykonywać w soboty?
temat o podgrupach:
http://forumprawne.org/wieziennictwo/988-podgrupy-klasyfikacyjne-np-p1-p2-p3.html

przepraszam, chodzilo o wykonywanie telefonow

przeczytałam obydwa tematy na temat Służewca ale wyjatkowo mało jest na ten temat informacji.
czekam na zgode na widzenie(pierwsze)i będe wybierała sie tam z dzieckiem(3 latka),kompletnie nie mam pojęcia czego moge sie spodziewać...
był ktoś może tam niedawno?
podstawy które musze wiedzieć żeby nie przysparzać sobie dodatkowego stresu?
będe wdzięczna za każdą rade:)

Witam!
Bylam na Sluzewcu na poczatku maja, na widzeniu z osoba skazana. Byl ze mna 2 letni synek. Stanelismy w kolejce o 7 rano i po wypisaniu kartek okazalo sie, ze mamy 13 numerek. Mniej wiecej o 10 weszlismy. Dla Dziecka jest miejsce do zabawy, mozna zabrac ze soba picie, pampersa i chusteczki. Na miejscu dostepny jest bufet. Skazany moze pobawic sie z Dzieckiem, w naszym przypadku nie bylo zadnych ograniczen i wiekszosc czasu spedzilismy rozmawiajac wlasnie w tym kaciku zabaw. Prosze pytac jezeli cos Pania jeszcze interesuje. Pozdrawiam.

mój jest tymczasowo aresztowany,podobno mam jechać w środe-jak wyglądają zakupy podczas widzenia,trzepanie na bramie,ogólnie wszystko mnie interesuje,nawet najdrobniejsze szczegóły.:)

Dni i godziny widzen dostepne sa na stronie internetowej aresztu. Raz na kwartal mozna dostarczyc paczke zywnosciowa. Nie wiem co jest dostepne w bufecie poniewaz trafilam na dzien swiateczny, a wtedy jest nieczynny. Na widzenie z tymczasowo aresztowanym musisz miec zgode prokuratury. Na wejsciu jest bramka i w razie potrzeby straznik przeszukuje osoby wchodzace. Musisz zostawic przy wejsciu dowod osobisty.

to wszystko wiem:)
a jak nastawienie strażników?
jaki jest czas widzenia i od czego to zależy?
podobno mozna miec tylko kartke i długopis?
jak sala widzeń?

Ja trafilam na normalnych straznikow.
Nie wnosilam kartki, ale kredki i blok synka mi zabrali.
My uzyskalismy zgode i przedluzono nam widzenie do 2 godzin. Skazanemu przysluguja 3 godziny na miesiac ale jednorazowo jedna.
Sala nieduza, ok 30 stolow z krzeslami, niewiele prywatnosci...

Powrót