AŚ Środa Wielkopolska

• Autor wątku Autor wątku przemko77
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

przemko77

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
WItam dostalem pismo do stawienia sie 6.11 w areszcie aby odbyc kare 8 miesiecy popzbawienia wolnosci.
Czy ktos wie jak tam jest co moge zabrac ze soba itp?
Cele otwarte czy zamkniete, czym sie rozni areszt od ZK?

Prawdopodobnie zostaniesz przetransportowany gdzie indziej, ponieważ skazanych nie trzymają zbyt długo w AŚ.
Jeżeli zostałeś skazany na 8 miesięcy to prawdopodobnie będziesz miał P2, ale to nie jest regułą.
O typach zakładów możesz poczytać tu: http://forumprawne.org/o,50130.html
O tym co możesz zabrać do więzienia przeczytasz tu: http://forumprawne.org/o,50699.html
Areszt od ZK różni się tym, że tam siedzą osoby aresztowane, bez wyroków, ale w AŚ są również oddziały dla skazanych.

Przede wszystkim zabierz ze sobą trochę pieniędzy, żebyś mógł chodzić na wypiski. Jakieś kartki papieru DŁUGOPIS (bo zawsze z tym jest krucho). Areszt ma bardziej restrykcyjne zasady niż ZK więc jeśli palisz to z wolności raczej nie pozwolą zabrać papierosów pod celę. Ale w ZK można.

Karta telefoniczna!!!!
A jak będziesz miał kase to problemów nie będziesz miał bo wszystko można kupić w kantynie.

a jakies informacje jaka atmosfera tam panuje ;) jak z posiłkami, ile osob w celi, nigdy nie mialem z tym doczynienia myslicie ze dam rade? a moze uciekac i wcale sie tam nie stawic, za granice wyjade jaka szansa ze mnie szybko znajda>?

Przemko 8 miesięcy to nie jest dużo...Po 6 możesz starać się o warunkowe zwolnienie.A jak uciekniesz to przez ileś lat będziesz musiał się ukrywać a po co Ci to... :?:

Atmosfera hmmm...jak w każdym Zakładzie...a ile osób będzie w celi zależy od tego jak bardzo przeludniony jest zakład...posiłek 3 razy dziennie.

Napewno dasz radę...

a czy mp3 mozna ze soba miec hehe :P jakies ksiazki itp?

Książki raczej tak, mp3 raczej nie. Może bardziej discman, ale na to trzeba mieć zgodę od dyrektora ZK.

a co z widzeniami czy moge odmowic jesli ktos przyjdzie mnie odwiedzic i nie chce sie z nim spotkac bo nie zycze sobie np niektorych zlosliwych osob ogladac i ich wysluchiwac ;/;/

i jeszcze jedno pytanko jesli nie powiadomie kogos ze ide do aresztu a ten ktos zacznie mnie szukac, nie jest z rodziny, jakie sa szanse ze mnie szybko odnajdzie i czy moze isc z tym na policje, czy rodzina musi powiadomic o zaginieciu co on moze zrobic w tym kierunku jesli o niczym nie ma pojecia?

to kto bedzie chodzil do Ciebie na widzenia, zalezy od tego czy wpiszesz dana osobe na liste..wiec tylko od Ciebie to zalezy

Chyba, że jest to matka. Kogo jeszcze nie trzeba wpisać na listę ??
Proponuję przenieść się do innego tematu, bo zaraz ktoś nas zamknie.

ale jesli kogos z rodziny nie wpisze to zadnym prawem nie zobacze jego na oczy ???

Przemko, może przenieś się do tematu wolnego, tam na pewno dostaniesz odpowiedzi, a w tym temacie nie ma ani jednego posta związanego z AŚ Środa Wielkopolska, a szkoda, żeby temat został zamknięty, bo może się komuś przydać.
Osoby nie wpisane na listę (ale nie żona, matka) nie mają prawa wejść na widzenie. Nikt ich nie wpuści.

Wpisywać na liste widzeń nie trzeba osób o tym samym nazwisku. Więc jeśli ktoś z nich będzie chciał przyjść na widzenie to po prostu wchodzi na dowód osobisty a Ty jedyne co możesz zrobić to nie iść na takie widzenie.

Jak jest w areszcie w środzie? ktoś był? może coś opowiedzieć ? Przenoszą lub już przeniesli tam mojego narzeczonego i w sumie prócz ogólnych rzeczy które wyczytałam na portalu więziennictwa nic nie wiem. Jak z widzeniami na przykład? Czy są przy stoliku,że można się normalnie przytulić czy jak w poznaniu przez plekse podać sobie ewentualnie rączki?? czy tymczasowo aresztowany moze korzystać z budki telefonicznej? Czy jeśli prokurator wyrazi zgode na widzenie bez dozoru jest mozliwość żeby siętakie odbyło? proszę o odpowiedź! z góry wielkie dzięki!

jak to kiedyś napisał MarcinMajster bierz tyle ile udźwigniesz :) co do pieniędzy moze, to mój M nie mogł mieć ze sobą ani grosza :/ jedynie można było mu na żelazną na konto wpłacić

a co z moimi pytaniami ? ktoś odpowie ? HELP :(

Mój tam przebywał,widzenia odbywają się przy stoliku w bardzo małej sali.Na widzenie czeka się przed budynkiem Z.K. nie ma żadnej poczekalni-stoi się na ulicy.Widzenia bezdozoru są ale niewiem czy na śledczym.

Dzięki śliczne za odpowiedź. Już byłam tam na widzeniu i wiem jak wszystko się odbywa. Nie ma tragedii. Nie to co poznań :confused: dla tymczasowych nie ma bezdozorowych niestety,ale ważne że jest normalne widzenie...

Powrót