AŚ Wejherowo

• Autor wątku Autor wątku czarna248
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
leniu72 napisał:
;)witam
moze ktos odbywał wyrok w zakładzie karnym w wejherowie?
ja musze sie na dniach zgłosic mam odwieszony wyrok za nieduze długi finansowe
zastanawiam sie co zabrac ze soba lub czego napewno nie zabierac
ile ciuchow jakie srodki czystosci tv?itd
czy mozna zglosic sie by pracowac czy coklwiek robic by nie zwariowac
z gory dziekuje za podpowiedzi

- nie będziesz odbywał wyroku w Wejherowie tylko staniesz tam na komisji na której dostaniesz podgrupę i zostaniesz przewieziony do zakładu karnego (ok. 3 tyg.)

- środki czystości weź wszystkie swoje, z cichów nie za dużo bo są limity i luźne (dresy itd..) i zawsze mogą Ci dosłać, TV weź 14 "

- praccę dostaniesz jak będziesz w ZK ale nie od razu, zalezy za jaki art. i jaki wyrok

pzdr.

Dzieki za odpowiedz,do jakich miast najczesciej przenosza?ja mam wyrok za dawne długi ktore troche narosły i nie zdazyłem splacic(nie zgłaszalem sie tez to kuratora bo mieszkalem za granica) .tv tylko moze byc 14"?moga byc` płaskie TV?
czy mozna np,zasugerowac do jakiego miasta bym chciał bo np mam tam moja kobietke?
jak moja kobieta moze umowic sie by mnie odwiedzic?sporo pytan bo nie bylem jeszcze w zk dlatego pytam
z gory dziekuje za odpowiedzi

Musisz napisac pismo o przetransportowanie Ciebie do zakladu najblizej twego miejsca zamieszkania-jezeli beda miejsca i bedzie tam podgrupa jaka ci przyznali to niepowinno byc problemu z tym-ale to roznie bywa.A z odwiedzinami to musisz wpisac dziewczyne na liste odwiedzajacych-ktora bedzie zatwierdzona przed dyrektora-a jak chodzi o telewizor to musi byc do 17cali-moze tez byc płaski-niema znaczenia-ale musisz miec talon na niego-wiec musisz byc juz w zakładzie zeby taki talon dostac-ale wpierw dyrektor musi wyrazic na to zgode:)

Ostatnia edycja:
renia 111 napisał:
Musisz napisac pismo o przetransportowanie Ciebie do zakladu najblizej twego miejsca zamieszkania-

Bzdura. Nic takiego nie musi pisać. To jest ustawowy obowiązek-osadzać możliwie najbliżej miejsca zamieszkania.

Witam,
niedawno wyszedłem z tego aresztu. Jeśli ktoś potrzebuje informacji na temat warunków, widzeń, paczek, czegokolwiek niech śmiało pisze

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam.Jakie sa warunki w AŚ w Wejherowie?Co z odzieza,kosmetykami?
jakie jedzenie,jak wyglada cela,co mozna miec swojego,......
dzieki...

Warunki złe nie są, ogólnie budynek jakiś czas temu przeszedł remont, oczywiście wnętrza cel najmniej na nim skorzystały. Jeśli chodzi o odzież i kosmetyki to można w paczce dostać to co przydzieli wychowawca na talonie (raczej wszystko oprócz dezodorantów w sprayu, kosmetykow zawierających alkohol, do golenia tylko krem). Ubrania można mieć każde ale w celi są ograniczenia jeśli chodzi o ilość. Reszte zostawia sie w magazynie i można sobie wymieniać. Ogolnie musisz czekać na list z talonem i dopiero wtedy zrobić paczkę oczywiście. Cele większość 4 osobowe, mniej 2 osobowych a czasem zdarza się leżeć na świetlicy w większej liczbie. Telewizor najlepiej 14 cali z możliwością obsługi bez pilota bo jego miec nie mozna, nie moze tez miec wyjsc USB, kart pamieci itp a także nie może posiadać zewnętrznego zasilacza. Swojego w zasadzie nic poza drobiazgami, dlugopisy, zeszyty, przybory do szycia itp
Jedzenie jak na areszt nie jest tragiczne ale obiad u babci to to nie jest. Sniadania: parowki, mortadela, albo mielonka, czasem cos innego (ilosci mikroskopijne) Kolacja podobna. Do tego 1 szt chleba na glowe na dzien. Obiad rownież w malenkich ilosciach (zupa plus jakis mielony, mortadela, smierdząca wątroba z kasza, ziemniakami). 2 razy w tygodniu litraż tzn daja tylko zupe plus jajko lub kielbase.
Bez zakupow w kantynie można schudnąć błyskawicznie nawet jedząc wszystko co dają.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
dzieki bardzo za info.rozprawa ma sie odbyc 19 stycznia i moze go wypuszcza..Ale do tej pory ma byc w AŚ w wejherowie.Na rozprawe maja go transportowac do Gdanska.art.270 kk,ale nie mam pojecia czy jako swiadek czy oskarzony...Nie stawial sie na rozprawy i teraz ma...Wypisalam dzisiaj wniosek o widzenie,moze sie uda przed sprawa.zostal aresztowany 28 grudnia.Kiedy moge sie spodziewac talonu na paczke?Czy on zostal o wszystkim poinformowany?Moze nie wie do czego ma prawo..

Wszystkiego sie na pewno na miejscu dowiedział. Jeśli 19 stycznia to może nie mieć okazji wysłać listu bo te idą 2-3tyg. Po widzenie idź najlepiej osobiście do odpowiedniej prokuratury.
Jeśli nie mial w momencie zatrzymania przy sobie kasy to wpłać mu coś. Numer konta znajdziesz w internecie lub telefonicznie dzwoniąc do tego AŚ, w tytule wplaty wpisujesz imie nazwisko i imię ojca. Przyklad: Wplata dla Imię Nazwisko syn Imię ojca. To bedzie lepsze wyjscie jesli ma szanse szybko wyjsc.

Ostatnia edycja:
Czy ktoś wie dlaczego nie można w aś wejherowo zrobić zakupów w kantynie? taką informację otrzymałam telefonicznie. Czy jest jakiś inny sposób by skazany mógł sobie coś kupić?

Na kantynie w aś wejherowo można zrobić na kantynie paczkę zywnościowa.chemiczna oraz kupić na przykład poczestunek na stolik.. Możesz wpłacić pieniądze na wypiske i wtedy osadzony sam sobie zrobi zakupy :)

o właśnie co to jest ta wypiska? jak wpłacę np. 100zł to ile z tego dostanie do wykorzystania i czy ona sam decyduje co kupi czy to odgórnie ustalone?
są tam dostępne karty telefoniczne? ile kosztują?

Jak wpłacisz 100zł to dostaje z tego 50zł,a reszta pieniędzy idzie na zelażną kasę.. Tak,sam decyduję co kupi za to :) a karty można normalnie kupić za 10/20 i chyba 50zł :) polecam karte dogadania,a nie telegrosik :)

Czy ktoś się orientuje co znajduje się na trzecim oddziale Aś Wejherowo? Dostał m taką informację, ale nie wiem czy to coś oznacza, przeniesienie z pierwszego na trzeci oddział.

To nic nie znaczy :) Przenieśli go na inny pawilon tylko..

Mam jeszcze pytanie w sprawie transportu z AŚ do ZK. Jak długo trwa transport do Gdańska lub do Ustki? Mąż ma grupę p2, komisja była tydzień temu, od poniedziałku nie mam z nim kontaktu i tak zastanawiam się czy miał przed transportem możliwość zadzwonienia do mnie? W niedzielę chcę jechać na widzenie, ale nie wiem czy mi jutro telefonicznie udzielą odpowiedzi, czy mąż jeszcze przebywa w AŚ. Czy mogli przewieść go bez względu na to, że w Wejherowie będzie 17 grudnia sprawa o odroczenie(co się automatycznie zamienia na przerwę, ale nie wiem czy dobrze złożył dokumenty uzupełniające bo kierowane były do Gdańska)?

Mój D przebywał w Wejherowie przez 4 miesiące,chociaż praktycznie od razu mu przyznali grupe p2,no ale cóż.. W Wejherowie mozna dzwonić codziennie po 2 min,także dziwne ze nie dzowoni,no chyba ze naprawde pojechał w transport a jak tak,to na pewno się odezwię jak tylko bd mógł :)

Witam
orientujecie sie,czy mozna dać paczkę żywnosciowa na bramie codziennie?czy sa wyznaczone jakies dni,np podczas widzeń?
czy ktoś tu zagląda?

Ostatnia edycja:
można codziennie w dni powszednie, pewnie od 8 do 15

Dziekuje za odpowiedz!!!
tak,codziennie od 8 do 14,paczka oddana

Powrót