AŚ Wejherowo

• Autor wątku Autor wątku czarna248
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam, mam pytanie czy ktoś jest w stanie opisać Aś W

Co dostają do jedzenia czy dostają jakieś ubrania jak tam wogole jest?

Witaj,ja niestety za duzo nie wiem,a tu mało osób zagląda,wiec trudno powiedzieć

Za duzo nie wiesz ? A czy co kolwiek wiesz?

Warunki złe nie są, ogólnie budynek jakiś czas temu przeszedł remont, oczywiście wnętrza cel najmniej na nim skorzystały. Jeśli chodzi o odzież i kosmetyki to można w paczce dostać to co przydzieli wychowawca na talonie (raczej wszystko oprócz dezodorantów w sprayu, kosmetykow zawierających alkohol, do golenia tylko krem). Ubrania można mieć każde ale w celi są ograniczenia jeśli chodzi o ilość. Reszte zostawia sie w magazynie i można sobie wymieniać. Ogolnie musisz czekać na list z talonem i dopiero wtedy zrobić paczkę oczywiście. Cele większość 4 osobowe, mniej 2 osobowych a czasem zdarza się leżeć na świetlicy w większej liczbie. Telewizor najlepiej 14 cali z możliwością obsługi bez pilota bo jego miec nie mozna, nie moze tez miec wyjsc USB, kart pamieci itp a także nie może posiadać zewnętrznego zasilacza. Swojego w zasadzie nic poza drobiazgami, dlugopisy, zeszyty, przybory do szycia itp
Jedzenie jak na areszt nie jest tragiczne ale obiad u babci to to nie jest. Sniadania: parowki, mortadela, albo mielonka, czasem cos innego (ilosci mikroskopijne) Kolacja podobna. Do tego 1 szt chleba na glowe na dzien. Obiad rownież w malenkich ilosciach (zupa plus jakis mielony, mortadela, smierdząca wątroba z kasza, ziemniakami). 2 razy w tygodniu litraż tzn daja tylko zupe plus jajko lub kielbase.
Bez zakupow w kantynie można schudnąć błyskawicznie nawet jedząc wszystko co dają.
Pozdrawiam

poczytaj wszystko po kolei to dowiesz sie wiecej

hm...to już czytałam to w sumie stare już jest teraz tam jest inaczej.

Ogólnie to mój tata tam był tego roku na 3 tyg. przed rozprawą , ale jak go pytałam jak tam było to mi powiedział tylko tyle , ze strasznie i że nikomu nie życzy być tam nawet jednej godziny.

za tydzien bede tam na widzeniu prawdopodobnie ,to bede mogla powiedziec Ci cos wiecej

Witam .

Wiesz już czy bedziesz na odwiedzinach w AŚW?

Czesc,bylam na widzeniu,jedzenie byle jakie,ciagle to samo,np.kapusta gotowana na wodzie,ziemniaki,i ciagle cos mielonego,bochenek chleba dziennie na 4,dostaja jakies ciuchy wiezienne jezeli nie maja swoich,zeby dostac swoje potrzebny jest talon,najlepiej wyslac pieniadze na konto,wtedy raz w tygodniu moga robic zakupy w kantynie(w środy),pozdrawiam

Dziekuję za informację. A czy posiada może ktoś numer telefonu aresztu z którego dzwonią osadzeni ?

czy ktoswie moze czy jak bylam na widzeniu wczoraj czy jutro tez moge jechac jezeli moj chlopakma jeszce godziny widzen

Możesz - jeśli nie wykorzystał wszystkich widzeń w miesiącu.

Co do widzeń w tym AŚ. Byłam tam dzisiaj pierwszy raz. Mojego przenieśli tu z Kurkowej w celu odbycia kary. Czeka się pod bramą-nie ma żadnych ławek, wc-to info dla przyjezdnych. Toalety są owszem, ale po przekroczeniu bramy. A najpierw trzeba swoje odczekać, bo proszą na 1 widzenie. Potem już standardowo. Pod bramą czekałam ok. godziny-było z 20 osób przede mną. W kantynie nie ma prawie nic, a już na pewno nie kupicie tam znaczków ,kart do tel czy fajek. Same widzenie bardzo w porządku- sala schludna, czysta, stoliki, krzesełka raczej nowe. Siedzi się na przeciwko siebie, ale można się poprzytulać itp. Jak ktoś zainteresowany będzie bardziej to mogę napisać na PRV

No Kurkowa to wyjątkowo kiepsie miejsce:P mój mąż siedzi tam ponad rok czasu... paczki, widzenia, intymne, wszystko do dupy

Shonees widzenia na Kurkowej wierz mi są lepsze niż w Wejherowie. Jak na Kurkowa chodziłam, można było się godzinę poprzytulać, a w Wejherowie siedzi się na przeciwko siebie. To boli najbardziej. Rozumiem, że Twój mąż za pewne ma sprawy w toku dla tego go nie przetransportowali. Mój odsiaduje wyrok:(

Witam, mam pytanie odnośnie przelania pieniędzy dla swojego chłopaka w areszcie tymczasowym. Posiada może ktoś numer konta na jakie nalezy wpłacić ? Niestety ich "piękna" strona nie działa ;/ I jeszcze mam pytanie odnośnie tego czy poinformują go o tym,że otrzymał przelew?

Kasia

pieniądze wpłacasz na konto normalnie jak podane na stronie AŚ. Jeśli chodzi Ci o AŚ Wejherowo to masz wszystko na stronie tego aresztu łącznie z numerem konta w zakładce "dla interesantów" .Konto działa na pewno-mój kasę dostał. Piszesz tylko w tytule "imię, nazwisko i syn kogo".:D

ale mój siedzi na recydywie i odbywa wyrok, a Twój z tego co piszesz na sankcji pewnie jest, to to tam inne warunki widzeń i paczek są,

Powrót