AŚ Wejherowo

• Autor wątku Autor wątku czarna248
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Byłam tam dzisiaj. Pracownicy naprawdę cierpliwi i mili dla mnie. Uzyskalam informacje, które chciałam, a najważniejsze wiem, ze jest cały i zdrowy:) a z listami mialas racje. Są wysyłane do prokuratora najpierw, a później do adresata, jeśli ma TA.

witam jestem żoną skazanego mój mąż miał dzisiaj mieć wokandę o dozór elektroniczny i nie wiem czy dostał i gdzie w razie czego mogę pytać czy mąż dostał ten dozór czy nie proszę bo nie wiem co robić

danielwild napisał:
gdzie w razie czego mogę pytać czy mąż dostał ten dozór czy nie proszę bo nie wiem co robić

Męża zapytaj. Ale skoro 10 minut po tobie, pod tym samym nickiem maż pisze na tym forum, że:

danielwild napisał:
mam do odbycia karę na 7 miesięcy 28listopada będzie kiedy siedzę już w zk 3 miesiące

no to któż z nas może wiedzieć "co jest grane"?

ja za nie go piszę i wtedy myślę zę dużo się dowiem jak bym to ja nim była i to co on mi mówi to bym chciała się dowiedzieć

wię bym chciała się coś dowiedzieć to co napisałam szybciej bo nie wiem co robić

bo mój mąż dzisiaj miał mieć wokandę i nie ma go w domu czy wypuszczają go odrazu czy na drugi dzień

czy jest w wejherowie Dział Penitencjarny czy w wejherowie jest ta wokanda czy trzeba jechać do Gdańska do sądu

byłam dzisiaj u wychowawcy męża i wychowawca nawet nie wiedział że mąż miał stawać na wokandę czy wychowawca powinien wiedzieć wszystko o skazanym czy nie

Witam czy ktoś się orientuje ile czasu idzie w AS w WEJHEROWIE tzw WYPISKA ? Jeśli wysłałam w piątek to kiedy powinien ją otrzymać partner? A drugie pytanie to czy do paczki żywnościowej jest limit kg? jeśli tak to jaki, ile kg ?

Pieniadze sa dostepne po zaksiegowaniu na koncie niemniej jednak niewiem jak jest w Wejherowie ale sa napewno wydzielone dni (np 4 w miesiacu) w ktore osadzony moze dokonac zakupow w kantynie.

Z dniem 1 lipca br. paczki żywnościowe dostarczane osobom pozbawionym wolności osobiście przez nadawcę bądź za pośrednictwem placówki pocztowej lub firmy kurierskiej nie będą przyjmowane.

Ostatnia edycja:
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedz ale to o paczkach wyczytałam na stronie , pytanie brzmiało czy do paczki żywnościowej jest limit kg? jeśli tak to jaki, ile kg ? A NIE JAK WYSŁAĆ PACZKĘ .

Przepraszam, nie zrozumielismy sie. Odpowiedz: Niema limitu :-)

Limitu nie ma ale gdy się zbyt mocno w to uwierzy łatwo można narazić się na zarzut, że zakupy przeszkadzają w utrzymaniu porządku w celi.

Witam, jak większość początkujących nie wiem od czego zacząć, mój trafił do aś Wejherowo wczoraj, czy już mogę mu wysyłać pieniądze czy mam czekać na jakieś zgody i ile tej kasy , konto rozumiem ich zakładu, kiedy mogę wysłać paczke z jedzeniem i czy muszę mieć na to pozwolenie czy raz w miesiącu Po prostu to przysługuje i tyle, gdzie i kiedy ta paczke zaniesc? I jak z ubraniami i środkami czystości? Kiedy i gdzie i czy są potrzebne najpierw jakieś swistki? Co dajecie swoim facetom co jest najbardziej przydatne a co zbędne, proszę pomóżcie nigdy nie byłam w takiej sytuacji, martwię się ze coś zrobię źle, wy też bylyście w takim złym stanie psychicznym? Kupa kasy na prawnika pójdzie ale nie ma się wyjścia jak się kocha dwbila :rolleyes::rolleyes:

A u jeszcze jak z listami? Co tam może być? I kiedy mogę mu wysłać? Czy już? Czy nie ma limitów na listy? A jeśli chodzi o książki i gazety? W jakiej paczce mają być, proszę was pomóżcie same wiecie jak jest trudno jak człowiek nigdy nie miał z tym do czynienia :confused:

kodeks karny wykonawczy - od tego zacznij

Hej, orientujecie się czy w Wejherowie jest pomieszczenie do widzen intymnych?

kinicia napisał:
na paczke odzieżową musisz mieć talon jeeli masz to bez problemu moesz wziąć na widzenie jak będziesz jechać!o tym areszcie osobiśie mam bardzo dobre zdanie jeeli chodzi o wychowaców czy dyrektorw niestety mojego z tamtĄD przewieżli na Kurkową i bardzo żałuje:(

W 2010 roku ja trafiłem tam na znakomitego Pana Wychowawcę, takiego z kręconymi włosami, nie pamiętam niestety jak się nazywa. Jasne, że po głowie nikogo nie głaskał, ale był kulturalny i niezwykle pomocny w przetrwaniu pierwszych tygodni.

Dodam też tylko, że akurat zima straszna była wtedy, nigdy tak nie zmarzłem, jak na świetlicy w tym AŚ. Spaliśmy w ubraniach i pod dwoma kocami, a i tak zębów nie można było złożyć z zimna. Ale wszystko da się przeżyć jak widać :)

PS. To zupełnie typowe, że wiozą najpierw tam, gdzie są miejsca, tak jak Pani Mąż, ja też po Wejherowie zlądowałem najpierw na Kurkową, a później na Przeróbkę.

Powrót