D
daisy813
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Witam. Mam pewne wątpliwości i chciałabym prosić o radę. 9 stycznia podjęłam w salonie decyzję o kupnie nowego samochodu. 11 stycznia przelałam całą kwotę w wysokości 111 000 zł a 12 przesłałam podpisaną umowę, ponieważ tego oczekiwał sprzedawca. Od tamtej pory...to jest 3 tygodnie, nie mogłam się doprosić o informację związane z odebraniem i przerejstrowaniem samochodu z dealera na mnie. Podkreślam, że samochód nowy ale z 2019 roku, więc czekał w salonie, nie był sprowadzony niewiadomo skąd, więc nie rozumiałam skąd tak długi czas oczekiwania. Ja rozumiem, że to wszystko trwa, ale coś zaczeło mi śmierdzieć, gdy mnie tak zbywali ciągle, nie potrafiąc podać konkretnej daty...
Po ostatnim telefonie, w którym postraszyłam, że przyjadę osobiście, zadzwonił sprzedawca i przyznał się, że samochód podczas przeglądu zerowego zatrzymał się na 4 tys. obrotów i nie da się tego naprawić, cofnąć błedu ani nic z tym zrobić i czekają na nowy licznik, który idzie .... z meksyku i może to potrwać jeszcze miesiąc edit> będzie za 3 dni
Dodał, że nie jest to ich wina, ale wada fabryczna. Ja to rozumiem, zdarza się bardzo często, ale czy jeśli ja jeszcze tym samochodem nie wyjechałam z salonu to czy mogę żądać nie wymiany licznika, ale sprzedaży innego samochodu wolnego od wad? Autko identyczne w tej samej wersji 2020 to koszt 142 tysiecy... ja dałam 111000 ze względu, iż jest ono z 2019...
Odpuścić i czekać, aż naprawią? Czy negocjować wymianę auta, albo niższą cene pomimo, iż naprawili wadę? Najgorsze jest to, że chcieli zataić ten fakt... gdyby nie moja upartość, nawet bym nie wiedziała o tym... Mogę przecież podejrzewać że jeśli samochód jest u nich już jakiś czas to niejednokrotnie mogli coś zamieniać jeśli akurat potrzebowali na serwisie...
Po ostatnim telefonie, w którym postraszyłam, że przyjadę osobiście, zadzwonił sprzedawca i przyznał się, że samochód podczas przeglądu zerowego zatrzymał się na 4 tys. obrotów i nie da się tego naprawić, cofnąć błedu ani nic z tym zrobić i czekają na nowy licznik, który idzie .... z meksyku i może to potrwać jeszcze miesiąc edit> będzie za 3 dni
Odpuścić i czekać, aż naprawią? Czy negocjować wymianę auta, albo niższą cene pomimo, iż naprawili wadę? Najgorsze jest to, że chcieli zataić ten fakt... gdyby nie moja upartość, nawet bym nie wiedziała o tym... Mogę przecież podejrzewać że jeśli samochód jest u nich już jakiś czas to niejednokrotnie mogli coś zamieniać jeśli akurat potrzebowali na serwisie...
Ostatnia edycja: