Autoscout24 - oszuści sprzedają auta online

• Autor wątku Autor wątku Rubisz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
hej to znowu ja.mam dla Was kilka zdjęć od tego faceta.to auto które chcieliśmy kupić.

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
a to on i jego rodzina.

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
DO olare77
Jestem w identycznej sytuacji, jeżeli można proszę o kontakt albo jakieś wiadomości w tej sprawie. Wróciłem dzisiaj z Anglii, oczywiście bez samochodu i bez kasy. Co dalej?

Witam,
Zalogowałem sie na forum poniewaz tez znalazłem taka ''okazje'' ,ale cos mi nie gralo wiec poszukalem troche w necie i znalazłem odpowiedz.
Kilka dni temu w necie znalazłem audi a3 w super wersji 1.9 tdi za 20 tys zl. Oszust przedstawia sie ''Luke Moller'' ,
Hi, thank you for your interest, i will do my best to explain the car
situation:
This was my brother's car, he bought the car from Germany as he was
going to use the car in Poland, meanwhile he got a job in
London/England, he rented a house (with a garage) and moved there with
the car, everything was fine until few weeks ago when my brother got
sick and i had to bring him to his mother in Poland, along with the car.
he died 2 weeks latter ...
Anyway, i decided to sell the car while i was still in Poland and got an
offer from a french guy living in England. So i went with the car back
to London to meet the french guy but he did not come.
I tried to sell the car in London also but without luck as the car has
left steering wheel. So i left the car in my brother's house garage as i
had to return to United States (i live in United States). After almost a
week i got an offer from a german guy, willing to come to London to meet
me for the exchange, took the offer and came to London again, second
time when i got tricked, he did not come.
The car has a low price because it is located and registered in England
plus this car represents for me only bad memories, so i decided to sell
it for a "get rid of it" price, for a fast sale, plus due to this
situation i am forced to pay for the house rent until i sell the car,
and there is no point for me to pay the house rent just because of a car.
Besides the car condition, which is perfect, never involved in a car
accident, besides the usual replacements and consumables the car never
needed a repair, the only problem would be your possibility to come to
London.
Jak widzicie podal ta sama przyczyne niskiej ceny ,ktora jest podana w pierwszym poscie.Zastanawiam się co z nim zrobic bo mysle ,ze nie jedna osoba straci kase i nerwy przez tego oszusta. Audi A3 Ambiente, 2006r., 1896cm3, 105KM - otoMoto
a to ta aukcja

witaj!
w tej sytuacji najlepiej by bylo jakbys zglosil sie na policje.w Polsce
tez juz bylo kilka zgloszen.ale niestety nie widac rezultatow :-(
jak to sie mowi: "Madry Polak po szkodzie". my dopiero szukalismy w
necie informacji po fakcie :-(
dzieki za posta.pozdrawiam serdecznie olare77

Dostałem identycznego maila od Luke Molier i domaga się on wysłania pieniędzy przez western union ale na moje nazwisko.Też wydawało mi się to podejrzane więc poszukałem w necie i znalazłem ten post!!!Zszokowało mnie to strasznie!Zamierzam napisać do tego sprzedawcy że nie wyślę pieniędzy przez western union że jedynie mogę mu przesłać kopie mojego biletu do Anglii.Zobaczymy jaka będzie odpowiedź.....

dostałam dokładnie tego samego maila tylko ja nie byłam na tyle rozsądna i pieniądze przepadły, oto ogłoszenie http://www.auto.pl/?kod=1r66b, podpisywał się jako Jan Grala
jak uda wam się rozwiązać swój problem proszę dajcie znać jak to zrobiliście

pozdrawiam

kwiatek321 napisał:
Dostałem identycznego maila od Luke Molier i domaga się on wysłania pieniędzy przez western union ale na moje nazwisko.Też wydawało mi się to podejrzane więc poszukałem w necie i znalazłem ten post!!!Zszokowało mnie to strasznie!Zamierzam napisać do tego sprzedawcy że nie wyślę pieniędzy przez western union że jedynie mogę mu przesłać kopie mojego biletu do Anglii.Zobaczymy jaka będzie odpowiedź.....

nic nie da i tak będzie chciał kasę, bo ja tak zrobiłam... i oprócz kasy to bilety również poszły w niepamięć, ponieważ nie dało się ich odwołać

James Desmo <jamesdesmo@yahoo.com>

kolejny

witam świetnie ze znalazłam sie tu ponieważ 8 marca miała lecieć do angli po Chryslera 300c;)) :lol:za 20 ys 2007 rok ,uwiezyłam ,pan wysła zdjecia z rodzina i oki tylko poprosił p przelw western Union ok pomyslałam ze oki ale na meza miał to zrobić 1 marca sobie zażyczył żeby miec wystarczająco on dużo czasu na przylot ze stanów do Londynu,co prawda jeszcze ciagne z nim ta rozmowe i udaje ze sie wciągnę zaproponował ze przyjedzie po nas na lotnisko nazywa sie NORBERT NAGY DOKLADNIE JAK PRZETŁUMACZYŁAM SOBIE TA TRESC JEGO TO BRZMI ;Cześć, dziękuję za zainteresowanie, i zrobi wszystko, aby wyjaśnić samochód
sytuacji:
To był mój brat samochód, kupił samochód w Niemczech w roku
zamierzasz korzystać z samochodu w Polska, tymczasem dostał pracę w
Londyn / Anglia, wynajął dom (z garażem) i przeniósł się tam z
samochód, wszystko było w porządku dopóki kilka tygodni temu, gdy mój brat dostał
chory i musiałem go przyprowadzić do jego matki, Polska, wraz z samochodem.
zmarł 2 tygodnie ostatni ...
Anyway, i postanowił sprzedać samochód, a ja wciąż Polska i dostałem
oferty z francuskiego życia facet w Anglii. Poszedłem więc z tyłu samochodu
do Londynu, aby spotkać francuski facet, ale nie przyszedł.
Próbowałem sprzedać samochód w Londynie, ale również bez powodzenia, jak samochód ma
lewo kierownicy. Więc zostawiłem samochód mojego brata garażu domu jak i
wrócić do Stanów Zjednoczonych (ja mieszkam w Stanach Zjednoczonych). Po prawie
I tydzień dostał ofertę z facetem niemieckiego, chętnie przybywają do Londynu w celu spełnienia
mi wymiany, wziął ofertę i przybył do Londynu raz drugi
czasu, gdy dostałem podstępem, nie przyszedł.
Samochód ma niską cenę, ponieważ znajduje się i zarejestrowana w Anglii
plus ten samochód jest dla mnie tylko złe wspomnienia, więc postanowiłem sprzedać
go "pozbyć" cena za szybką sprzedaż, a także z powodu tego
i sytuacji jestem zmuszony płacić za wynajem domu, dopóki mogę sprzedać samochód,
i nie ma sensu dla mnie płaci czynszu domu tylko dlatego, że z samochodu.
Oprócz stanu samochodu, co jest doskonałe, nie uczestniczących w samochodzie
wypadku, oprócz zwykłych wymian i materiałów eksploatacyjnych w samochodzie nigdy
niezbędne naprawy, tylko problem będzie się możliwość przyjechać do
Londyn.ALE JA JESZCZE SIĘ NIE NABRAŁAM ALE DZIĘKI WAM I DZIĘKI TŁUMACZCE Z LONDYNU KTÓRA MI PODPOWIEDZIAŁA ZE TAKIE CUDA SIĘ ZDĄŻAJĄ WIE GRZEBAŁAM I WYGRZEBAŁAM ...ALE ZAMARŁAM JAK ODCZYTAŁAM IDENTYCZNY TEKST ;)))

witam!
no niestety,z tym sie nie da chyba nic zrobic :( :mad: :-x
my bylismy na policji w Anglii i w Niemczech i nic
a z western union to tez nie mamy szans na wygrana
a moze udalo sie komus wygrac z nimi sprawe?
pozdrawiamy

ja jak na razie straciłam bilety do Londynu bo nie polecę tam ale cały czas prowadzę konwersacje mailowa z tym gościem ,gościu jeszcze nic nie wie za ja wiem ze to oszustwo,wiec wyśle jemu transfer western Union 2 zł hahaha:Dciekawe jaka reakcja ,co najlepsze ja rozmawiałam z nim przez telefon i okazywał sie całkiem normalny :)w zyciu bym nie pomyslała ze to oszyst ....ja pisze znorbertem bo tak sie teraz nazywa

witaj!
a moze trzebabu bylo pojsc z tym na policje?sami to nic nie zdzialamy.a dlaczego nie mozna odwolac biletow?przeciez sa rozne sytuacje,nie rozumiem dlaczego nie mozna odwolac lotu :-)
chociaz zeby czwsc pieniedzy oddali to juz cos.
moj maz polecial do Anglii i przezyl angielska pogoda :-)
pozdrawiam

Niesamowite.Ja znalazłam jego ogłoszenie na otomoto.pl, mercedes B klasa 2005 r. za 20 tys. Historia ta sama. Auto brata który zmarł, a on mieszka w Stanach na Florydzie. Przedstawia się jako Dennis.Kiedy napisał mi o transferze pieniędzy wyśmiałam go i powiedziałam że jesli nawet to zrobię to nie będzie miał żadnych danych.Powiedzmy ze na poczatku uwierzyłam w jego historyjkę. Wysłał oczywiście zdjecie zony i małego dziecka.Upierał sie na ten transfer, ale ja odpusciłam.Odezwał się po kilku tygodniach, a dokładnie w ten weekend że on przemyślał sobie i że rezygnuje z transferu pieniędzy, że mogę zapłacic mu na miejscu w Londynie.Na dzień dzisiejszy koresponduje z nim, bo mam mu wysłać mu tylko potwierdzenie lotu. Mozna by było tego popaprańca namierzyć.Nie sądze że chce mnie naciagnac na lot, bo nie ma z tego zadnych korzysci. Ma nadzieję ze przylece sama i bez problemu mnie wysteruje i bedzie miał 20 tyś. Zainteresowanych proszę o kontakt: aganiedziolka@o2.pl.

biletów nie można odwołać ponieważ sa to tanie loty wizz ;) ale pal licho z nimi 20 tys nie straciłam

witam a jaki jest nr ogłoszenia tego mercedesa

To ogłoszenie zostało skasowane przez otomoto.Znalazłam je pewnie z miesiąc temu.

a wlsnie dostalam meila od o oszusta prosi o transwer 20 tys do londynu ,ze bedzie miał potwierdzenie ze napewno przylecimy ,;))))a on bedzie mial duzo czasu zeby sobie kupic bilet ,,,,,,,,,,,kupa smiechu

Mi napisał dzisiaj to.
Hi , it seems that 9th of March would be the best for me to come to London, i will be staying at the Sheraton hotel until i clear the rented house, address again W Drayton Park Ave, West Drayton, UB7, England, so i can wait for you at the hotel then, do let me know if 9th of March would be ok with you and also do provide me pics to know with who i'm meeting.
Thank you,
Dennis

Przestrzegam nie dajcie się nabrać !!!

Powrót