Badania w womp sosnowiec informacje

• Autor wątku Autor wątku kruzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Hudy78 napisał:
Czyli zeby bylo szybko czeba zrobic sobie wycieczke np. Do lodzi?
W Kaliszu załatwiłem wszystko w jeden dzień.Wtorek rejestracja,środa badania i orzeczenie.Żadnego ggtp ,tylko ciśnienie i cukier.Dali mi niestety Na 5 lat bo mam wadę wzroku /+ 1.7 dp/.Z kolei w WK mogę złożyć wniosek dopiero w dniu kiedy minie zakaz,czyli 29.03.16 i będę czekał ok. 2 tyg. na nowe PJ.Jeżdzić będę od dnia kiedy minie zakaz sądowy,czyli 27.03.16.
Ps. mam 53 lata ,alkoholu sobie nigdy nie odmawiałem,złapali mnie na rannej kontroli 0,12mg /27.03.2015/.Ggtp nie badałem na początku.Zero % do 31 listopada/Andrzejki/,w ten dzień wypiłem sporo,sporo;;następnie 27.12.2015 też sporo,sporo;; następnie 10 01. 2016- 18tka syna sporo,sporo.Po 4 tygodniach zrobiłem badania pryw. i ggtp miałem 19.Aha cały czas brałem sylimalor i codziennie rano 2 łyżki zmielonego ostropestu i 2 ząbki czosnku..Tłuste jadłem oszczędnie.Przy okazji schudłem 12 kg.Może komuś te moje wypociny pomogą. Pozdrawiam.
;

hejka

Wiecie co ostatnio przyglądam się forum ale to przeciesz post WOMP SOSNOWIEC
jeśli chcecie utwórzcie sobie post WOMP KRAKÓW i tam sobie opisujcie swoje doświadczenia a nie wpisujecie tu na SOSNOWCU

Wydaję mi się iz większość naszych forumowiczów się ze mną zgodzi
WG tych opisów poprostu każdy WOMP żądzi się swoimi prawami mają inne zwyczaję i tyle:lol:

tyjestesruda napisał:
hejka

Wiecie co ostatnio przyglądam się forum ale to przeciesz post WOMP SOSNOWIEC
jeśli chcecie utwórzcie sobie post WOMP KRAKÓW i tam sobie opisujcie swoje doświadczenia a nie wpisujecie tu na SOSNOWCU

Wydaję mi się iz większość naszych forumowiczów się ze mną zgodzi
WG tych opisów poprostu każdy WOMP żądzi się swoimi prawami mają inne zwyczaję i tyle:lol:

W tym Sosnowcu i okolicach to nie źle muszą łoić wóde skoro są takie rygorystyczne wymagania?

Witam,
Dziś dzwoniłem do WOMP Sosnowiec i Pani poinformowała mnie, że wolne terminy dopiero na sierpień... Pani miała gorszy dzień czy faktycznie tak to wygląda?

Sądowy zakaz dostałem na rok, mija za 4 tygodnie. WK do dziś nie dostał wyroku z Sądu, a bez wyroku nie mogę dostać skierowania.

Czy prowadzenie pojazdu po ustaniu zakazu sądowego, a przed dostarczeniem badań, jest wykroczeniem/przestępstwem?

Dzięki za wszelkie info.

leon39, a czy Bielsko Biała lub Częstochowa to okolice Sosnowca? Łoi się tu, jak w całej Polsce, a co do wymagań, to zależy od pracowników danego ośrodka. Ja też się stresowałem, a wcale tak źle w Sosnowcu nie było.

monsieur napisał:
Witam,
Dziś dzwoniłem do WOMP Sosnowiec i Pani poinformowała mnie, że wolne terminy dopiero na sierpień... Pani miała gorszy dzień czy faktycznie tak to wygląda?

Sądowy zakaz dostałem na rok, mija za 4 tygodnie. WK do dziś nie dostał wyroku z Sądu, a bez wyroku nie mogę dostać skierowania.

Czy prowadzenie pojazdu po ustaniu zakazu sądowego, a przed dostarczeniem badań, jest wykroczeniem/przestępstwem?

Dzięki za wszelkie info.

Wiesz co zdziwiłam się ja dostałam 3 tyg skierowanie na badania i dziś mam już badania

Boże jakiego mam stresa masakra
Trzymajcie kciuki wieczorem postaram sie napisac co i jak :wow:

Wiem ze watek dotyczy Sosnowca ale postanowilem moja wizyte opisac tutaj. Jestem po badaniach w MOMP w Krakowie. Bylem tam o 10.30. Skierowano mnie do kasy gdzie zaplacilem 200zl z tytulu badan. Trwalo to ok 3 minuty. Nastepnie kazano mi wyjsc na 1 pietro i czekac pod pokojem 206 az wywolaja moje nazwisko. O 11.00 mnie poprosili. Podpisalem tam papierek ze nie bede nikogo upowaznial do wgladu i odbioru moich wynikow. 11.10 dostalem papier z ktorym zszedlem na parter ponownie do rejestracji na pobranie krwi i znowu do kasy aby uregulowac oplate 22.14zl (badanie alat, aspat, ggtp i cukier).
11.15 wyszedlem na 1 pietro do pokoju 201 w celu pobrania krwi. Nikogo nie bylo wiec odrazu wszedlem. Wyniki krwi na drugi dzien a cukier miezyli z krwi z palca (mialem 71) ggtp z zyly.
11.20 mam isc pod pokoj 215a i czekac ponownie na wywolanie
11.35 wchodze. Pierw ankieta czy lecze sie na cos czy mialem jakies urazy i takie tam. Kolejne to z ksiazki na daltonizm mialem takie kolorowe dziwne cyferki i mialem powiedziec jakie to cyfry. Pozniej sprawdzanie wzroku. Pierw zakrywamy jedno oko i czytamy ciag cyfr i tak samo drugie oko. Kolejne to wyciagniecie rak przed siebie z nogami zlaczanymi i zamknietymi oczami mam dotknac czubka nosa pierw jedna potem druga reka. Pozniej maszerowanie w miejscu z zamknietymi oczami. Potem mialem przejsc kawalek na pietach i wrocic sie na palcach. Potem sprawdzanie cisnienia. Na konie dostalem skierowanie do psychologa mimo to ze psychotesty zrobilem juz w innym miejscu no ale kazdego kieruja do psychologa wiec ponownie do rejestracji ale tam dowiedzialem sie ze sa terminy i dostalem na 1.04. O 12.20 opuscilem MOMP tak ze szybko poszlo. Calosc mnie kosztowala 222.14zl ale dojdzie do tego jeszcze psycholog 67zl

Ostatnia edycja:
krakow_007, to byles szybszy ode mnie
ale wiem dlaczego
poniewaz rano kotluja sie rowniez ci, ktorzy maja na pozniejsza godz
ja mialem dzis o 11:00 psychola
wlasciwie psycholke
calkiem sympatyczna, mila i do pogadania
pomachalem jej wynikami psychotestow
dala mi 2 ankiety, dokladnie takie jakie wypelnialem na psychotestach
pogadalismy chwile
pozalila sie, ze problemy ma z pacjentami
takimi prawdziwymi
a to z powodu tego, ze zamiast nimi, jest zawalona kierowcami
trwalo to 15min
powiedziala mi, ze wyniki od razu daje do pok. 206
wiec jak mi sie spieszy to smialo moge tam pedzic chwile pozniej po papiery
pod 206 bylo 5 osob!
nie to co wtedy kiedy bylem z rana (z 40szt)
wlamalem sie pomimo braku zaproszenia
powiedzialem, ze sie spiesze i ok 12ej zmykalem
ze wzgl. na wzrok dostalem 5lat

Ostatnia edycja:
mam jeszcze 1 inf dot. krakowa i 2 nie tylko krakowa (to m.in. dla niejestesruda :razz:)

1. zakaz mialem do 29.01.
skierowanie na badania dostalem juz gdzies w pazdzierniku, ale jakos nie bardzo mi sie chcialo umawiac na nie
zadzwonilem dopiero ok. 20.01. i termin ustawili mi na 15.04.
ale powiedziano mi, by dzwonic w piatki po 13ej, bo maja zawsze kilka miejsc na nadchodzacy tydzien
sprobowalem 26.02. i po 0,5h cierpliwego wybierania nru krakowskiego mompu udalo sie dodzwonic i wywalczyc termin na 3.03.
dlatego, jak kogos pili w malopolsce, warto sprobowac w ten sposob :ok:

2. w styczniu dostalem zawiadomienie o wszczeciu postepowania, gdyz poniewaz nie dostarczylem wynikow badan
przejezdzalem chwile pozniej (2dni po zakonczeniu zakazu) przez moje rodzinne city i wstapilem na rozmowe z kierownikiem wydz. kom. ref. ds uprawnien i nadzoru
otrzymalem inf, ze moge sobie zlac to pismo - oni wysylaja je, bo maja taki przepis, ale wiedza jak jest z terminami badan...
skoro przyjechalem wlasnym pojazdem mechanicznym zapytalem jakie moga byc konsekwencje w przypadku, kiedy jakas pala pomacha mi lizakiem
otrzymalem inf.:
"...w tym momencie nie ma pana w zadnym systemie, nigdzie pan nie figuruje, wiec nie dysponujac pj otrzyma pan 50pln"
zaluje, ze nie zapytalem jak wygladalaby sytuacja z punktami... :what:

3. mieszkam i pracuje w wa-wie, ale pochodze z poludnia naszej pospolitej (meldunek)
na skierowaniu na badania mialem podany adres krakowskiego mompu
po tel do wydz. kom. czy moglbym te badania zrobic w wa-wie, powiedziano mi, ze nie, bo robi sie je tam gdzie sie meldunkowo przynalezy
wiec jak sie przemelduje to sobie moge robic w wa-wie
otoz to nieprawda
zarowno psycholog, u ktorego robilem psychotesty (wa-wa), jak i lekarz wystawiajacy orzeczenie w krakowskim mompie powiedzieli, ze:
"...mozna w dowolnym wojewodzkim omp, ale po spisaniu oswiadczenia, ze sie mieszka i przebywa/pracuje w danym wojewodztwie..."
oczywiscie jak to przekazalem przedwczoraj w wydz. kom., kiedy dostarczalem orzeczenie, to kobieta spuchla, zapowietrzyla sie i powiedziala, ze:
" to chyba tak nie jest..." :evil:

ja nie piję nic od stycznia a ggtp miałem 170 na początku lutego lekarz przepisał mi Sylimarol .
Wpieprzałem to 3xdziennie + lekkie jedzenie dietetyczne
na dzień dzisiejszy ggtp 195 !!! :mad:
jutro sosnowiec

Ja na Twoim miejscu zmienilbym termin badania bo przy takim poziomie ggtp niema szans na pozytywny wynik

ogólnie to chciałem zaryzykować ,co najwyżej przesuną mi o 3 miesiące nowy termin (tak mówiły ) co do ogólnej opinii na temat tego kurwidołka to masakra !!
ta pseudo przychodnia to jeden wielki burdel i wyłudzanie kasy
byłem na początku kolejki a wyglądało to tak
rejestracja : blondyna niemiła Babajaga rodem z filmów o Prlu akurat ze mną nie dziczała ale widziałem te odzywki do ludzi w kolejce ,szkoda opisywać
pobór krwi : dwie sympatyczne panie ,bez uwag !
idziemy na pierwsze piętro czekam . 45 minut.... woła mnie babka na kur... ciśnienie !! jakby tego przy poborze krwi nie mogły zrobić
po zbadania ciśnienia i odczytaniu 5 kartek na daltonizm idziemy do ogólnego
po kilku godzinach czekania aż mnie wywoła ( międzyczasie są osoby ze skierowaniami z zakładów pracy przyjmowani z pierwszeństwem ,chlałeś czekaj !! )
14:00 u ogólnego wzrok , jaskółka ,dreptanie w miejscu
i po wszystkim ,na koniec pytam i jak Pani to widzi ? będzie wynik po południu ?
odpowiada : jaja sobie Pan robi to wszystko jest pikuś ,czekamy na wyniki GGTP! bo one decydują !!
na koniec idziesz do pokoju 12 i tracisz następny czas by zapytała się Ciebie babka czy ma wysłać te badania czy przyjedziesz
14:55 koniec tej psychozy
decyzja pocztą do dwóch tygodni ( negatywna będzie bo wysokie GGtp )
Tak że moi drodzy nie chlać !! bo tak się kończy głupota
ja chlałem piwo duuuzo piwa i tylko piwo ,wódkę może raz w roku w sylvka
i nie jeden doktor mi powiedział że piwo rozpierdala wątrobę w miazgę
Pozdrawiam

ma ktoś doświadczenie z z WOMP we Wrocławiu jak to tam wygląda mam badania 29 marca od 8 .Psychotesty w prywatnej pracowni.Miałem zakaz 6 miesięczny który skończył się 3 marca więc już nie mam zakazu skierowanie musiałem wyrwać z WK. Ogólnie jestem osobą bardzo mało pijącą niestety wtedy byłem wczorajszy po integracji 0,15 mg.
Zrobiłem sobie badania
GGTP 22
ASpat 17
Alat 32
Fosfotza 80
Biliburyna 0,9
jak na to spojrzeć ?
A i do tych co piszą że dostali na 5 lat ,2 lata 10 lat ważne że przeszło się WOMP
kolejne badanie moze być prywatnie u lekarza uprawnionego więc dojdzie tylko koszt wymiany dokumentu ale zapewne spokojnie się je przejdzie na długoi okres.

Ostatnia edycja:
tyjestesruda napisał:
hejka wszystkim

melduję melduję psychotesty zdane nie mam przeciwskazań do jazdy pojazdami mechanicznymi :brawo: jupiiiiiiiiiiiiii

rodzinnego lekarza też byłam Napisał mi tylko ze lecze się przewlekle na katar sienny Alergia ciągle się odczulm to mi chyba nie zaszkodzi ? jak sądzicie

hej mam pytanko czy jakieś zaświadczenie od lekarza rodzinnego jest potrzebne?:ooo:

Jesli chorujesz na cos to musisz isc do lekarza i poprosic o zaswiadczenie o stanie zdrowia. Twoje wyniki sa bardzo dobre ☺

na szczęście na nic nie choruję chodzę na siłkę ,biegam,jeżdżę na rowerze także wydaje mi się że jest ok ,tylko chciałbym się właśnie coś dowiedzieć o ten Wrocław ,bo mój dalszy znajomy z tego co wiem nie przeszedł Wrocławia ze względu na wątrobę właśnie ,a oglądając tego gościa na Youtubie z Wrocławia Darka jakoś tam to strach tam jechać ,ale myślę że ten człowiek tak bardzo straszy a między wierszami chodzi o reklamę jego gabinetu
Jeszcze jedno pytanie mam dwa tatuaże patrzą jakoś krzywo na to? czy może normalnie podchodzą ?;)

Przy wynikach ktore podales zaryzykuje stwierdzenie ze badania przejdziesz pozytywnie na 100% bez problemu. Nie ogladaj tego goscia. Gada glupoty. Bardziej straszy niz pomaga. Nie patrza wogole na tatuaze no chyba ze masz je np na twarzy heh

No ale pewnie wszyscy tutaj ogarnięci ludzie którym zależy na odzyskaniu PJ nie mówię tutaj o totalnych olewatorach i grzejnikach tylko o normalnych ludziach zapewne wszyscy ale to wszyscy oglądali tego człowieka pierwsze co wpisujesz w wyszukiwarkę to wyskakuje głowa darka i się zaczyna pranie mózgów.Dzięki wszystkim którzy mi odpowiedzieli .
PS: nie no tatoo mam na obu rękach od bicepsa do naramiennych

A mam takie pytanko czy na badania WOMP brać wyniki laboratoryjne , bo mam robione co pół roku z racji mojego zawodu jestem przedstawicielem w branży chemia , wyniki zawsze bardzo dobre, czy nie zawracać sobie tym głowy, z góry dziękuję za rzetelną odpowiedź.:)

nie wiem dlaczego ale nie mogę edytować poprzedniego postu więc piszę kolejny, dzisiaj psychotesty na 5,ani nie jest to super łatwe ani trudne ale spokojnie do przejścia, teraz 29 womp mam jeszcze takie pytanie do tych poprzednich jeżeli dostane terminowe orzeczenie lekarskie bo chyba innych nie wydają ,choć gość w WK twierdzi że wydają to jak to jeżeli muszę wyrobić nowe prawko to oni wydadzą mi czasowe pozwolenie ,no bo zakazu nie mam już od 2 marca , uprawnienia posiadam ,więc muszę zażądać takiego właśnie pozwolenia ,czy jak to wygląda?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Post mozesz edytowac przez 20min od chwili jego dodania. Mozesz wziac wyniki badan ale raczej nie beda na nie patrzyc bo ich interesuja wyniki badan robione przez WOMP. Nie rozumiem Twojego kolejnego pytania. Prawa jazdy bezterminowego juz nie otrzymasz

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót