Badania w womp sosnowiec informacje

• Autor wątku Autor wątku kruzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
zang napisał:
Mogą cię skierować na kurs psychoedukacyjny w poradni terapii uzależnień. Ja miałem ggtp- 37 i w Rzeszowie dostałem negatywne orzeczenie + skierowanie na taki kurs. A ty masz ponad normę

GGTP:
84 - miałem 13-04-2016
56 - miałem 28-04-2016
badania mam 04-05-2016 to poniżej 50 powinno spaść a każdy mówił norma 50 chociaż normalnie norma jest 10-71.

mimo wszystko jestem dobrej myśli:)
badania psychotechniczne już mam zrobione więc zostają tylko lekarskie :)

orientujecie się jaki koszt badań lekarskich w rzeszowie ?

Iwona1021 napisał:
Z ang W Womp Sosnowiec nie kierują na takie badania. Owszem gttp jest wysokie i i mogą się doczepic. A jaki masz cukier Tutaj była reklama? Bo to też jest ważne.

cukru niestety nie zrobiłem, ale nigdy z cukrem problemu nie miałem, tym bardziej, że słodyczy praktycznie nie jadam no może 2-3 razu do roku.

tutajbyłareklama napisał:
GGTP:
84 - miałem 13-04-2016
56 - miałem 28-04-2016
badania mam 04-05-2016 to poniżej 50 powinno spaść a każdy mówił norma 50 chociaż normalnie norma jest 10-71.

mimo wszystko jestem dobrej myśli:)
badania psychotechniczne już mam zrobione więc zostają tylko lekarskie :)

orientujecie się jaki koszt badań lekarskich w rzeszowie ?

Koszt to 200zł + zalezy ile badań według ich cennika. Ja zapłaciłem 449zł w Rzeszowie

449 z psychotestami czy same lekarskie ? :o 449zł i jeszcze negatywnie ? Oni się Boga nie boją ? normalny wyzysk

449 z psychotestami czy same lekarskie ? :o 449zł i jeszcze negatywnie ? Oni się Boga nie boją ? normalny wyzysk

Same lekarskie ciekawe przez co nawet nie napisali z jakiego powodu dostałem negatywne i z orzeczeniem przysłali mi skierowanie do poradni leczenia uzależnień na kurs psychoedukacyjny gdzie musiałem zapłacić 240zł za ten kurs i teraz 18 maja mam jechać i zrobić znów za te badania lekarskie.

zang napisał:
Same lekarskie ciekawe przez co nawet nie napisali z jakiego powodu dostałem negatywne i z orzeczeniem przysłali mi skierowanie do poradni leczenia uzależnień na kurs psychoedukacyjny gdzie musiałem zapłacić 240zł za ten kurs i teraz 18 maja mam jechać i zrobić znów za te badania lekarskie.

może nie potrzebie wypiłeś te 3 kielonki 2 dni przed, na wątrobie napewno to dało znać i może wyniki kiepskie,
ale fakt faktem jeżeli coś wyszło nie tak to powinni chociaż napisać, żeby człowiek nieświadomy jakichś zagrożeń zgłosił się do lekarza leczyc a oni maja w dup** kase wezma napiszą negatywnie i rece umywaja.

K.S.1983 napisał:
A możesz napisać jakie miałeś wszystkie wyniki badań robione na tej oławskiej.Z góry dzięki za odp;

ja miałem pobrana krew cała morfologia
i biochemia czyli ggtp,ast,alt,biliburyna,cukier i to one decydują jakie dostaniesz orzeczenie musisz mieć w normie próby wątrobowe , no i miałem jeszcze okulistę , zależy na kogo trafisz ja trafiłem na bardzo miłą doktor orzecznik

Też czekam na wyniki badań, na pewno same wyniki badań krwi nie decydują o całościowym wyniku, a są składową. (P.S. Gdy by tak miało być mogli by zbadać krew i oceniać czy zaliczasz badania czy nie :))
Miałem tylko badanie ogólne, nie byłem kierowane na dodatkowe płatne badania do specjalistów, ciekawy jestem swojego wyniku.

ja idę jutro na rzeź także trzymajcie kciuki hehe dobrze, że same lekarskie bo z psychotestami bym tam spedził cały dzień.

Witam,mam pytanie odnośnie poziomu glukozy ile mieliście na badaniach w WOMP i czy podwyższony wynik może mieć wpływ na negatywne orzeczenie? Pytam ponieważ mam podwyższone wyniki cukru od 102 waha się do 115 i nie wiem czy mam się martwić z tego powodu?
A i jeszcze jedno pytanie kiedy WK kieruje na badania ? czy wydają PJ i kierują na badania np z terminem 1 2 lub 3 miesięcznym czy najpierw trzeba okazać pozytywne badania z WOMP i dopiero wydają PJ- jak to jest bo z tego co czytałem "co kraj to obyczaj" i różnie WK do tego podchodzą.

to zależy na ile CI zabrali jak na rok to ponoć Ci mogą oddać (niby jeden tak pisał tutaj, że na badania pojechał samochodem z PJ) ale w jakimś tam czasie musisz dostarczyć badania bo jak tego nie zrobisz to Ci zabiorą.
Jeżeli ponad rok to dostaniesz od nich pismo, że masz się zgłosić na badania itd wtedy robisz badania i idziesz do nich bo bez tego nie wydadzą ci karty kierowcy by ponownie zrobic PJ.

Witam!

Tak, ja tak miałem, że PJ odebrałem na 2 dzień po minięciu zakazu, a tydzień przed badaniami w womp. Nawet nie musiałem pokazywać skierowania, bo to przecież oni kierują, więc wiedzą kogo skierowali. Za 2 tygodnie zaniosłem im badania i po tygodniu nowe PJ dostałem, a w tym czasie jeździłem na swoim wcześniejszym, bezterminowym. Ale coś tu piszą, że w 2028 i tak każdy będzie musiał robić badania i dostanie już tylko terminowe PJ. Prawda to? Jeśli tak, to ja będę 3 lata do przodu, bo mam ważne PJ do 04.03.2031r.

Witam jestem tu nowy mam takie pytanko,czy jeśli przekrocze termin badań(30 dni) skierowanie straci ważność?.PJ zabrane w grudniu na rok (0,27mg)w wydychanym a więc przestępstwo.Jechałem jak napewno wiekszość forumowiczów wczorajszy po ostrej imprezie .Dostałem skierowanie szybko trzy tyg. po posiedzeniu sadu,zrobiłem badania prywatnie i okazuje się gamma gt wysokie 76 pozostale ok .naczytałem sie troche na tym forum i troche mnie to przeraziło.Będe stawał do Womp Rzeszów (wiem że to forum Sosnowca,ale nie znalazłem Rzeszowa)jak naprawde z tymi terminami jest?

Ostatnia edycja:
witam, ja juz po badaniach, na miejscu byłem 7:20 rejestracja badania: Laboratorium, okulista, EKG i lekarz orzecznik i około 10:40 było po wszystkim.
niestety na orzeczenie muszę czekać 2 tygodnie, bo nie wydają od ręki ze względu na brak wyników laboratoryjnych.
koszt takiej zabawy w moim przypadku 336zł
200zł za samo wejście w drzwi WOMPu a reszta badania, najlepszy jest okulista 43 zł a spędziłem tam może 3 minuty hehe

norek74, nie musisz robić w 30 dniach. mi zabrali w lipcu skierowanie dostałem we wrześniu a badania robiłem dziś czyli maj. ważne, żeby nie przekroczyć roku z tymi badaniami.
i psychotesty zrób sobie gdzie indziej o ile w skierowaniu nie masz że musi być w WOMP, bo jak dzisiaj patrzylem na kolejke do psycho to pare godzin musisz więcej spędzić a i stres zapewne o wiele większy w WOMP

Ostatnia edycja:
norek74 napisał:
Witam jestem tu nowy mam takie pytanko,czy jeśli przekrocze termin badań(30 dni) skierowanie straci ważność?.PJ zabrane w grudniu na rok (0,27mg)w wydychanym a więc przestępstwo.Jechałem jak napewno wiekszość forumowiczów wczorajszy po ostrej imprezie .Dostałem skierowanie szybko trzy tyg. po posiedzeniu sadu,zrobiłem badania prywatnie i okazuje się gamma gt wysokie 76 pozostale ok .naczytałem sie troche na tym forum i troche mnie to przeraziło.Będe stawał do Womp Rzeszów (wiem że to forum Sosnowca,ale nie znalazłem Rzeszowa)jak naprawde z tymi terminami jest?

ja dziś robiłem w Rzeszowie i na termin czekałem 3 tygodnie, jak masz 76 ggtp to nie dużo ja 1 jak robiłem miałem 188 :P 3 tyg przed badaniami 78 ggtp a tydzień przed badaniami 56.
odżywiaj się w miare zdrowo bez smażonego i słodyczy bo cukier też badają, ja brałem jeszcze magnez i hepatil.

Norek74 nie musisz tych badan zrobic w 30 dni a to ze tak jest napisane na skierowaniu to sie nie przejmuj. Zadzwon do womp i spytaj jakie sa terminy na badania. Masz troche wysokie ggtp. Zadbaj o watrobe przed badaniami ☺

ja dziś robiłem w Rzeszowie i na termin czekałem 3 tygodnie, jak masz 76 ggtp to nie dużo ja 1 jak robiłem miałem 188 :P 3 tyg przed badaniami 78 ggtp a tydzień przed badaniami 56.
odżywiaj się w miare zdrowo bez smażonego i słodyczy bo cukier też badają, ja brałem jeszcze magnez i hepatil.
A ja dziś sobie zrobiłem prywatnie u ciulowo wyszły jak dodać załącznik

zang napisał:
A ja dziś sobie zrobiłem prywatnie u ciulowo wyszły jak dodać załącznik

a mówiłeś, że ggtp 37 - najwidoczniej te "3" kieliszki zrobiły robotę.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót