Badania w womp sosnowiec informacje

• Autor wątku Autor wątku kruzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Widzę że @blablak wylewa w każdym temacie swoje mądrości, pobył troszkę na FP i stał się Sędzią, Prokuratorem, Policjantem.... Myśli że przez pisanie postów w większości bezsensu, wdawanie się w dyskusje staje się mądrzejszy :D Chłopie poczytaj lepiej regulamin FP na temat wstawiania postów, nie wolno miedzy innymi pisać posta pod postem, a ty miałeś czas na edycję, ale po co :) robisz z tematu chat. Zakładając konto tu odfajkowałeś że zapoznałeś się,ale coś chyba nie bardzo u ciebie z pamięcią.... chyba że "słowa" ci się mylą...:D

blablak napisał:
.....To prawda, pomyliłem słowo, powinno być "BYŁ" (jeśli chodzi o zabranie PJ)

Sorry za off :)

zgadzam sie ,a z tego co blablak napisal,PJ zabrali mu pod koniec 2015 roku i zadawal pytania jak tutaj wszyscy zainteresowani,a dzis chce doradzac i byc najmadrzejszy.Paragrafy paragrafami,a my piszemy o badaniach w WOMP SOSNOWIEC.Wiec moze napisac cos na temat ktos ,kto jest juz po wszystkim.Takze blablak zmnien forum,albo nie zabieraj glosu w czyms o czym nie masz pojecia a tylko czytales.

Witam!
Źle zadałem pytanie, miałem spytać, jak na słowną deklarację o abstynencji reagują? Bo skąd niby papier na to, skoro się nie ma problemów, a wpadka była tylko bardzo niemiłym incydentem? Przecież nie każdy, komu zabrali prawko ma problemy alkoholowe, baa, śmiem stwierdzić, że większość to jest tych z oparami dnia poprzedniego. Wiadomo ludzie są różni, jedni ściemniają, ale inni mówią szczerze i ciekawe czy lekarze maja na tyle wprawy, rutyny, że to wyczują.

rafus10 napisał:
Witam!
Źle zadałem pytanie, miałem spytać, jak na słowną deklarację o abstynencji reagują? Bo skąd niby papier na to, skoro się nie ma problemów, a wpadka była tylko bardzo niemiłym incydentem? Przecież nie każdy, komu zabrali prawko ma problemy alkoholowe, baa, śmiem stwierdzić, że większość to jest tych z oparami dnia poprzedniego. Wiadomo ludzie są różni, jedni ściemniają, ale inni mówią szczerze i ciekawe czy lekarze maja na tyle wprawy, rutyny, że to wyczują.

Rafus10 Magda kiedyś tu pisała że lekarze w miarę poznają kto miał pojedynczy incydent a kto jest człowieikem który ewidentnie nadużywa alkoholu po resztą nawet nie jedno krotenie można się o tym przekonać nie wiem będąc w przychodni swojej u lekarza czy nawet na ulicy na spacerze czy na zakupach od tych co nadużywają alkoholu na kilometr czuć dziwną woń :)

tyjestesruda napisał:
Rafus10 Magda kiedyś tu pisała że lekarze w miarę poznają kto miał pojedynczy incydent a kto jest człowieikem który ewidentnie nadużywa alkoholu po resztą nawet nie jedno krotenie można się o tym przekonać nie wiem będąc w przychodni swojej u lekarza czy nawet na ulicy na spacerze czy na zakupach od tych co nadużywają alkoholu na kilometr czuć dziwną woń :)

blablak
Jest to forum prawne i tutaj opieramy się na określonych przepisach i paragrafach. Jeśli ktoś coś stwierdza powinien wskazać na to odpowiednią podstawę prawną. Tak samo policja, jeśli chce wlepić mandat, kogoś o coś oskarżyć lub skierować wniosek do sądu musi mieć do tego odpowiedni paragraf.

Tak to fp ale tu post o badaniach womp sosnowiec wiec tu wszyscy doradzamy i potem dzielimy sie wrażeniami z badań tam robionych jedni dopytują co i jak a potem jak sa po to się dzielą jak było
Nikt tu raczej nie oczekuję paragrafów Tak jak pisał @Sąd
Ostateczny zgadzam się z jego opinią

Ostatnia edycja:
Sąd Ostateczny napisał:
Widzę że @blablak wylewa w każdym temacie swoje mądrości, pobył troszkę na FP i stał się Sędzią, Prokuratorem, Policjantem.... Myśli że przez pisanie postów w większości bezsensu, wdawanie się w dyskusje staje się mądrzejszy

Mówisz o sobie??? :D Nawet ten Twój nick "sąd ostateczny" :cool:

Magda197540 napisał:
a dzis chce doradzac i byc najmadrzejszy.

To niby dlaczego mam nie doradzać? Poza tym skoro ktoś coś stwierdza, to dlaczego ma na to nie podać podstawy prawnej tylko tak po prostu bezpodstawnie? Temat jest o wompie, jednak forum jest prawne.

PS: miałaś się już odczepić od tematu jak pamiętam, a jednak "zgadzasz się" bo co? tamten napisał i jak zwykle mocniejsi w grupie? :)

rafus10 napisał:
Bo skąd niby papier na to

Od psychiatry.

tyjestesruda napisał:
post o badaniach womp sosnowiec wiec tu wszyscy doradzamy i potem dzielimy sie wrażeniami z badań tam robionych jedni dopytują co i jak a potem jak sa po to się dzielą jak było

To kto zaczął o tym, że może być zabrane PJ za mniej niż 0,2 promila i za spanie pijanym w aucie? Stwierdziliście swoje racje, więc napisałem żebyście podali na to podstawę prawną.

To co, pojde do psychiatry, powiem mu, ze nie pije od pol roku i on mi uwierzy i wypisze zaswiadczenie o abstynencji? No bez jaj.

blablak napisał:
Mówisz o sobie??? :D Nawet ten Twój nick "sąd ostateczny" :cool:

To niby dlaczego mam nie doradzać? Poza tym skoro ktoś coś stwierdza, to dlaczego ma na to nie podać podstawy prawnej tylko tak po prostu bezpodstawnie? Temat jest o wompie, jednak forum jest prawne.

PS: miałaś się już odczepić od tematu jak pamiętam, a jednak "zgadzasz się" bo co? tamten napisał i jak zwykle mocniejsi w grupie? :)

Od psychiatry.

To kto zaczął o tym, że może być zabrane PJ za mniej niż 0,2 promila i za spanie pijanym w aucie? Stwierdziliście swoje racje, więc napisałem żebyście podali na to podstawę prawną.

Przy wbitym kodzie 05-08, obowiązuje Cię 0,0 promila.

rafus10 napisał:
To co, pojde do psychiatry, powiem mu, ze nie pije od pol roku i on mi uwierzy i wypisze zaswiadczenie o abstynencji? No bez jaj.

Nie uwierzy, musisz chodzić na spotkania AA,powiedzmy przez rok i mieć na to papier.

Ale nie mam po co chodzic na AA, bo nie mam problemow z alkoholem. Wpadlem, rano myslac, ze juz luz, a tu szlus. Na szczescie tylko 0,28mi nauczka jest na cale zycie, a plus jest taki, ze wpadka byla wykroczeniem, a nie przestepstwem i tylko pol roku bez PJ, a nie rok, albo i trzy. Nie pije, ze musze, tylko jak chce

Najlepiej olać @blablaka nie odpowiadać na jego "zaczepki" udawać jak by go nie było tu, może pójdzie w innym temacie po trollować i poszukać swoich podstaw prawnych :D

rafus10 napisał:
Ale nie mam po co chodzic na AA, bo nie mam problemow z alkoholem....

Tylko że nikt inny ci nie wystawi takiego zaświadczenia. Wiesz jedni chodzą na AA bo mają problemy alkoholowe a innym jest potrzebne tylko zaświadczenie o abstynencji....więc jeżeli bardzo ci potrzebne to nie masz bardzo wyboru....... i proszę nie pytaj o podstawę prawną ;)

rafus10 napisał:
tylko 0,28mi nauczka jest na cale zycie, a plus jest taki, ze wpadka byla wykroczeniem
28mi tzn mg? 0.28mg/l przeciez to juz przestepstwo a nie wykroczenie (nie pytac o podstawe prawna) ☺

Ostatnia edycja:
Wydmuchałem 0,14, co daje ok. 0,28, a czego to mnie nie pytaj, bo wiem tylko, że to co się wydmucha oni mnożą jakoś razy 2, 01 cy cuś takiego.

Zaświadczenia mam nadzieję nie potrzebuję, bo ggtp mi spadło z 228 do ok. 70 - 80. Skoro nie spożywam alko, tłustego, smażonego nie jem to mi nie powinno wzrosnąć. OBY! Jutro kontrolne i w pn. Sosnowiec.

Aaa, sorki, miało być 0,28, a nie 0,28mi. To "mi" nie zauważyłem. Pisałem na szybko w pracy na tablecie, a tam łatwo o literówki, bo czasem bliskie litery zbiera.

Potwierdźcie mi proszę forumpowicze w Wompie z różnych prób watrobowych chcą tylko ggtb tak i poziom cukru nic innego ich nie interesuje? A tę aatb czy jak tam to po co ? Pytam nie bez powodu gdyż dziś byłam takowe badania sobie zrobić na próbę by wiedzieć co ze mną jest by ewentualnie wspomóc wątrobę a Pani w rejestracji mnie pyta a która bo jest wiele .............
Ja zrobiłam się blado zielona i odparła szybko ze potrzebuje skontrolować do Wompu Sosnowiec na kierowcę :help:

tyjestesruda
Tak w WOMPie chodzi o gttp, ale doktor sprawdza Ci (manualnie) czy nie masz powiększonej wątroby, śledziony :)

0508 to jest kod ograniczen dotyczacy stanu zdrowia.Osoby,ktore maja problemy zdrowotne,nawet po spozyciu minimalnej dawki nie moga prowadzicpomimo PRAWNIE dopuszczalnej normy.wpisuja to w PJ jak lekarz w WOMP wpisze w zaswiadczeniu.Wiec on decyduje,mysle ze to jest tak,ze np jak mnie nigdzie juz nie kierowali tzn okulista ,neurolog itd i mam na 15 lat to stwierdzila ,ze jestem zdrowa i moge pic hehe ,a kolejny,ktory odwiedza lekarzy i ma na krocej to wtedy stwierdza ,ze ma byc 00 przy kontroli.

Magda197540
Niekoniecznie :) ja rowniez nie bylem skierowany na dodatkowe badania, a dostalem na 2 lata ;) (bez zadnych kodow w orzeczeniu). Wyszstko zalezy od humoru lekarza, najwidoczniej. Pozdrawiam.

Witam, mój tata już miał dwa podejścia w womp sosnowiec. Pod koniec marca trzecie. czy ktoś z was też tyle razy podchodził? zawsze się czepią czegoś a gdy robił prywatnie badania wychodziło , że ma wszystko ok a u nich, że nie. Czy jest jeszcze szansa że mu oddają to prawko?

A ile kasy trzeba miec na te badania? 400zl. starczy? Okuliste pewnie bede musial zaliczyc, bo mam okulary, co prawda -0,25, ale pewnie mnie wysle, jak zobaczy. Mam nadzieje, ze td glupie wygibasy u neurologa beda spoko i nie wysle mnie do laryngologa. A do neurologa to wszystkich wysylaja?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót