Badania w womp sosnowiec informacje

• Autor wątku Autor wątku kruzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
rafus10
tez mam -0.25 plus astygmatyzm 0.5 ale okularow nie nosze i nie wyslali mnie na dodatkowe badania :)

adrian1 widoczne tak,napisalam,co pow Pani czyt kolezanka w WK.

rafus -poczta

To pojade bez okularow, zeby dodatkowych kosztow nie ponosic. W sumie, to mi te okulary wcisneli na bezplatnych badaniach wzroku.

rafus10
A w starym prawku miales wbite okulary?
Jak nie to smialo idz bez ;)

Witam! Nie mialem wbitych okularow. Dzisiejsze wyniki: ggtp 61, alat 42,7, aspat 22,1, cukier93. Z takimi wynikami duze mam szanse? Pisali tam wczesniej, ze moga byc troche przekroczone, niby nawet 2 razy, ale czy jak lekarz bedzie mial kiepski dzien, to czy te ich normy np. ggtp 55 sa bardzo rygorystycznie wymagane?

jak pojedziesz bez okularów a wyjdzie ci ze masz wade wzroku to sam sobie zaszkodzisz. nie kombinuj, ja wzialem okulary i tych kodów 01.01. nie ma co sie obawiac, okularnik tez czlowiek. Poza tym lekarka trzesie twoja głowa i karze ci czytac te literki wiec jak masz minusy zabieraj ze soba:)

pandave
Jestesmy polakami ;p lubimy kombinowac. (Ja mialem tylko czytanie z tablic liter/cyfr)

Witam!
Czy -0,25 to aż taka wada? Od pt. nie noszę okularów i sprawdzam sobie każde oko, jak mi idzie czytanie na pasku na tvp info i jest luz. Ale to rano przed samym wejściem do womp-u pewnie zdecyduję czy brać czy nie. Nie wiem tylko czy te wyniki są w miarę na pozytywną decyzję. Niby niedużo ponad normę, ale stres jest, bo nie wiemy też ile u nich wychodzi, bo nie mówią i jak lekarz do nich podejdzie.

Pisze z najnowszym newsem
Wyniki ggtb 67 cukier 85
dostałam skierowanie na badanie dzwoniłam dziś do WOMp i moje zdziwienie wolny termin 17 marzec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SZYbko bardzo :help: jak mogę zbić to ggtb jeszcze niżej zażywam hepatil już zero alkoholu a co z dietą co mogę jeść czego nie mogę ktoś pomoże

BOŻE JUŻ SIĘ DENERWUJĘ :o

Ja jem warzywa gotowane na parze i tak samo mieso z kurczaka lub indyka tez na parze. Nic smazonego i ciezkostrawnego. Bralem fosfolipide max i w ciagu 2 tyg poziom sie unormowal. Jedz posilki o stalysz porach. Mniejsze porcje ale czesciej ok 5 posilkow w ciagu dnia. Unikaj ostrych przypraw. Zredukuj solenie i slodzenie do minimum. Pij duzo wody niegaz ok 2L w przez dzien. Powinno byc ok

Dodatkowo! poprstu jedz! Glodzenie sie (wiadomo stres nie chce sie jesc) jest strasznym obciazeniem watroby ;) a reszta to tak jak kolega wyzej pisal.

ciekawe jak tam @rafus10 po badaniach:)

Jaka jest ta norma tego ggtb w WOMP jak się pytałąm tej babeczki z rejestracji przez telefon co zabrać powiedziała krótko wszystko pisze Pani na stronie

w środę mam psychotesty Jeszcze musze załatwic lekarza rodzinnego

Witam,

Co przy wynikach GGTP: 74 (norma do 55), ALAT: 55 (norma do 37). Badanie w WOMP mam 03.03. Czy te normy są tak dramatycznie przekroczone abym z tego powodu mógł nie przejść badań?

Dzieki za odpowiedz.

Witam!

Ja po badaniach. Wzrok, słuch i stanie oraz maszerowanie z zamkniętymi oczami chyba ok. bo nic nie mówił i nigdzie indziej nie wysyłał. Cukier 87, ciśnienie 136/88, więc też chyba elegancko. A decyzja dopiero ok. czw. Jadę osobiście, bo nie chcę się 1,5 tyg. stresować. W sb. miałem ggtp 61, a ile wczoraj to nie wiem. Alat i aspat chyba nie miałem badane, bo na kartce było tylko napisane GG. Nie wiem czy ktoś wie czy tą decyzję się odbiera w rejestracji czy trzeba się znów do lekarza rejestrować i czekać w kolejkach? Bo ja tam mogę być dopiero ok. 13:30 - 14:00 w pt. po pracy i nie wiem czy to załatwię przed 15:00. P. S Przy ustalaniu odbioru decyzji pielęgniarka mi powiedziała : u nas norma ggtp jest 60, więc nie wiem w końcu jak to dokładnie jest.

hejka wszystkim

melduję melduję psychotesty zdane nie mam przeciwskazań do jazdy pojazdami mechanicznymi :brawo: jupiiiiiiiiiiiiii

rodzinnego lekarza też byłam Napisał mi tylko ze lecze się przewlekle na katar sienny Alergia ciągle się odczulm to mi chyba nie zaszkodzi ? jak sądzicie

czy ktoś mi odpowie na pytani dotyczące norm poziomu cukru w WOMP Sosnowiec :) Jak mam poziom dzis mierzony glukometrem 90 norma jest niby do 99 jak to rozpatrują wie ktoś cos ?

Womper, a kiedy miałeś to ggtp 74? Ja miałem 2 dni przed badaniami 61, a jak mi wyszło w womp, to się jutro okaże, bo jadę po orzeczenie, tzn. jak będzie pozytywne to się nie dowiem ile miałem. Już jest, ale przez tel. nie powiedzą jakie. A Tobie jak dziś badania poszły? wygibasów dużo miałeś? Ja 5 sek. noga przed nogę i zamknięte oczy, 15 sek maszerowanie w miejscu, przysiad, skłon, no i wiadomo wzrok, słuch i macanie brzucha. Nic nie pytała w ogóle o alkohol, okoliczności wpadki itp. Właśnie nie wiem dlaczego, skoro tu piszą ludzie, że pyta o takie rzeczy. O ile się znam, a się nie znam, to na pijaka raczej nie wyglądam. :D Dzisiejsza noc będzie chyba nie przespana.

tyjestesruda, tym cukrem się raczej nie przejmuj. Tym bardziej, że masz w porządku. Jakbyś miała 60, albo 120 to już inna sprawa.

Mam pytanko. Jak zlozylem wniosek o prawko to czy moge juz jezdizc? ( wyrok sie skonczyl, czekam na prawko)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót