Badania w womp sosnowiec informacje

• Autor wątku Autor wątku kruzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Boniiiiigusto napisał:
Niech mi ktos odpowie-czy osoba,ktora nie trafila tam przez alkohol zwolniona jest z obowiazku odpowiedzi na te głupie pytania ws.alkoholu oraz badania GGTP?

Ja odpowiadam na te "głupie"pytania średnio raz na trzy lata w. zw. że pracuje jako operator sprzętu ciężkiego....Więc nie rozumiem w czym twój problem...... Może nie jesteś odpowiednim kandydatem na kierowcę i nie wychwyciły tego pierwsze badania dopuszczające cię do prawa o ubiegania się o PJ, a teraz masz z tym problem....

aliaton7035333 napisał:
Mam pytanie jeszcze, wniosek składałeś osobiście w sądzie czy wysyłałeś pocztą?

Bez większego znaczenia, osobiście trzeba mieć kopie na potwierdzenie złożenia w biurze podawczym,albo dostaniesz pokwitowanie, za pośrednictwem poczty wystarczy ZPO :) i oczywiście liczy się data nadania....

Ostatnia edycja:
aliaton7035333 napisał:
Mam pytanie jeszcze, wniosek składałeś osobiście w sądzie czy wysyłałeś pocztą?

Wyslalem wniosek poczta, listem poleconym. Jak przyjdzie mi jakies pismo to dam znac co i jak

Sadzie Ostateczny,

Choćby dlatego,ze nie mam ochoty spowiadac sie jakiemus lekarzowi czy pije alkohol i ile-to moja sprawa-jak odmowie takich odpowiedzi to co on zrobi? A poza tym jezeli ktos nie trafia tam przez alkohol nie powinien miec takich pytan.

Boniiiiigusto napisał:
Sadzie Ostateczny,

Choćby dlatego,ze nie mam ochoty spowiadac sie jakiemus lekarzowi czy pije alkohol i ile-to moja sprawa-jak odmowie takich odpowiedzi to co on zrobi? A poza tym jezeli ktos nie trafia tam przez alkohol nie powinien miec takich pytan.

Przy każdym pytaniu na które nie masz ochoty odpowiadać, napisz, albo odpowiedz słownie iż "ze nie mam ochoty spowiadac sie jakiemus lekarzowi czy pije alkohol i ile-to moja sprawa" i później udzielisz tu na FP, jeżeli będziesz miał ochotę oczywiście, odpowiedzi..... :D Niestety, piłeś, złapali cię, widocznie, jak pisałem wyżej, musisz przejść dodatkowe kwalifikacje (badania), a co do pytań jak najbardziej na czasie.... skoro zostałeś "złapany" po alko :-D

Ostatnia edycja:
Wlasnie, ze nie zostalem zlapany po alko. Przeczytaj uwaznie moj post. Zapytalem krotko - czy osoba, ktora np przekroczyla liczbe punktow, byla uczestnikiem wypadku (trzezwa) musi na takie pytania odpowiadac.

Boniiiiigusto napisał:
Wlasnie, ze nie zostalem zlapany po alko. Przeczytaj uwaznie moj post. Zapytalem krotko - czy osoba, ktora np przekroczyla liczbe punktow, byla uczestnikiem wypadku (trzezwa) musi na takie pytania odpowiadac.

No to za co masz te testy,bo się bardzo boisz to napisać. Tak na te pytania musisz odpowiadać, bo to jest taki zestaw 100 pytań o wszystkim i Cię sprawdzają jaki Ty jesteś.I wszystko na punkty,czy się mieścisz w normie.Pytania są bardzo podchwytliwe. A najlepiej zmień tok myślenia.

thug1 napisał:
ja widzę że niektórzy lekarze w wompach to jakaś tragedia we Wrocławiu bezproblemowo dostałem orzeczenie lekarskie bezterminowe ,no ale miałem tylko wykroczenie , zakaz na 6 miesięcy, no i wyniki super.

A PJ miałeś terminowe czy bezterminowe, bo wszystkie PJ od 19.01 2013r. są terminowe, czyli na 15 lat. Ja też miałem wykroczenie i dostałem orzeczenie na dwa lata.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Januszek
A co jesli nie udziele odpowiedzi na te pytania? Pizostawie je bez odp po prostu-np na 100 pytan 20 dotyczy alkoholu i na te 20 nie odpowiadam w ogole.

Boniiiiigusto napisał:

Ja przechodząc psycho-testy ze względu na wykonywaną pracę, też nie robię ich ze względu na zatrzymanie po alko i nie bulwersuję się.... Zaryzykuj i napisz przy tych pytaniach na które nie chcesz odpowiadać iż nie masz ochoty na nie odpowiadać.... Z drugiej strony z czym masz problem ?? Napisz prawdę :)

Taki mam problem, ze kwestia alkoholu to czy pije i jezeli pije to ile jest moja prywatna sprawa i nie mam zamiaru sie dzielic takimi informacjami z lekarzami z WOMP. To nie ich sprawa i tyle. Nic nie bede odpowiadal - pozostawie te pytania z pusta odpowiedzia. Jaki to moze miec wplyw na ostateczne orzeczenie? Wg mnie żadne.

januszek67 napisał:
A PJ miałeś terminowe czy bezterminowe, bo wszystkie PJ od 19.01 2013r. są terminowe, czyli na 15 lat. Ja też miałem wykroczenie i dostałem orzeczenie na dwa lata.
bezterminowe

januszek67 napisał:
to jest taki zestaw 100 pytań o wszystkim i Cię sprawdzają jaki Ty jesteś.I wszystko na punkty,czy się mieścisz w normie.

Ten zestaw to jest taki "standard" psychologiczny. Jak pójdziesz do psychologa to też możesz taki zestaw robić i później oni sobie coś tam "wyliczają" i wychodzi wykres. Za sam "charakter" taki jaki masz nie mogą Cie oblać, ponieważ np "boisz się dotykać klamek" ... Chyba, że napiszesz, że pijesz codziennie to od razu wyjdziesz na alkoholika.

thug1 napisał:

Czyli dostaniesz to samo PJ.

Boniiiiigusto napisał:
Taki mam problem, ze kwestia alkoholu to czy pije i jezeli pije to ile jest moja prywatna sprawa i nie mam zamiaru sie dzielic takimi informacjami z lekarzami z WOMP. To nie ich sprawa i tyle. Nic nie bede odpowiadal - pozostawie te pytania z pusta odpowiedzia. Jaki to moze miec wplyw na ostateczne orzeczenie? Wg mnie żadne.

Na inne pytania też nie odpowiadaj, bo to twoja prywatna sprawa

[FONT=&quot]Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin [/FONT][FONT=&quot]§8[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]

Ostatnią edycję dokonał moderator:
już dostałem właśnie to samo jakiś czas temu , ale Pani w WK twierdzi że i tak ustawodawca przewidział nawet wymianę bezterminowych jakoś 2028 czy coś w tym stylu

Oczywiście januszek,przeciez nie ma obowiązku odpowiadania na pytania,ktore dotycza moich prywatnych spraw.

thug1 napisał:
wymianę bezterminowych jakoś 2028 czy coś w tym stylu
Tak właśnie jest. Czyli "bezterminowe" też jest "terminowe" :confused: .

Ja dzisiaj odebrałem w starostwie skierowanie i przy okazji dowiedziałem się, że teraz na te badania kieruje się już dopiero po upływie zakazu i że w ogóle nie ma innej opcji..... Nie wiem czy to prawda, ale tak mi powiedziała.

thug1 napisał:
już dostałem właśnie to samo jakiś czas temu , ale Pani w WK twierdzi że i tak ustawodawca przewidział nawet wymianę bezterminowych jakoś 2028 czy coś w tym stylu

I tu Ci dobrze powiedziano, tyle się na ciszysz bezterminowym.

Ostatnia edycja:
i tak będę wymieniał bo już jestem w trakcie robienia ET więc i tak zmienią

Boniiiiigusto napisał:
Oczywiście januszek,przeciez nie ma obowiązku odpowiadania na pytania,ktore dotycza moich prywatnych spraw.

I tak naprawdę jest,nie odpowiadaj.

Wkleję dyskutantom dla przypomnienia:
Regulamin Forum
[SIZE=-2]§11 Zabronione jest prowadzenie zbędnych polemik, składających się m.in. z dużej ilości krótkich postów bez treści merytorycznej, odbiegających w sposób znaczący od głównego tematu, a także ostrych wypowiedzi i kłótni.
Wszelkie tematy, których forma przyjmie charakter czatu internetowego lub luźnej pogawędki, a które mogą być kontynuowane drogą Prywatnych Wiadomości, komunikatorów internetowych lub e-maili będą zamykane, ewentualnie usuwane będą konkretne posty.
Ocena tematu pod kątem niniejszego § pozostaje w rękach Administratorów i Moderatorów ForumPrawnego.org.
[/SIZE]

Boniiiiigusto napisał:
...... przeciez nie ma obowiązku odpowiadania na pytania,ktore dotycza moich prywatnych spraw.

Dokładnie tak jest i takie masz prawo nie odpowiadać na pytania, tylko pamiętaj ty masz prawo nie odpowiadać a WK ma ustawę i nie wyda ci PJ bez pozytywnego wyniku badań lekarskich, których jednym z etapów są psycho-testy, także twoje mieć lub nie mieć PJ zależy od tego jak to oceni lek. Psycholog.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót