Badania w womp sosnowiec informacje

• Autor wątku Autor wątku kruzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witaj, ja również będę miał tę wątpliwą przyjemność wykonywać badania w WOMP Sosnowiec. Niestety, za głupotę trzeba zapłacić. Chcę z ciekawości zapytać u jakiej konkretnie doktor byłaś? Było tak strasznie? Nie wiem czy pacjent ma jakikolwiek wybór, do którego lekarza trafi. Ważne aby to był cktoś kto mimo wszystko zrozumie pacjenta,

Niestety pacjent nie ma wyboru,trafiasz gdzie Cie przydziela.Ja trafilam na starsza lekarke,chyba najstarsza tam cichutka,przygarbiona,spytala mnie tylko na co sie lecze ,a o samo zdarzenie kompletnie nic.Wiele osob pisze,ze byly u bardzo nieprzyjemnych,zgadzam sie ,bo juz z samego wygladu kierowniczka jest ostra i druga w srednim wieku tez na wizusa jest zyleta.Wiec sam widzisz jak jest.Moja byla ok i dostalam orzeczenie na 15 lat.Pozdrawiam i zycze powodzenia

witam wszystkich. mam troche inne pytanko. prawko stracilem rok temu za alkochol. pracuje za granica. wyjechalem w styczniu do pracy i tydz pózniej przyszło mi skierowanie na badania. zadz w lutym i zonk. kara konczy mi sie w maju a badania mam na 9 wrzesnia... masakra. dzwoniłem prosilem i nic. kolejka to kolejka. mniejsza z tym chyba nie wiem gdzie zapukac. wiem tylko ze moge ,wbic sie w kolejke' za kogos jak zrezygnuje. dzwoie co tydz i ... nic:mad:
stad pytanie ze moze komus moze nie zalezy na czasie i mozna by sie dogadac...:cool:

Ale w Twoim wypadku bedziesz musial i tak ponownie zdawac egzamin. Zadzwon do womp i powiedz ze miales zatrzymane uprawnienia na rok i jak nie zrobisz badan wczesniej to Ci cofna uprawnienia. Moze w ten czas sie jednak znajdzie termin. Kilka osob tak zrobilo i sie udalo ☺

Jak ktoś przejdzie WOMP Wrocław ul.Oławska. To niech tu napisze

byłem niedawno w staroswie i powiezieli mi ze mam czas 12 misiecy zeby zrobic te badan ia i nie musze zdawac egzainu.

Jesli czas zatrzymania dokumentu przekroczy rok to musisz a piszesz ze rok temu Ci zatrzymali

ma zatrzymane na rok i nie musi zdawac egzaminu,a to nie jego wina,ze nie ma wczesniejszych terminow na badania

znajomemu powiedzieli, że jak w wyroku jest 1 rok to musi zdawać a jak 12 miesięcy to nie musi. po znajomości poszło, że wyrok na 12 miesięcy i po badaniach oraz terminie 12 miesięcy mu oddali

P.S pytanie z innej beczki, czy ktoś dostał od sądu zgodę na jazdę z alkolockiem i z takim sprzętem jeździ, czy są jakieś wymogi co do urządzenia, które ma być zamontowane, czy jednym wymogiem jest aby tylko odcinał zapłon ?

Speedcam napisał:
znajomemu powiedzieli, że jak w wyroku jest 1 rok to musi zdawać a jak 12 miesięcy to nie musi.....

Dobre :D a niby rok to ma więcej niż 12 miesięcy :?: :what:

Speedcam napisał:
P.S pytanie z innej beczki, czy ktoś dostał od sądu zgodę na jazdę z alkolockiem i z takim sprzętem jeździ, czy są jakieś wymogi co do urządzenia, które ma być zamontowane, czy jednym wymogiem jest aby tylko odcinał zapłon ?

Nie zgodę, tylko zmianę wyroku. Tak jest kilka osób co ma już zmieniony wyrok (wystarczy poczytać trochę forum), nawet zdali egzaminy na PJ ale nie ma ustawy regulującej zakładanie alcolocka i późniejsze jego przeglądy, więc przepis puki co martwy, jedyny plus to można sobie zdać wcześniej PJ :)

ja mialam w wyroku na 1 rok i nie zdawalam.wiec czy 12 m-cy czy rok to bez roznicy

hehe :) tak mówili czyli pierniczyli głupoty a ja się nigdy w to nie zagłębiałem :)

czyli poza tym, że można wcześniej zdać prawko to na chwile obecną ta ustawa nic nie daje. Może do stycznia coś się zmieni :) mam chociaż taką nadzieje bo już się stęskniłem za kierowaniem, niestety trzeba płacić za głupotę i przejechania 200 metrów z budowy do domu :/

No tak zatrzymali mi na 12 miesiecy. Chyba 12 maja mija. Własnie byłem w tej sprawie w staroswie ze w sumie we wrzesniu minie 1,5 roku o zatrzymania itp to jes niewazne na 12 miesiecy wiec nie musze zdawac tylko nie pamietam dokładnie ale chyba mam rok od otrzymania skierowania czyli do stycznia zeby je zrobic bo inaczej egzamin od nowa

krakow_007 napisał:
Jesli czas zatrzymania dokumentu przekroczy rok to musisz a piszesz ze rok temu Ci zatrzymali
Jeśli przekroczy rok. W jego przypadku nie przekracza. Termin badań nie ma tu nic do rzeczy, to nie jego wina.

Speedcam napisał:
czy są jakieś wymogi co do urządzenia, które ma być zamontowane, czy jednym wymogiem jest aby tylko odcinał zapłon ?
Urządzenie ma odciąć zapłon jeśli w wydychanym powietrzu znajduje się co najmniej 0,10mg/litr

Speedcam napisał:
czyli poza tym, że można wcześniej zdać prawko to na chwile obecną ta ustawa nic nie daje.

Normalnie można jeździć... Wystarczy zaświadczenie o kalibracji od firmy montującej urządzenie.

Zapamiętaj aliaton, że o wydaniu PJ decyduje Starosta, nie masz badań, PJ nie dostaniesz i egzamin po roku czasu musisz zdawać. Więcej ludzi w błąd nie wprowadzaj. A badania musisz sobie załatwić w ciągu roku.

Ostatnia edycja:
aliaton7035333 napisał:
.....Normalnie można jeździć... Wystarczy zaświadczenie o kalibracji od firmy montującej urządzenie.

Teoretycznie tak , w praktyce żadna stacja wykonująca okresowe badania techniczne nie wykona dodatkowego badania na alcolocka, gdyż nie ma wytycznych jak to zrobić, co za tym idzie diagnosta nie podbije takiego przeglądu. Samo zaświadczenie o kalibracji nie wystarczy, musi być jeszcze wykonane dodatkowe badanie techniczne na stacji diagnostycznej a z tym jak w/w napisałem. :)

Witam chcialem zapytac bo bede robil pierwsze badania lekarskie w wompie w sosnowcu 17 pazdziernika czy musze miec udukomenotwaną abstynecje w AA?

Czytam o tym ggtp i nie wiem czy nie będę miał jakiegoś podwyższonego wyniku, ale nie koniecznie z powodu alkoholu tylko z zamiłowania do...ostrych, piekielnie nawet czasem potraw. Często jem na ostro, sosy, kebab itp, bywa że pobolewa mnie trzustka czy wątroba, ale robię sobie wtedy przerwę na tydz i potem już nie jadam tak ostro, przez jedzenie ostrych rzeczy miałbym nie zaliczyć badań? Paranoja :)
Piwko oczywiście też lubię wypić ale to jedno,dwa co drugi, trzeci dzień to chyba nie problem. Wódki unikam, jeśli już to okazyjnie whisky. Badanie mam 23 maja... Co będzie gdy nie przejdę ich? Ile się czeka na kolejny termin i czy muszę płacić wtedy wszystko od nowa? Może pójść i zrobić sobie teraz badania żeby wiedzieć na czym stoję?

W WOMP nie interesuje ich co i jak jadasz,dla nich GGTP jest wskaznikiem picia alkoholu.Zrob sobie prywatnie cukier i ggtp i bedziesz wiedzial czego mozesz sie spodziewac.A kolejny raz oczywiscie ,tez musisz placic czego oczywiscie Ci nie zycze,a terminy sa odlegle.

No to jest to patologia, biorą pod uwagę wynik z wątroby która może być zniszczona nie przez alkohol a złą dietę, co ma dieta do prowadzenia auta? :)
Oczywiście zrobię sobie to badanie wcześniej ale jak myślę że nie zalicze ich przez moje upodobania kulinarne to nie wiem czy się śmiać czy płakać :)
Oczywiście przez najbliższe 4tyg mogę spuścic z tonu aby przejść te badania, tak czy siak śmiech :)

Nie wiem gdzie są odległe terminy ale w Szczecinie 4 tyg póki co czekam na pierwszy termin, a i tak minęły mi dopiero 3 miesiące niecałe od wyroku więc czas mam

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót