Badania w womp sosnowiec informacje

• Autor wątku Autor wątku kruzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
jak minie te 5 lat to później jakie badania się robi i gdzie ?

tutajbyłareklama napisał:
jak minie te 5 lat to później jakie badania się robi i gdzie ?

Już prywatnie tak samo jak na początku przed rozpoczęciem kursu na PJ:D

czyli lekarz rodzinny może takie badania zrobić ? czy coś sie zmieniło ? bo robiłem w 2006r. i rodzinny mi robił badania

czyli lekarz rodzinny może takie badania zrobić ? czy coś sie zmieniło ? bo robiłem w 2006r. i rodzinny mi robił badania
Nie lekarz rodzinny tylko obojętnie jaki lekarz medycyny pracy.

Witam, właśnie odebrałem wyniki - czekałem 7 dni roboczych na list - brak przeciwskazań - 5 lat
Gratuluje. Szerokości. Oby nigdy więcej takich przeżyć.

skrócili Ci zakaz?bo pisałeś ,że masz na trzy lata

Ostatnia edycja:
zakazu nie skrócili - tylko wyniki z WOMP - o skrócenie wyroku mogę się starać dopiero w styczniu jak minie połowa kary .

zang napisał:
Nie lekarz rodzinny tylko obojętnie jaki lekarz medycyny pracy.

Lekarz musi posiadać dodatkowe uprawnienia do badań kierowców - czasami posiadają je lekarze rodzinni, czasami lekarze medycyny pracy, a czasem specjaliści typu okulista albo neurolog. Idąc na badanie poza WOMP należy iść do lekarza, który jest wpisany na listę lekarzy uprawnionych w Urzędzie Marszałkowskim i wtedy nie będzie problemu.

Witam,ja dostałem pismo ze starostwa 25 kwietnia,więc w ten sam dzień zadzwoniłem do Sosnowca i pani mi mówi,że mam termin na 17 maja,bardzo szybko zważywszy na to co piszą tutaj co niektórzy.Mam pytanko,czy ktoś mi może podać jakie są pytania w tej ankiecie którą się wypełnia na początku?Trochę dziwi mnie to,że kilka osób pisało o braniu essentiale 3x3 przecież to jest przekraczanie dawki,a to może wpłynąć negatywnie na organizm,chyba że są to przedstawiciele tego leku :-)i jeszcze jedno,czy każdy potrzebuje dwóch dni na badania,czy zdarza się załatwić wszystko w jeden dzień?

1. Czy korzysta Pan/Pani z opieki zdrowotnej z powodu jakiejkolwiek choroby, przebytych urazow lub niepelnosprawnosci?

2. Czy przyjmuje Pan/Pani leki przepisane na recepte, dostepne bez recepty lub suplementy diety? Jezeli tak to jakie?

3. Czy kiedykolwiek wystapily lub stwierdzono u Pana/Pani wymienione choroby, dolegliwosci objawy lub zostal/a Pan/Pani poinformowany/a o nich przez lekarza?
- wysokie cisnienie krwi
- choroby serca
- bol w klatce piersiowej, choroba wiencowa
- zawal serca
- choroby wymagajace operacji serca
- nieregularne bicie serca
- zaburzenia oddychania
- zaburzenia funkcji nerek
- cukrzyca
- urazy glowy, urazy kregoslupa
- drgawki, padaczka
- omdlenia
- udar mozgu, wylew krwi do mozgu
- nudnosci, zawroty glowy, problemy z utrzymaniem rownowagi
- utraty pamieci lub trudnosci z koncentracja
- inne zaburzenia neurologiczne
- choroby szyi, plecow lub konczyn
- podwojne widzenie, klopoty ze wzrokiem
- zaburzenia rozpoznawania barw (daltonizm)
- trudnosci i widzeniu po zmierzchu i czeste uczucie oslepienia przez swiatla innych pojazdow
- ubytek sluchu lub gluchota
- choroby psychiczne, depresje lub zaburzenia nerwicowe

4. Czy kiedykolwiek mial/a Pan/Pani operacje lub wypadek lub byl/a Pan/Pani w szpitalu z jakiegokolwiek powodu? Jesli tak to prosze opisac

5. Czy uzywa lub kiedykolwiek uzywal/a Pan/Pani aparatu sluchowego? Jezeli tak to prosze podac kiedy?

6. Czy kiedykolwiek byl/a Pan/Pani badany/a z powodu zaburzen snu lub lekarz informowal ze ma Pan/Pani zaburzenia snu, zespoly bezdechu nocnego lub nekrolepsje?

7. Czy kiedykolwiek mowil Pan/Pani o zaobserwowanych u Pana/Pani epizodach zatrzymania oddechu w czasie snu?

8. Czy kiedykolwiek potrzebowal/a Pan/Pani pomocy lub wsparcia z powodu naduzycia alkoholu lub srodkow dzialajacych podobnie do alkoholu?

9. Czy uzywa Pan/Pani narkotykow lub innych substancji psychoaktywnych? Jezeli tak to jakich?

10. Jak czesto pije Pan/Pani alkohol (piwo, wino, wodka i inne alkohole)
- nigdy albo rzadziej niz raz w miesiacu
- raz w miesiacu
- dwa do czterech razy w miesiacu
- dwa do trzech razy w tygodniu
- cztery i wiecej razy w tygodniu

11. Czy byl/a Pan/Pani sprawca/uczestnikiem wypadku drogowego od dnia zdania egzaminu na prawo jazdy

12. Czy pobiera Pan/Pani rete z tytulu niezdolnosci do pracy? Jezeli tak to z jakiego powodu?

13. Czy posiada Pan/Pani orzeczenie stwierdzajace niepelnosprawnosc? Jezeli tak to jakie i z jakiego powodu?

Czy z takimi wynikami opłaca mi sie jechać do wompu na badania czy raczej jest pewne ze nie przejde?? Zastanawiam się czy przełożyć termin badań
Bilirubina całkowita 9,2 norma od 3.4- 20,50
cholesterol całkowity 4,9 norma od 3.00-5.00
alt 66 norma od 0-55
ast 48 norma od 5-34
ggtp 38 norma od 0-55

A na kiedy masz termin? Wyniki calkiem dobre

biezanow_123 napisał:
A na kiedy masz termin? Wyniki calkiem dobre

18 maja środa to mówisz ze można startować z takimi wynikami? bo niepokoi mnie to ast i alt podwyższone

Ostatnia edycja:
Spokojnie. Delilatnie podwyzszony alat i aspat ale do srody jak bedziesz jadl zdrowo i nie bedziesz pil to powinno troche spasc.

Dzięki biezanow,tylko te trzynaście,czy są różne zestawy i jest ich więcej?

Jestem przerażona tymi badaniami. Szczególnie, że do wompu jadę w piątek, a w czwartek mam badania psychologiczne. Gdy zapytałam, czy dostanę orzeczenie tego samego dnia, to dowiedziałam sie, że zwykle tak, ale ta sprawa jest skomplikowana........... Skomplikowana? MIałam atak lęku, wzięłam na to lekarstwo i prawdopodobnie dlatego nic złego się nie stało, nic a nic.
Leczę się wprawdzie psychiatrycznie, ale na zaburzenia, nie jestem chora, funkcjonuję normalnie, pracowałam 12 lat, awansowałam regularnie, jestem w stałym związku, a samochodem jeżdżę od 13 lat i nigdy nie zatrzymano mnie pod wpływem czekolwiek, a tu lek przeciwlękowy to substancja odurzająca...
http://forumprawne.org/images/editor/menupop.gif
Moje pytanie jest takie, Aby mój rodzinny wydał mi zaświadczenie o stanie zdrowia, potrzebuje podobne zaświadczenie od psychiatryMój psychiatra, w porządku człowiek, napisał, że ja sporadycznie się leczę u niego i nie biorę stare leków, a w tej chwili zażywam - i tu wpisal takie łagodne.

Faktem jest, że jestem na psychotropach już długo. Znam moje reakcje na te leki i pomagają mi. Mam nerwicę, już się trzęsę na myśl o tych badaniach i teraz się zastanawiam, czy mam odstawić wszystkie leki przed wizytą w wompie? boję się, bo one mnie rozstroją i mogę taka rozstrzęsiona na prawdę źle wypaść. Czy oni psychotropy znajdą we krwi? Robią toksykologię?

kamyk1975 napisał:
Dzięki biezanow,tylko te trzynaście,czy są różne zestawy i jest ich więcej?

Ja mialem tyle i raczej kazdy dostawal to samo

Witam dziś zrobiłem sobie jeszcze raz badania ggtp aspat alat bilirubina i jestem zaskoczony od 12 dni nie pije nic biorę rapacholin c i sylimarol i od poprzednich badań 4 maja wyniki ostro w dół:
Bilirubina 7.80 norma 3.4-20.50
Alt 36 norma 0-55
Ast 30 norma 5-34
Ggtp 30 norma 0-55

Ostatnia edycja:
W piątek jadę do Sosnowca, a w czwartek badania psychologiczne. Czy one rzeczywiście trwają 3 godziny? Na pytanie, czy orzeczenie od psychologa dostanę od razu, pani powiedziała, że nie wie, bo to sprawa skomplikowana.
Wariatkę chcą ze mnie zrobić? Bo wzięłam jedną tabletkę?

I teraz mam pytanie. Ja zażywam leki psychotropowe. Muszę je brać codziennie, bo lepiej się dzięki nim czuję. Mój psychiatra natomiast, żeby załagodzić sprawę napisał zaświadczenie, że zażywam leki jedynie doraźnie. Czy jak wezmę swój antydepresant i lekarstwo przeciwlękowe, to mi to wyjdzie w badaniu krwi???

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót