banowanie niezgodne z regulaminem

• Autor wątku Autor wątku Tra
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tra

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam! mam taki problem, otoz na jednym z czatow ( jest to czat katolik.pl) jestem stale wypraszana bez powodu tzn dostaje takzwanego bana, pod czatem umieszczony jest regulamin , gdzie jasno zostalo okreslone za co operator moze usunac uzytkownika oraz jest informacja ze jesli kots zostanie nieslusznie poraktowany ma o tym napisac podajac nika operatora swoj nik oraz okolicznosci zdarzenia, otoz ciagle jestem wypraszana pomimo ze nie naruszam w zaden sposob regulaminu, wysylam skargi jednak pozostaja one bez odezwu, kazdorazowo po wyproszeniu mnie widze na ekranie informacje, ze zostalam wyproszona z pokoju przez operatora, konkretnie nie znam imienia i nazwiska osoby kotra mnie bezpodsatwnie banuje,nie wiem co robic w tej syt kiedy non stop banuja za nic a administrator lekcewazy skargi.

przedstawiony przez ciebie czyn nie wyczerpuje znamion żadnego czynu zabronionego.

:-)

serio ?

no ale jest regulamin oficjalnie na stronie katolik.pl i kazdy go moze czytac i wiedziec za co wolno operatorowi zbanowac i jest napisane zeby zglaszac jak zbanuja nieslusznie a ja zglaszam bo ciagle mnie nieslusznie banuja ale dalej to robia , dostarczam dowodow w tych skargach bo mam kopie logow i nic, nawet przepraszam chcoiaz im przedstawiam dowody ze zbanowali mnie niezgodnie z reg to co jeszcze mam napisac, ze op mnie wyzywa publicznie, ze publicznie szykanuja za pisanie slusznych skarg?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Wpisz sobie w google frazę "portal katolicki" i przenieś się na inny, skoro z tamtego zostajesz "wypraszana" ;). Może w Twoim odczuciu nie łamiesz regulaminu, a administratorzy uważają inaczej...

dobra - widzę ,ze trzeba z drugiej strony bo z tej nie trafia....

więc twoim zdaniem jaki konkretny przepis został złamany przez moderatora ?

jakbym znala przepisy tobym sie pytac nie musiala, poza tym po co jet ten regulamin, rownie dobrze mogloby nie byc, nikt by nie wchodzil na czata ze swiadomoscia ze op bedzie banowal za co mu sie podoba i kogo mu sie podoba

Nie ma żadnych przepisów, które naruszałaby osoba banująca Cię.
Portal, na który wchodzisz nie jest jakąś publiczną własnością, więc po prostu przestań się tam wpychać.
Mogą Cię wyprosić "bo tak" - tak samo jak z baru - za zachowanie, za bycie ubranym na różowo... To nieistotne. Mają do tego pełne prawo.

PS dochodzi jeszcze kwestia - czy używasz prowokacyjnych nicków, czy "zaskarbiłaś" sobie te bany jakimś wcześniejszym zachowaniem.

Tak samo i na forum bbb moderacja mogłaby zdecydować, że niemile widzą osoby z nickiem aaa...

Liczysz na jakiś sądowy nakaz umożliwienia dostępu do strony? :D

Tra napisał:
poza tym po co jet ten regulamin, rownie dobrze mogloby nie byc, nikt by nie wchodzil na czata ze swiadomoscia ze op bedzie banowal za co mu sie podoba i kogo mu sie podoba
masz rację -w Polsce nie ma obowiązku aby na forach administrator forum pisał regulamin forum- nie musi tego robić, a i tak może cię zbanować o ile uzna tak za stosowne...-bo takie ma zbójeckie prawo....;)

nie ma odczuc , jest regulamin

Śmiem twierdzić,iż masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, ewentualnie z interpretacją... Przeczytaj dokładnie regulamin, być może łamiesz, któryś z podanych tam przepisów/reguł.
Może poskarż się na twórcę tego portalu, lub/i administratora w najbliższej parafii... :D

wlasnie w reg jest zaznaczone za jakie niki mozna zostac usunietym i nie uzywalam nikow niedozwolonych, nie licze na zaden nakaz, no to chamstwo jednym slowem i dlatego sie dziwie ze KATOLIK.PL nazywaja katolickim czatem

pudica dziewczyno problem ty masz z czytaniem ze zrozumieniem, pisalam ze zadnych regul nie naruszylam i ze wysylalam skargi z kopia logu gdzie wyraznie widac ze nic nie pisalam co reg narusza np ban kiedy weszlam i napisalam:ave czy ave Maria ( a to czat katolicki) przy czym IP zmienne a jesli wchodze na zupelnie nowym niku nikt nie wie ze to i ja wiec nie banuje za cos co wczesniej zrobilam( a nic nie zrobilam za co z innej przyczyny niz chamstwo operatora moznaby mnie zbanowac)

Jeśli chcesz to możemy zrobić eksperyment.
Oboje wejdziemy na owy chat (ja przed Tobą) i zobaczymy co będzie się działo.
:D

to ja ci powiem co: wejde na calkiem nowym IP i niku logujac sie z klawiatury ekranowej i nie bede sie odzywac-wtedy nic sie nie bedzie dzialo, nastepnie napisze cokolowiek ze zwyklej klawiatury i za chwile dostane bana o ile beda te osoby kotre zawsze wywalaja mnie za nic albo za to ze cos napisze-nie wazne co

Sprawa wyjaśniona...
Rozmawiałem z operatorem chatu katolik.pl i przedstawił mi logi, w których użytkowniczka pod innym nickiem obraża inne osoby publicznie oraz wypisuje ich dane osobowe.

Temat do zamknięcia.

PS - i również mnie owa użytkowniczka zaczęła obrażać pisząc "dzieciaku".

Ostatnia edycja:
sparwa nie wyjasniona poniewaz aby orzec moja wine nalezy zobaczyc dowody ktorymi ja dysponuje a mianowicie: logi gdzie widac jak jestem obrazana przez operatorow, wyzywana, poza tym nikogo nie obrazam , jesli ktos mnie atakuje za nic to sie bronie, skarga do admina nie ejst skuteczna obrona zatem w nerwach PO banie za nic moglam komus powiedziec na PRIV co o nim myle, w przeciwienstwioe do operatorow nikogo nie obarzilam publicznie, innym uzytkownikom-katolikom rowniez nie podoba sie postawa tamtejszego admina i to ze banuja ich za nic

Lucanus dla Ciebie rozumiem sprawa zostala wyjasniona zatem juz zadnego wpisu tutaj Twojego na poruszony przeze mnie temat nie ujrzymy jak sam zdeklarowales

Powrót