Benefity na Dziecko a Home Office

• Autor wątku Autor wątku broda_bwa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
jesli mieszkacie razem to nie powinniscie miec problemow. Ty mimo wszystko pamietaj zeby zalatwic HO asap, nigdy nei wiesz co ci sie przyda. Po drugie zseby otrzymac co niektore pomoce dla kobiet ciezarnych musisz miec prawo do rezydencji we wlasnej osobie, nie mozesz polegac jako czlonek rodziny.

A co to znaczy miec prawo do rezydencji? Mam rozumiec ze wlasnie chodzi o to HO? Ze mam miec aktualna rejestracje ?

niestety nie!status rezydenta -musisz co najmniej mieszkac i pracowac w uk rok czasu,pozniej wypelniasz odpowiednie papiery na rezydenta.z doswiadczenia wiem ze na niewiele ci sie ona przyda!pozdro:)

tomaszo - skladanie papierow to jest tylko aplikacja o POTWIERDZENIE rezydentury -Kazdy kto mieszka i pracuje w uk po wyzej roku automatycznie nabywa prawo do rezydencji w przypadku selfemployed nie musi to byc rok w przypadku wspolmalzonkow itp. mozna sie starac o family permit ( w tym przypadku nie trzeba nawet pracowac )

Ostatnia edycja:
takie male sprostowanie: worker status = right to reside (nawet po tygodniu pobytu)

witam kolezanke z klodzka?przecierz to wlasnie napisalem!lecz niestety trzeba pracowac a nawet wymagaja 5 ostatnich payslipow tak ze kolezanka jest w bledzie!inaczej to wyglada w praktyce niestety!:roza:

tomaszo1 napisał:
witam kolezanke z klodzka?przecierz to wlasnie napisalem!lecz niestety trzeba pracowac a nawet wymagaja 5 ostatnich payslipow tak ze kolezanka jest w bledzie!inaczej to wyglada w praktyce niestety!:roza:

Nie rozśmieszaj mnie - dla sprostowania jestem z Londynu a status rezydenta mam juz od 5 lat - tak jak widzisz wiem cos od strony praktycznej a nie teorii. Przedstawiasz warunki , ktore - bydz moze - sam musiales spelnic payslipy musisz przedstawic za caly okres jaki tu pracujesz - wiec jezeli skladasz aplikacje po dwoch latach i ta date uwzglednisz jako pierwsza to poprosza Cie o payslipy za cale 2 lata po za tym pamietaj,ze kazdy jest rozpatrywany indywidualnie Po za tym mysle ,ze nie ma co zmieniac tematyki topiku temat o rezydencji jest gdzie indziej.

Powrót