A
anna kuklińska
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 42
Jestem osobą bezrobotną bez prawa do zasiłku,sama wychowuję 2 letniego synka ,jestem w ciąży. Ojciec dzieci z którym jestem w trakcie rozwodu wyrzucił nasz z domu.( nie byłam tam zameldowana) nie otrzymuję od niego zadnej pomocy finansowej. 1 czerwca najprawdopodobniej otrzymam rozwód i zostaną mi zasądzone alimenty których on na pewno nie będzie płacił. wiem że po 2 miesiącach niepłacenia przez niego alimentów będę się mogła zwrócić do funduszu o pomoc ale co do tego czasu? Moje dziecko sika w prześcieradła podarte na pieluchy bo nie stać mnie nawet na tetrowe. Mieszkam kątem u znajomego który zarabia grosze ale chociaż stara się małemu mleko kupić ,robi co może ale też mu ciężko. nie mogę liczyć na pomoc rodziców,ponieważ obwiniają mnie o rozpad mojego małżeństwa i zerwali ze mną wszelkie kontakty. Dla mnie była to sytuacja nagła i nigdy nie miałam takich kłopotów. Proszę poradzcie do jakich instytucji mam sie zwrócić o pomoc. Dom samotnej matki odpada ,bo tak jak napisałam ,mieszkać mam gdzieJaka pomoc socjalna mi się nalezy ? Czy w związku z tym że jestem w ciąży należy mi się jakaś pomoc od urzędu pracy? Błagam!!!!! poradzcie !!!!