A
Athanor
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 54
Jako konsument i potencjalny klient zauważyłem, że jedna z sieci, mianowicie Biedronka, wprowadza daty na etykietach z ceną towaru. Cena widnieje pod towarem, ale może być nieaktualna ze względu na mało czytelną datę umieszczoną na tej etykiecie.
Czy obowiązuje mnie jako klienta patrzenie na daty, skoro cena towaru jest pod nim umieszczona, czy cena pod towarem jest zawsze ostateczna?
***mod***
Powyżej znalazłem informację, że ważna jest cena pod produktem. Czy to prawda?
Biedronka umieszcza też w gazetach z promocjami informacje, że dana promocja obowiązuje w zależności od dat umieszczonych przy produktach.
Czy nie jest to niezgodne z prawem?
Zatem nie jest już obowiązująca cena, tylko data, a jeśli ta zostanie przekroczona, to dlaczego w sklepie nie zmienia się jej na aktualną? Tylko celowo umieszcza niższą cenę, a dopiero przy kasie okazuje się, że cena jest oszukana?
Czy obowiązuje mnie jako klienta patrzenie na daty, skoro cena towaru jest pod nim umieszczona, czy cena pod towarem jest zawsze ostateczna?
***mod***
Powyżej znalazłem informację, że ważna jest cena pod produktem. Czy to prawda?
Biedronka umieszcza też w gazetach z promocjami informacje, że dana promocja obowiązuje w zależności od dat umieszczonych przy produktach.
Czy nie jest to niezgodne z prawem?
Zatem nie jest już obowiązująca cena, tylko data, a jeśli ta zostanie przekroczona, to dlaczego w sklepie nie zmienia się jej na aktualną? Tylko celowo umieszcza niższą cenę, a dopiero przy kasie okazuje się, że cena jest oszukana?
Ostatnią edycję dokonał moderator: