błąd lekarski

• Autor wątku Autor wątku paulina255
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

paulina255

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Trzy miesiące temu miałam operowanego haluksa w szpitalu w Łodzi. Operacja polegała na wycięciu kawałka kości i na 6 tygodniu wstawiono mi w palucha drut ze stali nierdzewnej. Po dwóch miesiącach po wyciągnięciu owego druta okazało się, że jego kawałek tj. aż 2,5 cm, został w kości. Ale niestety lekarz nie poinformował mnie o zaistniałej sytuacji i dowiedziałam o tym się robiąc prześwietlenie,( we własnym zakresie) ponieważ noga nie goiła się tak jak powinna. Moje pytanie brzmi : Czy w takim wypadku mogę oskarżyć lekarza, który mnie operował, że nie wywiązał się ze swoich obowiązków i starać się o jakieś odszkodowanie ??
Uszczerbek na zdrowiu jaki doznałam to : puchnąca noga przy chodzeniu, ból przy chodzeniu, nie mogę nosić butów, ponieważ mnie uciskają, oraz efekt końcowy jest jeszcze gorszy niż przed operacją.

Co to znaczy, że zostawił kawałek druta? zostawił kawałek, którego nie powinno tam być? Byłaś na konsultacji u lekarza prowadzącego? może najpierw jemu zadać pytanie, dlaczego noga nie goi się prawidłowo?

paulina255 napisał:
Czy w takim wypadku mogę oskarżyć lekarza, który mnie operował, że nie wywiązał się ze swoich obowiązków i starać się o jakieś odszkodowanie ??

możesz

Przy wyciąganiu prawdopodobnie drut sie zlamal i kawalek zostal w srodku. Lekarz prowadzacy byl zainteresowany jedynie nipem zeby wypisac zwolnienie. Lekarz, do ktorego udalam sie prywatnie potwierdzil, ze to blad lekarza

Powrót