P
paulina255
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Trzy miesiące temu miałam operowanego haluksa w szpitalu w Łodzi. Operacja polegała na wycięciu kawałka kości i na 6 tygodniu wstawiono mi w palucha drut ze stali nierdzewnej. Po dwóch miesiącach po wyciągnięciu owego druta okazało się, że jego kawałek tj. aż 2,5 cm, został w kości. Ale niestety lekarz nie poinformował mnie o zaistniałej sytuacji i dowiedziałam o tym się robiąc prześwietlenie,( we własnym zakresie) ponieważ noga nie goiła się tak jak powinna. Moje pytanie brzmi : Czy w takim wypadku mogę oskarżyć lekarza, który mnie operował, że nie wywiązał się ze swoich obowiązków i starać się o jakieś odszkodowanie ??
Uszczerbek na zdrowiu jaki doznałam to : puchnąca noga przy chodzeniu, ból przy chodzeniu, nie mogę nosić butów, ponieważ mnie uciskają, oraz efekt końcowy jest jeszcze gorszy niż przed operacją.
Uszczerbek na zdrowiu jaki doznałam to : puchnąca noga przy chodzeniu, ból przy chodzeniu, nie mogę nosić butów, ponieważ mnie uciskają, oraz efekt końcowy jest jeszcze gorszy niż przed operacją.