Błędne warunki zabudowy

• Autor wątku Autor wątku AC51
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

AC51

Użytkownik
Odpowiedzi
35
Witam
W sierpniu otrzymałem zezwolenie na budowę zrzekłem się 14 dniowego okresu na uprawomocnieni więc decyzja była ważna od 15 sierpnia 2017 w dniu 22 sierpnia zgłosiłem rozpoczęcie prac budowłanych 26 sierpnia zalałem płytę fundamentową z instalacjmi i ogrzewniem podłogowym koszt ok 45 tyś zł teraz zostałem wezwany do Urzędu Gminy i dowiedziałem się że urzędnicy wydali warunki zabudowy na podstawie starego planu zagospodarownia i mam przesunąć budynek o ok 6m co robić kto ma za to zapłacić

ani zaskarżona

w gminie pracownicy przyznli się ze to ich pomyłka i zaproponowli że zwrócą mi 10 000 z prywtnych pieniędzy tylko nie wiem jak to rozumieć po pierwsze to tylko ułamek wydatków a poza tym czy to legalne ???

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Prosze zaniechac pisania wiadomosci pod wlasna wiadomoscia, gdy chce pan cos uzupelnic, tykko skorzystac z opcji "edytuj"

AC51 napisał:
ani zaskarżona

Czyli po uplywie 14 dni od doreczenia stala sie prawomocna i tego prosze sie konsekwentnie trzymac.

AC51 napisał:
to tylko ułamek wydatków

Czyli na drodze cywilnej moze pan domagac sie wiecej, ale na razie ma pan prawomocna decyzje

AC51 napisał:
a poza tym czy to legalne ???

Raczej nie ;) Proszę zachować czujność i z urzędem dyskutować "tylko na piśmie" :)

Ostatnia edycja:
Nie ma czegoś takiego jak warunki zabudowy na podstawie miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego. Jeżeli na danym terenie nie uchwalono jeszcze MPZP to wówczas i tylko wówczas wydaje się WZ. Coś tu jest pokręcone.

powiedzieli że się pomylili i trzeba przesunąć budynek tyle wiem

AC51 napisał:
powiedzieli że się pomylili

niech to napiszą w odpowiedniej formie :)

odradzam wszelkie formy kontaktu poza pismami, na które odpowiedz moze pan w spokoju przygotować

prosze pamietać, ze po kazdej rozmowie z panem urzędnik może sporządzić notatkę, która potem pozostanie w aktach sprawy ;)

Powrót