Blokada konta w serwisie allegro za korzystanie z dwóch kont !

• Autor wątku Autor wątku Mitolaj14
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mitolaj14

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam państwa !
Mam problem z serisem allegro gdyż zablokowali mi konto w ich serwisie.
Moja matka miała kiedyś konto na allegro (marzena901) , lecz niestety zostało ono zablokowane z powodu niewyjaśnionego "niby" niesłusznego negatywa ode mnie dla sprzedawcy części motocyklowych... Oszukał mnie, zero kontaktu, sprzedał mi popsutą część, a ja wystawiłem mu negatywa, w komentarzu zwrotnym napisał mi, że "gdybym się do nich odezwał to oni by mi tą część wymienili, lecz niestety tak jak wyżej napisałem (zero kontaktu)..
No dobra, założyłem sobie 2 konto (Mitolaj14) tym razem na moje dane i pewnego dnia zalogowałem się najpierw na moje konto (nowe "Mitolaj14") a potem na konto stare ("marzena901"), (chciałem zobaczyć pewną transakcję), korzystając z tego samego IP. A drugiego dnia zobaczyłem : "Twoje konto w serwisie allegro zostało zablokowane".
Napisałem im email i w odpowiedzi dostałem to :

Dziękuję za wiadomość i przepraszam za zwłokę w odpowiedzi.

Informuję, że konto "Mitolaj14" zostało zablokowane z powodu korzystania z wielu kont niezgodnie z Regulaminem Serwisu, co oznacza naruszenie artykułu 2.12.

Ponadto dostępne nam dane wykazują, że z korzystał Pan także z innego konta w Serwisie ("marzena901"), które zostało zawieszone, a jego blokada nie została dotąd wyjaśniona. Stanowi to naruszenie artykułów 2.13 oraz 8.6 naszego Regulaminu.

W związku z powyższym proszę o wyjaśnienie blokady konta "marzena901".

-----------------------------------------------------------------------
Nie zalegałem z zapłatami, miałem 30 pozytywów a 0 negatywów...

Cały czas pisze do nich e-mail'e lecz oni nie odpisują...
Sam juz nie wiem co mam robić...
Pomóżcie proszę ! Liczę na same poważne odpowiedzi !
Proszę jeszcze raz o pomoc !
Pozdrawiam.

Przed założeniem konta na siebie powinieneś wyjaśnić sprawę z poprzednim kontem tj. z kontem marzena901...Natępnie zwrócić się z prośbą do serwisu o to czy możesz załozyć nowe konto.

Próbowałem ale onie nie odpisywali na moje e-maile...
Ale to konto (Mitolaj14) jest na mnie a nie na nią, na nią zarejestrowane jest (marzena901)...

ale to nie ma nic do rzeczy, adres jest ten sam, czas na odpowiedź to przeważnie 48h ale może się przedłużyć, spróboj wtedy napisać do innego działu.

skulim napisał:
powinieneś wyjaśnić sprawę z poprzednim kontem tj. z kontem marzena901....
Przecież to nie było jego konto to co miał wyjaśniać ?

Moja matka miała kiedyś konto na allegro (marzena901) , lecz niestety zostało ono zablokowane z powodu niewyjaśnionego "niby" niesłusznego negatywa ode mnie dla sprzedawcy części motocyklowych...

Korzystanie z cudzego konta na allegro jest naruszeniem regulaminu, który zazwyczaj kończy się permanentną blokadą.

xdcc napisał:
Przecież to nie było jego konto to co miał wyjaśniać ?

Ale korzystał z niego, adres na który założone jest konto jest ten sam więc ma obowiązek wyjaśnić ;)

Posłuchajcie...
Allegro napisało :

Przypominam, że blokada konta związana jest z otrzymaniem przynajmniej trzech ostrzeżeń z tytułu braku finalizacji transakcji z trzema różnymi Sprzedającymi.

...

Anulowanie ostrzeżenia przez Sprzedającego nie jest równoznaczne z odblokowaniem konta. Proszę o ponowny kontakt z Serwisem, gdy na koncie pozostaną ostrzeżenia związane z niesfinalizowaniem transakcji z nie więcej niż dwoma Sprzedającymi. Wówczas rozważona zostanie możliwość dalszej działalności w Allegro.

Przypominam jednocześnie o artykule 8.6 Regulaminu, zgodnie z którym osoba posiadająca zawieszone konto nie może zarejestrować się ponownie bez zgody Serwisu. Obecnie wyrażenie takiej zgody nie jest możliwe.

Jak widać okazało się to powodem 3 ostrzeżeń którzy dali mi kontrahenci za niesfinalizowane transakcje.

Napisałem teraz do kontrahentów i czekam na odpowiedzi, to napewno nie jest koniec, to dopiero początek zabawy...:mad:

Powrót