Brak Home Office

• Autor wątku Autor wątku bart07
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
no to swietnie :)
a glosowac i tak nie glosuje
pozdrawiam :)

czy ktos zalatwial EEA1?? jesli tak to gdzie?? czy na serio musze jechac do croydon???? mialam cicha nadzieje ze uda sie w liverpoolu...

atb1008 napisał:
czy ktos zalatwial EEA1?? jesli tak to gdzie?? czy na serio musze jechac do croydon???? mialam cicha nadzieje ze uda sie w liverpoolu...
ja zalatwialem.
a co to nie da sie juz poczta?

poczta za dlugo trwa- 6 miesiecy a my nie mozemy tak dlugo czekac bo musimy mezowi zalatwic eea2 zanim jego visa wygasnie...

Witam. Mam Pytanie , mianowicie: Od ponad 2 lat jestem w angli, przez ponad pol roku( moja pierwsza praca ) bylem zatrudniony jako employer i niemialem oplaconego Home Offic. Po tym okresie zaczolem pracowac dla agencji na zasadzie Self-employer z tym ze nigdzie sie niezarejestrowalem jako Samo zatrudniajacy . od tamtego czasu pracowalem jeszcze 2 razy dla roznych agencji w sumie ponad 2 miesiace i dla jednego Pracodawcy. Moje pytanie jest nastepujace: czy cos mi grozi z tego tutulu ze niezarejestrowalem sie jako Self employer i co za tym idzie nieodprowadzalem Podatkow przez te 2-3 miesiace ? Czy moge to uregolowac i czy moje skladki na NIN sie nie licza ?

chłopie w którym ty swiecie zyjesz ??
Home office jest nam nie potrzebny od Maja 2011 :)
a podatek ?? hmmm daruj sobie. zarobiłeś

Dzień Dobry!Potrzebuję potwierdzenia ,że byłam zarejestrowana w Homo Officie(od 2005 rok)niestety w trakcie wielu przeprowadzek ten certyfikat zaginął.Potrzebuje tego potwierdzenia do złożenia dokumentów na rezydenturę stałą .Dziękuję.

witam.
probowalas zadzwonic do HO by to wyjasnic?
a jako jeden z dowodow na to ze przebywasz w UK mozesz uzyc zaswiadczenia z HMRC o placeniu podatkow- wystarczy jeden telefon i bezproblemowo to wydaja (no, przynajmniej mi wydali). lista "idzie" na kilkadziesiat lat do tylu, w zasadzie do poczatku samego jesli tego chcesz. do tego list od pracodawcy (jezeli pracujesz u kogos przez ostatnie kilka lat), moze sie rowniez przydac szczegolowa historia konta bankowego- jak ja skladalem (o obywatelstwo nie o rezydenture) papiery to wyslalem im takowa historie, gdzie kazda tranzakcja byla oznaczona. markerem zakreslilem wplaty od pracodawcy, by im sie wygodniej przegladalo (plus, przynajmniej wiedzialem kiedy prace zmienialem bo sie pracodawca zmienial rowniez).
ale zadzwon do HO najpierw, albo kopsnij sie do lokalnego CAB sa za darmo.
ewentualnie, spytaj sie babek w miejscowym registration office jesli "robia" NCS o porade (platnie to robia).
powodzenia!

Powrót