M
mike76
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 31
Witam, mam problem kupiłem tv przez internet, w ubiegłym tygodniu w poniedziałek przyszła dostawa. Po podłączeniu okazało się że tv ma wady, nie chcę tego reklamować bo bedzie to trwało wieki więc skorzystałem z przysługującego mi prawa do zwrotu bez podania przyczyny w ciągu 14 dni od daty zakupu. Jest jednak mały problem, nie wysłali mi paragonu..Dzwoniłem do nich i powiedzieli że wyślą duplikat, jednak gdy napisałem maila z prośbą o wystawienie duplikatu i że chce odstąpić pod umowy zaczeła się gra w ping ponga. Nie wystawiaja duplikatu bo wysłali oryginał, ja na to że nie dostałem itd, Wnioskuję że kombinują żeby minęło 14 dni żebym nie mógł odstąpić od umowy. Pytanie co mam teraz zrobić bo do poniedziałku mam czas, czy email którego wysłąłem w niedzielę wystarczy żeby dotrzymać terminu ? Czy pomimo że nie mam paragonu mogę towar zwrócić ? Dodam tylko że korzystałem z rat internetowych. Własciciel firmy twierdzi że są nieomylni, jednak paragonu nie było i to jest fakt, Czy moga tak zrobić ?
będę wdzięczny za pomoc,
pozdrawiam, Michał
będę wdzięczny za pomoc,
pozdrawiam, Michał