O
ośiłek
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 21
- Autor Autor
loco1 napisał:Użytkownik Mirr nie pisze prawdy i wprowadza Cię w błąd. Nie słuchaj jego rad.
To w takim razie co powinienem zrobić?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
loco1 napisał:Użytkownik Mirr nie pisze prawdy i wprowadza Cię w błąd. Nie słuchaj jego rad.
Podaję link do aukcji. IBM T61 15,4'' 3600 GHZ 4MB DVD BT REWELACJA POZNA (3492605989) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.loco1 napisał:Podaj najpierw link do aukcji.
loco1 napisał:Czy zostałeś poinformowany na piśmie o prawie do odstąpienia od umowy bez podania przyczyny?
Rozumiem, że w ciągu 10 dni od tej daty nie wysłałeś jednak odstąpienia od umowy?Sprzedający poinformował mnie pisząc podczas sporu na Allegro dn. 18.09.2013
loco1 napisał:Rozumiem, że w ciągu 10 dni od tej daty nie wysłałeś jednak odstąpienia od umowy?
loco1 napisał:Jesteś pewna?
zkzuzanka napisał:oczywiście ,skoro Allegro poparło reklamację?podobnie jak w sklepie ,do 10 dni można oddać towar/warunek paragon,/to w czym problem?z nie uczciwym sprzedającym
Wtedy odstąpiłeś od umowy.ośiłek napisał:odeślę go Państwu waz z dyskiem zakupionym na Państwa aukcji i chcę zwotu poniesionych kosztów.
w czym nie mam racji?jaśniej proszęloco1 napisał:Problem w tym, że zupełnie nie wiesz, o czym piszesz. I nie masz racji.
Gdzie to jest w orzeczeniu sądu?Do odstąpienia przez konsumenta od umowy zawartej na odległość wystarczające jest oświadczenie z żądaniem zwrotu ceny.
W tym:w czym nie mam racji?jaśniej proszę
oraz w pierwszej udzielonej poradzie w tym watku.podobnie jak w sklepie ,do 10 dni można oddać towar/warunek paragon,/
zkzuzanka napisał:nie widzę rozbieżności,akurat znam prawo konsumenta i moja porada jest konkretna
Moim zdaniem należy Ci się zwrot takiej kwoty jaką zapłaciłaś plus ewentualne koszta jakie poniosłaś składając reklamację. Poczekaj jeszcze na wypowiedź loco1, jest bardziej obeznany w tej tematyce.AgaD83 napisał:Czy rzeczywiście nie musi oddawać mi kwoty, którą sklep przelał jej za buty???