brak przelewu kindergeld

• Autor wątku Autor wątku lena26xs
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jutro wyśle pani na meila pismo i proszę odesłać,muszą na nie odpowiedzieć w ciągu 4 tygodni.
Ja nigdy nie wysyłałam nic na zaś i nie wiem co miałaby pani im wysłać, wniosek mają i odstawała pani kindergeld to raczej wg mnie nie ma nic wspólnego z brakiem peseli czy też Steuer ID.
A czy pani mąż nie zmieniał może zatrudnienia bo często tak jest też,że wstrzymują kiedy zmienia się miejsce pracy.

Ja popelnilam błąd gdy poszłam do liceum wyslalismy pismo do kiedy będę sie uczyć ale to nie pomogło gdy ukonczylam 18 lat przestali wyplacac pomimo ze mieli papiery ze sie wciąż ucze .

Nie... odkad mąz wyjechał pracuje cały czas w jednym zakładzie...raz zmienil adres
( w tej samej miejscowosci) ale wyslal pismo o tej zmianie ok 2 lat juz...
:wow:Troche sie pogubiłam bo jezeli nie numery ,pesele to co???

Ja nie słyszałam nigdy o tym co mówi Asik19973 żeby wysyłać zaświadczenia jak dzieci są w wieku szkoły podstawowej.Sama mam córki w podobnym wieku i nic takiego ode mnie nie chcieli.
Walczyłam z nimi dwa lata i otrzymuje kindergeld dzięki swojej walce i powiem Ci,że oni czasami wymyślą naprawdę błahostkę,żeby nie wypłacać.U mnie np chcieli decyzję,że w Polsce się nie należy i dlatego wstrzymali i tak może być też u Ciebie bo teraz w polce są nowe przepisy i rodzinne należy się tym osobom co wcześniej się nie należało.Jakoś obliczają złotówka za złotówkę.
Czytałam na stronie niemieckiego forum,że to będzie miało wpływ dla nas i,ze Familienkasse będzie chciała decyzji czy w PL się należy czy też nie. Spojrz proszę jeszcze jak jest napisane w decyzji, do którego przyznano Wam kindergeld.

Ale dziekuje ślicznie za pomoc....czekam na pismo... nic mi nie przychodzi do głowy co oni potrzebują:mad:

OK powiem mezowi on sprawdzi bo ja niestety nie mam przy sobie tego pisma a jestesmy w stalym kontakcie na skaypie

No niech sprawdzi bo być może było przyznane tylko na ten okres,ale pismo i tak bym wysłała bo to nic nie zaszkodzi, a tak będzie pani czekać i czekać .

LILA LU...dziekuje Ci kochana jesteś akl podrecze Cię jeszcze .... czy on ma sprawdzic ,ze tam bedzie napisane ,ze nie pobieramy w PL? Czy co?

:) Sprawdzić do kiedy jest przyznany Kindergeld.

OK dziekuje jeszcze raz..Życze milego wieczoru:)

Mi tak doradziła księgowa ona zna niemiecki i zawsze do nich dzwonila. Ale zgodzie sie ze oni zawsze cos znajdą tylko my na tym cierpimy i nie wiemy o co chodzi

Ja tez walczylam z nimi 2 lata. Co miesiąc sprawdzając czy moze w koncu przysłali. Ale niestety nie jest z nimi łatwo zwłaszcza nie znając języka

Witam
Czy ktos z was ma może polsko niemiecki druk z Familienkasse KG 5d z Familienkasse '' Erklarung zu den Verhaltnissen eines uber 18 Jahre alten Kindes. Może ktoś wie gdzie moge go znależć mam go pilnie dostarczyc a mam tylko niemiecki druk.

A sorry jaka ja gapa:help: mial byc posko niemiecki ale skucha

Witam ponownie...
mąż dzisiaj dodzwonił sie do FK (za 9 razem:brawo:)
wczesniej jakis czas temu maz dostal pismo ktore oczywiscie wypelnil i wyslal...

No i pani mowi,ze bylo wyslane do niego te pismo ,ale nie widzi czy odeslal. Za chwile znalazla ,ze faktycznie dotarlo do nich jest w komputerze .Powiedziala ,ze w papierach wszystko jest ok

Przeprosila ze maja duzo roboty i w marcu oczekiwac na przelew jezeli nie bedzie to zadzwonic jeszcze raz....;)

Wiec czekamy cierpliwie do marca...tyle moich dobrych wiesci,ale dziekuje jeszcze raz za pomoc
Pozdrawiam

Witam
Czy ktos z was ma może polsko niemiecki druk z Familienkasse KG 5d z Familienkasse '' Erklarung zu den Verhaltnissen eines uber 18 Jahre alten Kindes. Może ktoś wie gdzie moge go znależć mam go pilnie dostarczyc a mam tylko niemiecki druk.

Pani Aniu to jest nadzieja 😁 dziwne ze sie wogole dodzwiniliscie ja kilka raza probowalam ale sie nie udalo. Życzę wam zeby w koncu wyplacili w marcu moze ruszy cos w koncu z Polakami .

Witam...to znowu ja...nie wiem może ktoś madrzejszy jest ode mnie,ale tak sobie siedzę i rozmyślam o tej całesj sytuacji z świadczeniami. Czy to jest możliwe żeby P.Merkel zabrała naszym dzieciom KG ?
O ile dobrze wyczytałam to zmiejszą wysokość.....zabrac raczej nie sądze... :( jeżeli ktoś PRACUJE i odprowadza podatki......

Powrót