G
gina501
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 218
Mieszkam w Niemczech, 3 lata temu po rocznej separacji przeszedlem rozwod,w czasie ktorego "przetrzepano" mnie od strony finansowej baaardzo dokladnie.Moje ex zona przez cale 18 lat malzenstwa nie pracowala zawodowo;dzis -pracuje i jej dochod netto to 1400 euro na reke.Ale o co chodzi: jak wspomnialem,przetrzepano mnie finansowo z kazdej strony ,przeliczono,obliczono, i w rezultacie wyliczono ze mojej ex nalezy sie 300 euro z mojej rentyi gdy ja przejde na rente(bojoetnie kiedy to bedzie) ,bedzie ona z niej otrzymywac ( oprocz swojej ktora jesli sobie wypracuje) 300 e.Czyli moja renta pomniejszy sie o 300 e,ktora bym mial wyplacane.Niedawno rozmawialen z adwokatem i byl poruszany ten wlsnie temat ,a adwokat do m,nie : a ozen sie pan i pana ex nie otrzyma tych 300 e ,poniewaz przejda one autromatycznie na pana nowa malzonke.Az mnie zatkalo z wrazenia,tego nie wiedzialem.Czy ktos wie,jak to naprawde jest? Czy tak moze byc?Mam przyjaciolke ,ale boje sie ponownego slubu.Prosze o informacje.Bede bardzo zobowiazany.Mariusz.