Chciałbym sporządzić testament i mam kilka pytań

• Autor wątku Autor wątku Zygmun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Zygmun napisał:
Jeżeli tego nie ogarnę, to co wtedy?
Chyba wieczne potępienie... ale to już nie jest pytanie na forum prawne ;)

Czyli doszliśmy do końca :) Bardzo dziękuję za pomoc, ***mod***

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Z tym gleboznawstwem, to żartowałem, modzie. Jakbym napisał o "glutoznosoznawstwie" to czy wtedy żart byłby wystarczająco ewidentny? Wyjmij wiesz co z wiesz czego. A może ja wcale nie chcę robić żadnego testamentu i wszystko sobie wymyśliłem dla zabawy? Banuj bezbeku, założę sobie kwadrylion kont spod VPN i nie nadążysz z banowaniem, a jakby co, to policja z Panamy każe spier@@@@ć komu trzeba będzie. A poza tym, to dlaczego w ustawieniach płci macie tylko opcje "kobieta" albo "mężczyzna" a nie ma "inne" czy "wolę nie podawać"??? Bo prawnie istnieją tylko dwie płcie?? Jesteście niemoralni. Zgłaszam, gdzie trzeba. Bez pozdrowień.

Bo prawnie istnieją tylko dwie płcie??
Nie. Ponieważ biologicznie istnieją tylko dwie płcie.
Prawo w tym zakresie można zawsze zmienić, z biologią będzie trudniej:D

Tu się nie powinno interesować biologią, tylko prawem. A pojęcie "prawo naturalne" jest dobre do bibliotek i na przedmiot zwany "historia prawa". Tak, że z biologią to ci tutaj moderator powinien ten post wywalić.

Akurat póki co biologia i polskie prawo są w kwestii płci jednomyślne - Możesz być albo mężczyzną albo kobietą i taki wybór masz przy zakładaniu konta na FP.

Czyli prawnie są tylko dwie płcie. Zacofane rozwiązania będące wyrazem nieludzkich dażeń ludzi, co wydawało im się, że są racjonalni, jak pisali przepisy. EOT.

Raczej stwierdzenie stanu faktycznego, który zawdzięczamy takiej a nie innej biologii homo sapiens. Cóż, widocznie w dzisiejszych czasach dla niektórych nawet biologia jest zacofana:)

Moderacja.
Nasze forum to nie słup ogłoszeniowy.
Ostrzegam.
Michupocichu

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Rovan napisał:
Raczej stwierdzenie stanu faktycznego, który zawdzięczamy takiej a nie innej biologii homo sapiens. Cóż, widocznie w dzisiejszych czasach dla niektórych nawet biologia jest zacofana:)

Jasne, że jest. Dlatego nauczyliśmy się np. przedlużać sobie życie przez rzeczy inne, niżdostępne w naturze. Ale to już Szanowy Pan uznałby za naturalną rzecz wynikającą z tego, że mózg jest wolny i wpada na takie rozwiązania. A rozróżnianie więcej niż dwóch niebiologicznych płci to dla Pana Szanownego nie jest wynik działania wolnego mózgu.

Wsadź se te uśmieszki w dupę hipokryto i nie rób k***y z logiki.

Jak na razie wszelkie dostępne nam procedury medyczne służące przedłużaniu życia, leczeniu chorób itp., itd. mieszczą się w granicach narzuconych przez biologię i nie są w stanie tych granic przekroczyć.
Jeśli kiedykolwiek nauczymy się np zatrzymywać/odwracać proces biologicznego starzenia się organizmu, albo zamieniać zestaw chromosomów z XY na XX i z powrotem, wówczas przyznam ci rację. Jednak jak na razie to Ty wysyłasz logikę pod latarnię:D:D:D

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót