B
Bella_Bella
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 25
@FreeG jakie sa wedlug Ciebie rzetelne informacje?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Wypisujesz tutaj niewiarygodne bzdury.Bella_Bella napisał:A swoja droga to już się zastanawiam na takim samym biznesie jak to wydawnictwo: ...
Podparte faktami lub przepisem prawnym.Bella_Bella napisał:@FreeG jakie sa wedlug Ciebie rzetelne informacje?
Czy Ty w ogóle zdajesz sobie sprawę z czego wynikają roszczenia wydawnictwa wobec ciebie? Bo mam wrażenie, że nie.Bella_Bella napisał:1) nigdy nie miałam zamiaru kupić sobie tej ksiązki - przed tym jak znalazłam ją na chomiku nie wiedziałam że wogóle istnieje więc nieściągnełam jej żeby "zaoszczędzić" - wrecz przeciwnie chciałam przejrzeć tak jak zrobiłabym np w Empiku
Na temat chomika wiele już tutaj na Forum napisano, wystarczyło wykazać minimum chęci i poszukać. Opcja: szukaj dostępna powyżej.Bella_Bella napisał:Wiesz Ripper ja prawnikiem nie jestem staram sie tylko pewne pewne kwestie ustalić: ...
@ Ripper Prowokacja moim zdaniem polegała na tym ze każdy kto miał książkę na chomiku dostał wiadomość od jakiegoś użytkownika aby się powymieniać materiałmi do nauki języka włoskiego. Pisali że chętnie wyślą część drugą książki jeśli udostępni się pierwsza.
czyli ta książka była już dostępna, akażdy kto miał książkę na chomiku
, to ona była dostępna w chwili otrzymania wiadomości czy udostępniona po otrzymaniu tej niby prowokacji?chętnie wyślą część drugą książki jeśli udostępni się pierwsza
W zgodzie z obowiązującym prawem:okobaka napisał:... Ciekawe jak to robią biblioteki publiczne. Z normalnymi książkami.
Art. 28.
[Wykorzystywanie utworów w bibliotece, archiwum, szkole]
Biblioteki, archiwa i szkoły mogą:
1) udostępniać nieodpłatnie, w zakresie swoich zadań statutowych, egzemplarze utworów rozpowszechnionych;
2) sporządzać lub zlecać sporządzanie egzemplarzy rozpowszechnionych utworów w celu uzupełnienia, zachowania lub ochrony własnych zbiorów;
3) udostępniać zbiory dla celów badawczych lub poznawczych za pośrednictwem końcówek systemu informatycznego (terminali) znajdujących się na terenie tych jednostek.Ma to jedynie znaczenie przy wysokości roszczeń uprawnionego.okobaka napisał:... udostępniający otrzymał korzyść materialną. ...
| Art. 79. ... b) poprzez zapłatę sumy pieniężnej w wysokości odpowiadającej dwukrotności, a w przypadku gdy naruszenie jest zawinione – trzykrotności stosownego wynagrodzenia, które w chwili jego dochodzenia byłoby należne tytułem udzielenia przez uprawnionego zgody na korzystanie z utworu;... |
@LeszsekS ... tytułem udzielenia przez uprawnionego zgody na korzystanie
z utworu ...
Istotne, bo jeśli plik był powiedzmy zablokowany a potem miesiąc a nie cały rok bez hasła to już zmienia postać rzeczy. Jeśli nie była to typowa masówka a udostępnienie dla siebie to zmienia postać rzeczy. Chyba, że ktoś znalazł plik i podał link na jakimś forum warez-owym.książka znajdowała się u mnie w folderze zachomikowane który automatycznie ma hasło