T
tygrysworzechu
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 15
Miałem dziś pierwszą w życiu stłuczkę spowodowaną przez kierowcę drugiego auta, stąd kilka moich pytań, bo nie wiem co dalej z tym zrobić. Bez wdawania się w szczegóły skończyło się tak, że zostala wezwana policja, tamten kierowca został ukarany mandaten, mnie policjant poinformował że mam zapisać numer polisy drugiego auta (auta, nie kierowcy, bo okazało się że auto nie było jego) i zgłosić sprawę do swojego ubezpieczyciela.
Dopiero w domu pomyślałem o tym, że nie mam zadnego potwierdzenia pisemnego z policji, ze wina za zdarzenie i uszkodzenia mojego auta leży po stronie tamtego kierowcy. I tu moje pytanie: skąd ubezpieczyciel będzie to wiedział? Bo raczej wątpię że uwierzy mi na słowo.I drugie pytanie: czy to że samochodem kierował ktoś inny niż właściciel może stanowić jakiś problem?
Dopiero w domu pomyślałem o tym, że nie mam zadnego potwierdzenia pisemnego z policji, ze wina za zdarzenie i uszkodzenia mojego auta leży po stronie tamtego kierowcy. I tu moje pytanie: skąd ubezpieczyciel będzie to wiedział? Bo raczej wątpię że uwierzy mi na słowo.I drugie pytanie: czy to że samochodem kierował ktoś inny niż właściciel może stanowić jakiś problem?