co mam zrobić

• Autor wątku Autor wątku andziulkamama
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

andziulkamama

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Jakiś czas temu wziełam trzy kredyty w k...b... Niebyły one duże. Popadłam w problemy finansowe. Po pieniądze przychodził windykator spłacałam powoli długi. Dwa kredyty spłaciłam do końca tak poinformował mnie windykator któremu je spłacałam. Trzeci kredyt był na kartę z której wziełam 1500zł również spłacałam ten kredyt. Zaczeły przychodzić mi monity że gdy wpłaciłam np.250zł to oni potrącali mi tylko z tej kwoty np 50zł a reszta szła na jakieś opłaty. W sumie spłaciłam jakieś 1700zł.Przestałam płacić sprawę przejoł komornik sądowy. Zarządał odemnie kwoty 1908zł, 1080 miałam spłacić do końca długu a reszta to koszty komornika spłaciłam wszystko. komornik upomniał się po tygodniu jeszcze o 12zł opłaciłam. Miał być koniec tych kredytów. Od jednego mineły ponad 2 lata po spłaci od tego z karty mineło pół roku a od trzeciego rok po spłacie. Teraz przyszło mi pismo od firmy B.... że odkupili zadłurzenie i od 1 kredytu rządają odemnie kwotę 227 zł od 2 tego który pobierał odemnie windykator żądają 337zł a od tego co spłaciłam komornikowi sądowemu 58zł. Zadzwoniłam do tej firmy a tam pani poinformowała mnie że widzi jakieś niejasności. Dziś dzwoni do mnie ta pani i mi oświadcza że te kwoty są dużo większe jak były na tym piśmie które mi przysłali. Jestem zrospaczona niewiem co mam zrobić w tej sprawie. Czytałam w internecie że te dwie firmy są lichwiarskie niewiem co mam zrobić proszę o pomoc!

Jeszcze raz proszę o pomoc w tej sprawie! dziś dostałam pismo od komornika sądowego w jednej ze spraw tych kredytów należność główna to227 a z kosztami komornika 700zł. to jakieś oszustwo!!!! proszę o pomoc!

proponuje ustalić jaka była poczatkowa należność główna i jak zostały rozliczone pani wpłaty, ile zabrakło do całkowitej wpłaty. Ponadto ustalić jakie koszty windykacji mogli sobie naliczyć. A komornik to na jakiej podstawie działa? bankowy tytuł egzekucyjny czy nakaz zapłaty?

Nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym. Ale windykator został poproszony o wyliczenie całości kwoty do końca spłaty wyliczył dokładnie 691zł opłaciłam wszystko, i przez dwa lata nie dostałam nic żadnego pisma że coś zalegam a tu teraz 420zł mam im jeszcze opłacić. Niewiem przeczytałam w necie na forum best sa opinie od ich byłych pracowników i innych ludzi oszukanych w podobny sposób. Widzę że lubią sobie pogrywać, pozatym czy mają prawo rządać jeszcze jakiś opłat gdy z jednego kredytu całość zadłużenia ściągnoł odemnie komornik sądowy?

Nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym. A windykatora poprosiłam aby wyliczył dług do końca wyliczył691 zł i przez dwa lata nic żadnego pisma że cokolwiek zalegam a tu teraz takie kwoty? A poza tym przeczytałam na forum firmy best sa komętaże od byłych pracowników tej firmy i nie wygląda to za dobrze, poza tym piszą tam ludzie oszukani w podobny sposób. A czy mają prawo rządac jeszcze jakiejś spłaty jeżeli pół roku wcześniej opłaciłam całe zadłużenie komornikowi sądowemu(dotyczy drugiego kredytu)

Powrót