Co można zabrać do więzienia

• Autor wątku Autor wątku emtek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
moj stawil sie sam i tez nic nie wzial...pewnie dlatego ze nic nie wiedzial na ten temat..
heh..na wszystko teraz musi miec pozwolenie.....

A jak wygląda sprawa pasków? Mój w ciągu 2 tygodni tak schudł, że mu spodnie spadają, także nie wiem co dalej będzie :wow: Można w końcu mieć pasek w ZK? Mój mówi, że raczej nie, bo mozna na nim się powiesić...

wydaje mi sie ze można tzn moj mąż ma pasek i zawsze miał no może na samym początku zabrali mu ale już od dawna nosi pasek

Mi się wydaje że to zależy od wewnętrznego regulaminu ZK

Witam!!
Czy można ubiegać się o pozwolenie na laptopa? Np. Jeśli ktoś chciałby tam napisać książkę.
a co jeśli ktoś rysuje i chciałby zabrać np. duże ilości dużego formatu papieru, farby pędzle itp.
Telefon komórkowy raczej nie wchodzi w gre jak się domyślam.
Proszę się ze mnie nie nabijać, nie mam pojęcia o tym miejscu.
Jeśli to ma znaczenie to chodzi o kobietę...
Z góry dzięki!!

Ciekawe pytanie ale wydaje mi się że próbować by można ale... Tak się zastanawiam dlaczego nie można by posiadać takiego laptopa. Przecież jak nie ma podłączenia do internetu to żadnych większych przeciwwskazań nie powinno być?

No właśnie krzydwdy nie wyrządzi, do internetu się nie podłączy a przecież można coś pisać, tworzyć zajmować czas...
Zastanawiam się tylko jak współwięźniowie reagowali by na laptopa... Mogli by go zniszczyć lub ukraść? Chyba nie, przecież jest tam jakieś wewnętrzne prawo chyba...

Chyba w większości ZK są komputery, więc myślę, że mogłoby spotkać się to z odnową...ale warto próbować :ok:
Może nawet warto próbować w czasie odsiadywania kary (chodzi mi o np te farby itd.) kiedy już poznają osadzoną...Nikt się nie śmieje, my się zastanawialiśmy nad keyboardem 8) I w sumie byłoby nawet prawdopodobne, że administracja by się zgodziła. Myślę, że głównie chodzi o cel, jakiemu miałyby służyć te przedmioty...

Jak mój dzwonił kiedyś to słyszałam jak ktoś grał i grał- podobno właśnie na keybordzie- więc zgodę musaił mieć, są też dvd, play station itd, możliwe, że na laptopa też zgodę można uzyksać? choc akurat z przypadkiem laptopa się nie spotkałam...co do kradzieży takiego laptopa to raczje by nikt nie ukradł, bo niemiałby gdzie schować, choć różne rzeczy się zdarzają ale zniszczyć i owszem...osadzony nie przebywa cały czas w celi i wtedy "koledzy" z pewnością użyliby nowego sprzętu...

witam
czytam to wszystko co piszecie i jestem w szoku... nigdy nie myslałam że bede należeć też do grupy osób które maja kogoś z tamtej strony.Nie byłam swiadkiem zatrzymania ani nie mialam mozliwości zobaczenia Jego na sali sądowej.Nie miałam tez takich doświadczeń jak Wy ale w pełni sie z Wami utorzsamiam.Poznałam Go gdy juz był w ZK przez głupi przypadek i tak jakos leci juz 6 mc....Wiem tylko tyle że tsm wcale nie jest słodko i brakuje wszystkiego.Ktoś kto nie ma pomocy z zewnatrz o kim zapomnieli znajomi i bliscy ma naprawde cieżko.Wiec badzcie przy nich i w miare mozliwosci pomagajcie
Pozdrawiam serdecznie

Ten temat to nie miejsce na luźne dyskusje - Y

Milutkag1 w odpowiednich tematach zadajemy pytania a na luźną dyskusję zapraszam na "temat wolny"
Pozdrawiam

witam. a ja mam takie pytanie czy zgłaszając sie sam na policje i wiedząc ze zostanie sie zatrzymanym na sankcje to tez mozna wziasc ze soba ubrania,srodki czystosci itd?

Można zabrać ze sobą różne rzeczy, w areszcie w granicach limitu pozwolą je zabrać ze sobą, a co za dużo zostanie w magazynie i będzie można pisać prośbę o doprowadzenie i ewentualnie wymianę.

Dobrze jest mieć też ze sobą jakąś kasę.... 50% zabiorą na żelazną kasę ale reszta będzie do dyspozycji na wypiskę. Jako "nowo zakwaterowana/y" ma się wypiskę zaraz po kilku dniach.

Witam mojego meza zwineli z domu bo sie nie stawil sam w zk. Pszedl bez niczego w jaki sposob ja moge mu teraz cos dostarczyc i jakie to moga byc zeczy?

Mąż musi napisać prośbę do dyrektora jak uzyska zgodę to będziesz mogła zawieźć mu kilka rzeczy na które dostał zgodę

natalia984 zalezy to tez od zk bo na polotworkach nie zawsze jest taka koniecznosc
jak moj M byl na polotwartym to moglam mu normalnie rzeczy dac na widzeniu

ja mialam o tyle dobra sytuacje ze do mnie Panowe policjanci zadzwonili ze jest taka a taka sytuacja i czy chce mu przywiesc rzeczy, a oczywiscie ze tak... spakowałam w domu polecialam do sklepu a miedzy czasie dzwonili do mnie ze jak robie zakupy to mam kupic karte do telefonu i czekali na mnie pod aresztem zeby przekazac rzeczy dac mi mozliwosc pozegnania sie z P. wiec bardzo im za to dziekuje.. i faktycznie okazali zrozumienie i serce okazali sie "ludzmi"

Ja mam taki problem ze moj mezus narazie jest na przejsciowce w zamknietym. No nic zobaczymy za kilka dni jutro jade na widzenie to moze sie w koncu dowiem bo przez swieta nic sie tam z nimi nie dalo zalatwic.lilka87 ci co przyjechali po mojego meza to raczej sie nie zachowywali zbytnio dobrze ale nie bede o tym tutaj pisac...

emtek napisał:
Witam mam stawić się do więzienia co moge zabrać ze sobą ?

1.ubrania 2. środki higieny osobistej (z wyjątkiem wody toaletowej) 3.papierosy 4.tv 14 cali (póżniej poprosisz o wydanie z magazynu) 5. kawę i herbatę w ilościach detalicznych 5.obuwie (klapki-basenówki dostaniesz gratis!) 6.jeśli jesteś chory - leki

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót