BANDZIOR'
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 93
Ptasior napisał:Akte no właśnie. Wszystko się zgadza a jakiś filozof pisze, że w więzieniach jest luksus.
A powiedz mi, gdzie indziej dostaniesz 3 posiłki dziennie pod nos, za darmo?! Gdzie dostaniesz darmowy dostęp do TV, gdzie dostaniesz siłownię, zajęcia sportowe, kulturalno- oświatowe, jeśli tylko wyrazisz chęć? Gdzie?! Naprawdę drażni mnie Twój pokrzywdzony ton, bo przesadzasz! Idąc do więzienia nie idziesz na wakacje! Zgadzam się, że więźniom należy się poszanowanie ich praw i godności, jednakże ten szacunek należy się obu stronom, a nie od skazanych ciągle się słyszy: naskarżę, napiszę wniosek etc Tylko postawa roszczeniowa, nic więcej! I zauważ, że zgadzasz się tylko z tym, co jest dla Ciebie wygodne, a nawet nie próbujesz ocenić sytuacji racjonalnie. Piszesz: byłem, siedziałem, wiem. Myślisz, że inni forumowicze nie wiedzą? Myślisz, że jestem tylko teoretykiem, który przyszedł sobie nie wiadomo skąd i prawi morały? Człowieku! Zastanów się, a dopiero potem zacznij się użalać, bo naprawdę nie masz powodów. Prawdziwe więzienia to takie, które są w Rosji czy Ameryce południowej, gdzie ludzie wiedzą, że więzienie to więzienie, a nie jak to się słyszy teraz: 'Panie wychowawco, ja tu wrócę na zimę, bo nie chcę zamarznąć' albo 'Panie wychowawco, będę niedługo, spokojnie'. Czy tak się mówi o więzieniu?!