co robić w takiej sprawie

• Autor wątku Autor wątku rafal uramowski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rafal uramowski

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Witam mam taki problem dostałem miesięczne wypowiedzenie po przepracowanym w firmie 1,4 roku
Wypowiedzenie dostałem od dnia 28 styczeń do 28 luty
po przepracowaniu 2 dni na wypowiedzeniu zachorowałem dostałem zwolnienie od lekarza od 31 styczeń do 9 lutego dnia 11 lutego udałem się ponownie do lekarza bo 10 była niedziela i dostałem zwolnienie od 11 do 20
Zwolnienie to dostarczyłem do pracodawcy dnia 12 lutego bo 11 byłem w późnych godzinach u lekarza
i teraz mam taki problem że pracodawca wysłał mi pismo że mnie zwalnia dnia 11 bo nie wiedział że dalej jestem na zwolnieniu oraz odesłał mi ten druk co dostałem z moim zwolnieniem co dalej robić jestem jeszcze chory i jeszcze będę chorował przypuszczalnie do miesiąca dłużej
czy może mnie pracodawca zwolnić na wypowiedzeniu wcześniej jak jestem na zwolnieniu od lekarza?
czy może mi nie wypłacić pieniędzy za chorobowe?
co robić dalej z tą sprawą?

Ostatnia edycja:
sam jestes sobie winny, trzeba bylo 11-tego RANO zadzwonic do pracodawcy, ze nie przyjedziesz dzis do pracy, bo dalej sie zle czujesz i idziesz do lekarza

i co mogą tak zrobić jak mam ciągłość choroby i na tej chorobie mi przyspieszyć zwolnienie
chyba jest jakiś czas o poinformowaniu pracodawcy o tym że będzie się chorować i też jakiś czas na doniesienie zwolnienia jak w moim przypadku jeden dzień
a dodam że dzwoniłem tylko nikt telefonu nie odbierał

Ostatnia edycja:
rafal uramowski
Zarejestruj się w Arbeitsamcie otrzymasz bezrobocie i zgłosisz problem
powodzenia

na zasiłek nie chce iść znalazłem sobie nową pracę
tylko chodzi mi o wypłacenie za okres choroby przez pracodawcę pieniędzy
który kombinuje jak się da żeby ich nie wypłacić
dlatego napisałem tu by się poradzić czy mogą mi na wypowiedzeniu skrócić to wypowiedzenie i nie zapłacić chorobowego

no nic tu się nie dowiedziałem ,ale już wszystko wiem bo byłem u prawnika w tej sprawie
dla tych co czytają to powiem że za wszystko muszą mi zapłacić za każdy dzień zwolnienia
nie mogą mi wcześniej wypowiedzieć zwolnienia
a ci co tu prowadzą to forum to chyba jacyś pracodawcy co dla pracownika chcą by było wszystko najgorzej
pozdrawiam wszystkich i nie dajcie się wydymać polskim pracodawcą

rafal uramowski

a ci co tu prowadzą to forum to chyba jacyś pracodawcy co dla pracownika chcą by było wszystko najgorzej
Nie napisałeś czy pracujesz w Niemczech czy w Polsce a teraz piszesz że pracodawca Polski w którym kraju pracowałeś itd:

pracowałem w Niemczech, ale szefem był Polak

rafal uramowski napisał:
Witam mam taki problem dostałem miesięczne wypowiedzenie po przepracowanym w firmie 1,4 roku
Wypowiedzenie dostałem od dnia 28 styczeń do 28 luty
po przepracowaniu 2 dni na wypowiedzeniu zachorowałem dostałem zwolnienie od lekarza od 31 styczeń do 9 lutego dnia 11 lutego udałem się ponownie do lekarza bo 10 była niedziela i dostałem zwolnienie od 11 do 20
Zwolnienie to dostarczyłem do pracodawcy dnia 12 lutego bo 11 byłem w późnych godzinach u lekarza
i teraz mam taki problem że pracodawca wysłał mi pismo że mnie zwalnia dnia 11 bo nie wiedział że dalej jestem na zwolnieniu oraz odesłał mi ten druk co dostałem z moim zwolnieniem co dalej robić jestem jeszcze chory i jeszcze będę chorował przypuszczalnie do miesiąca dłużej
czy może mnie pracodawca zwolnić na wypowiedzeniu wcześniej jak jestem na zwolnieniu od lekarza?
czy może mi nie wypłacić pieniędzy za chorobowe?
co robić dalej z tą sprawą?

Dostales wczesniej jakis Abmahnung za zbyt pozne zgloszenie choroby? Taj jak Pogodniak juz napisal - twoim obowiazkiem bylo poinformowanie pracodawcy 11.02.2013 rano...

Jesli nie miales do tej pory zadnych nagan to mozesz zlozyc wniosek do Arbeitsgericht, za zbat pozne zgloszenie nie mozna wyrzucic za pierwszym razem

rafal uramowski napisał:
no nic tu się nie dowiedziałem ,ale już wszystko wiem bo byłem u prawnika w tej sprawie
dla tych co czytają to powiem że za wszystko muszą mi zapłacić za każdy dzień zwolnienia
nie mogą mi wcześniej wypowiedzieć zwolnienia

cofnieto juz wypowiedzenie? Jesli nie to jeszcze nikt ci nic nie musi wyplacac

Powrót