LeszsekS
Moderator globalny
- Odpowiedzi
- 39 674
Mam nadzieję, że masz na myśli śmierć zawodową. To było by bardzo motywujące.
k: A wielu bardzo przydała by się motywacja. :beer:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
juriste napisał:Mylisz się, jest to standard w każdym cywilizowanym państwie
Umierali by z głodu ? Zastępcy prawni.LeszsekS napisał:Ja bym wprowadził, że zastępca prawny ponosi te same konsekwencje co mocodawca.
Tak.herakles28 napisał:czy ktoś się zgadza na te przepisy co są
Dlaczego niesprawiedliwe? De lege ferenda wprowadzenie nowego środka karnego pozwalającego na odebraniu przestępcy części majątku, który został uzyskany przez niego w sposób legalny i nie służył do popełnienie czynu zabronionego byłoby uzasadnione. Co jest w tym niesprawiedliwego? Natomiast co do wspólności majątkowej i ewentualnego pokrzywdzenie żony, to wystarczy przeczytać art. 43 k.r.o. i rozwiązanie się znajdzie. Naturalnie należałoby trochę znowelizować k.r.o. tak, aby konfiskacie podlegał wyłącznie udział, który przypadałby mężowi w razie ustania wspólności.matika100 napisał:to jest niesprawiedliwe, skąd wiesz że ten majątek został zdobyty nielegalnie
rentier1 napisał:Umierali by z głodu ? Zastępcy prawni.![]()
dearon napisał:No to podaj mi 'cywilizowane'te państwo
dearon napisał:W Etiopii jest demokracja tak samo jak u nas :/ I zapominasz o jednym w Polsce Sędzia nie ponosi żadnej odpowiedzialności nawet ograniczonej za totalnie bzdurne wyroki czy pisane pod zamówienie - i to jest główny problem.
dearon napisał:PS chodziło mi o odpowiedzialność Sędziów i Prokuratorów ... doczytaj do końca ...
dearon napisał:Okey moja wina źle się wyraziłem chodzi mi o immunitet sędziów - w którym innym kraju poza PL w UE takie coś jest?
dearon napisał:Kwestia braku odpowiedzialności FAKTYCZNEJ sędziów za wadliwe wyroki
dearon napisał:a teraz sprawdź sobie sam na stronach eurostatu:
- ilość sędziów na 1000 000 obywateli i średni czas od złożenia pozwu do prawomocnego wyroku w stosunku do innych krajów UE
- przywilej emerytalne sędziów w Polsce w stosunku do innych krajów UE
- średnie uposażenie sędziów w PL w stosunku do średniej pensji
- liczne kontrole NIK; informacje Transprency International i innych instytucji na temat sądownictwa w Polsce
Wychodzi że w Polsce mamy największy, najkosztowniejszy a za to najgorzej działający system sądowniczy gorszy nawet od Rumunii ...
Spójrz pod kątem psychologicznym.Buliusz napisał:Gdyby chciała ukarania sprawcy to sama złożyłaby doniesienie, a jak nie chce - to po co wniosek o zaniechanie ścigania w trybie publicznoskargowym?
teraz osoby postronne będą "uszczęśliwiać na siłę" ofiarę gwałtu, wszczynając sprawę bez zgody ofiary (implikacja trybu publicznoskargowego).Buliusz napisał:Gdyby chciała ukarania sprawcy to sama złożyłaby doniesienie, a jak nie chce - to po co wniosek o zaniechanie ścigania w trybie publicznoskargowym?