Cok Imperia Corporation

• Autor wątku Autor wątku Manomir
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Też niestety mam nie przyjemność z tą firmą. Dzwoniła do mnie Pani tydzień temu z informacją, że wygrałam w konkursie ekskluzywną włoską bieliznę o wartości 80zł, tylko że muszę pokryć koszty wysyłki z Włoch o wartości 19,90 zł. Po czym opowiadała o jakimś abonamencie w którym będę otrzymywać bielizne w promocyjnej cenie 40 zł. Ja powiedziałam że nie zgadzam się na ten abonament i chce z tego zrezygnować na co ta Pani powiedziała że mam 10dni na rezygnację i że mam najpierw spróbować tą bieliznę i potem mogę zadzwonić na biuro obsługi klienta i to odwołać. Więc wczoraj przyszła do mnie ta przesyłka, zadzwoniłam dzisiaj do biura obsługi i powiedziałam tej Pani że nie chcę więcej otrzymywać tej gownianej bielizny. Najpierw Pani powiedziała że dobrze że dzisiaj dzwonię bo mają specjalną promocję -30% . Od razu jej powiedziałam że już nic mnie od ich firmy nie interesuje i nie chcę dostawać żadnych przesylek. Kobieta bardzo się zdenerwowala. Po czym powiedziała że sprawa jest załatwiona tylko muszę zapłacić to 19,90 zl i wiecej nie będę otrzymywać tej bielizny. Myślicie że sprawa jest już załatwiona ? Ktoś miał podobną sytuację?

madziulla333 nic nie musisz płacić> Musisz przesłać do nich na piśmie oświadczenie o odstąpieniu od umowy zawartej na odległość wraz z "bielizną"listem poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru.Musisz się wyrobić w terminie 10 dni od dnia odebrania paczki.Na ich rachunku jest na pewno data ostatecznego terminu wypowiedzenia.
Ja własnie tak zrobiłam , wczoraj wysłałam list i czekam. Mam nadzieję że się nie odezwą bo zastrzegłam w liście by wykasowali moje dane osobowe.

Witam wszystkich,
Dzwoniła do mnie dziś Pani (Puławska chyba Marta) z firmy Imperia Corporation z informacją, że wygrałam w konkursie ekskluzywną włoską bieliznę o wartości 80zł, tylko że muszę pokryć koszty wysyłki z Włoch o wartości 19,90 zł. Później opowiadała o jakimś abonamencie w którym będę otrzymywać bieliznę w promocyjnej cenie 40 zł. Mówiła tak szybko że ciężko mi było ją zapamiętać tym bardziej że mam gorączkę. Pani powiedziała że mam 10 dni na rezygnację i że mam najpierw spróbować tą bieliznę i potem mogę zadzwonić na biuro obsługi klienta i to odwołać.
Po rozmowie coś mnie tknęło i zaczęłam szukać informacji na temat tej firmy... i widzę że nie jest nie fair w stosunku do klientów :( jestem tym przerażona... Postanowiłam że jutro tj. 16.10.14r. wyślę drogą pisemną odstąpienie od umowy zawartej na odległość za potwierdzeniem odbioru. Napewno będzie że jak przyjdzie paczka w ciągu 7 dni to i tak będę musiała za nią zapłacić te 19,90 zł, (wtedy też zadzwonię do biura obsługi klienta z potwierdzeniem o odstąpieniu od umowy), bo umowa się zawarła, ale mam nadzieję że uda mi się to sprawnie załatwić.
Mam prośbę to osób które już korespondują z tą firmą o potwierdzenie lub podanie mi adresu i numery telefonu do tej firmy żebym mogła wysłać odstąpienie.

COK Imperia Corporation
ul. Smulikowskiego 1/3
00-389 Warszawa
tel 22/247-84-94

Proszę o powiedzenie.
Z góry dzięki

Adres się zgadza.
Co się tyczy załatwienia tej sprawy w sytuacji kiedy nie odebrało się przesyłki. Rozmawiałam z rzecznikiem. Sam regulamin Imperia Corporation jest niezgodny z prawem. Jednak żeby nie było problemu trzeba do nich zadzwonić-dodam, że rozmowę nagrywałam i radzę to robić(miałam 'przemiłą' rozmowę z pewnym jegomościem, który mi próbował wmówić, że muszę zapłacić mimo nie odebrania przesyłki, tak więc pow mu o ich regulaminie-stwierdził, że jest zgodny z prawem, na moją ripostę, że rzecznik uważa coś innego go zatkało, no i oczywiście przytoczyłam art. 7 o ochronie niektórych praw konsumentów) i trzeba w ciągu tych 10 dni od rozmowy telefonicznej napisać odstąpienie od umowy z adnotacją o skasowaniu danych osobowych i wysłać poleconym priorytetem za potwierdzeniem odbioru. Rzecznik wspomniała, że firmy nie mają obowiązku przechowywać nagrań lub ich udostępniać.
Jeśli chodzi o inne kwestie dotyczące tej firmy. Wysyłają upomnienia. Z mojej lektury na wielu forach wynika, iż upomnienia wysyłane są listami ekonomicznymi, a firma windykacyjna, którą grożą w ogóle nie istnieje. Więc nie ma się czym przejmować.
Ogółem tak od siebie-zapewne jak tv/prasa a przede wszystkim prawo dobierze im się do tyłka to pewnie się uspokoją.

Kiedy zadzwoniła do mnie przedstawicielka tej firmy nawet do głowy mi nie przyszło, że jest to jakieś oszustwo, ponieważ jakiś czas temu wypełniałam kupon konkursowy w jednym z bardzo znanych i szanowanych sklepów, gdzie nagrodą również miała być bielizna. Jednak kiedy przyszła paczka zanim ją otworzyłam coś mnie podkusiło i zaczęłam najpierw czytać :x

Orientowałam się jak to wygląda od strony prawnej i początkowo chciałam im odesłać nieotwartą paczkę i nic nie płacić, ale z tego co wyczytałam na kilku stronach prawnych zrozumiałam, że gdyby opłata była za produkt można by było odstąpić od umowy i odesłać im tą 'ekskluzywną' bieliznę niestety koszt jest podany jako koszt wysyłki, a konsument podczas odstąpienia od umowy ma prawo nie płacić za odesłany towar ale kosztami przesyłki nadal jest obciążany. Dlatego też zaraz na drugi dzień zadzwoniłam na podany w liście numer i zrezygnowałam z dalszych usług tej Firmy. Wpłaciłam te 20zł i dla pewności wysłałam też list polecony za potwierdzeniem odbioru w którym również napisałam, że rezygnuję z dalszych usług i zaznaczyłam, że nie wyrażam dalszej zgody na przetwarzanie moich danych osobowych. (kopię tego listu mam w domu).

Może i nie musiałam płacić, może i coś można z nimi wywalczyć, ale komu chce się psuć nerwy i marnować czas przez 20zł. Mam nadzieję, że mój telefon i wysłane pismo wystarczy i nie będę miała już nic wspólnego z tą firmą. Ta "ekskluzywna" bielizna kosztowała mnie wraz z listem ponad 30zł i o tą kwotę będę już mądrzejsza.

Według Pani rzecznik:
Jeżeli odbierasz przesyłkę z poczty musisz opłacić koszt wysyłki, bo odebrałaś.
Jeżeli natomiast nie odbierzesz (chodzi tu o niestawianie się na poczcie w celu nawet podpisania odmowy przyjęcia) oni NIE MAJĄ PRAWA kazać płacić. I mimo ich regulaminu, to powiedzmy sobie szczerze, jak przestrzegać regulaminu, który sam w sobie jest niezgodny z prawem? Trzeba pamiętać o tym, że oni właśnie żerują na strachu.

Jeżeli by nękali, dzwonić do rzecznika, ale raczej nie denerwować się tym. Jeżeli daliby to do windykacji (na ogół trafia to do firmy tez w stylu firmy krzak) i bezpodstawnie gnębili o zapłaę należności itd.: 1. konsultujemy każdy ruch z rzecznikiem 2. zawsze możemy przytoczyć art. 24 i art. 448 kodeksu cywilnego.

Dziękuję bardzo za informacje ;)

U mnie niestety przesyłka została odebrana i po przeczytaniu informacji o tym, że konsument kosztami przesyłki mimo wszystko jest obciążony dla świętego spokoju zapłaciłam. Ale więcej już tego błędu nie popełnię i uprzedzę wszystkich w domu, żeby więcej takich przesyłek nie odbierali i nic nie podpisywali.

Witam,

również namówiłam się na przesyłkę fig damskich. Z tym, że nie odebrałam w ogóle przesyłki. niestety w dniu dzisiejszym otrzymałam rachunek do zapłacenia abonamentu. Miała być to darmowa próbka. wspominają również o regulaminie, którego nie zaakceptowałam, bo nie wiem gdzie go miałabym zaakceptować. Proszę napiszcie, czy któremuś z Was udało się ą sprawę załatwić i w ajki sposób. Nie wiem co robić. ma ktoś z Was może jakis nr kontaktowy do nich ?

pozdrawiam

Witam! mam podobny problem, nie wiem już kompletnie, co robić. Odebrałam telefon od firmy, zgodziłam się na promocyjną przesyłkę z bielizną. Nie zwracałam dokładnie uwagi, na to jakie informacje są mi przekazywane. Paczki nie odebrałam, bo nie było mnie na miejscu. Nie podpisałam na poczcie odmowy odebrania przesyłki, ponieważ już jej nie było. Mam jedynie powtórne awizo. Niedawno dostałam upomnienie z firmy COK Imperia Corportaion o uregulowanie zamawianego abonamentu - 49,80zł. Straszą dodatkowymi kosztami za brak płatności. Co robić? Za co mam płacić, skoro nie mam paczki?

Mam podobny problem . jakies 3 misiace temu dostalam telefon i oczywiscie to samo uslyszalam ze wysla mi bielizne itd. jak listonosz przyniosl mi paczke to od razu ja odeslalam na adres ktory byl na paczce. po 1,5 misiaca dostalam dzis list "upomnienie do zaplaty " w kwocie 49,80zl. I nie wiem co z tym zrobic czy placic lub nie . bo jak czytalam na innych forach to potem oni niby dalej wysylaja jakies rachunki . Wiec jestem w ciemnej dup***:mad: zadnej paczki nawet nie odebralam i tym bardziej jej nie otwozylam :/i niestety ale nie odstapilam od umowy tak jak tu pisza inne osoby ze trzeba bylo ale skora jak nie otworzylam jej to \a co mam placic

Czy ktoś mógłby mi pomóc, jak formalnie poprawnie napisać do tej "firmy" list z wypowiedzeniem zawartego abonamentu? Dzwoniłam na infolinię, zapewniali mnie że już żadnych przesyłek nie będę otrzymywała, jednak dla pewności wolę mieć podkładkę w formie listownej. Bardzo proszę o pomoc!

Na facebooku jest grupa pt."Oszukani przez Imperia Corporation". Prośba o dołączenie (nie jestem twórcą), niech zbiorą się wszyscy, może uda się nagłośnić sprawę aby nie byli tacy bezkarni. Karma.

A ja mam pytanie: co w sytuacji, kiedy pierwszą przesyłkę się odebrało, zapłaciło, a w przypadku kolejnej - przesyłka została nieodebrana? Dokładniej - byłam na poczcie, zapytałam, skąd jest przesyłka i jej nie odebrałam. Tylko nie pamiętam, czy coś podpisywałam ( zdaje się, że tak).
Dziś przeczytałam pismo, że jestem im winna 89.80 zł za nieopłacone należności plus koszty upomnienia. Do 3 listopada mam czas uiścić należność.
Co w takiej sytuacji? Czy procedura wygląda w taki sam sposób, jak opisany w poprzednich postach? Zadzwonić, zrezygnować, kolejnie - dla bezpieczeństwa - wysłać rezygnację z potwierdzeniem odbioru? I nie płacić?

Bardzo bym prosiła również o pomoc w napisaniu takiego pisma. Może ma ktoś z Was jakiś prototyp, przykład, cokolwiek?

Co do facebooka - jest tam utworzona jedynie społeczność, nie grupa (albo mi tej grupy nie znajduje). Tak czy siak - jeśli istnieje grupa, prosiłabym bardzo o linka.

Pozdrawiam.

Ja też dałam się nabrać na tą "ekskluzywną" bieliznę włoską i teraz nie wiem co mam robić, zaraz po telefonie od konsultantki na drugi dzień wysłałam listem poleconym odstąpienie od umowy, jeszcze nim paczka przyszła. Czy ktoś skutecznie się pozbył natręctwa z firmy Imperia Corporation?

Pozdrawiam

Witam ja rowniez dałam dałam sie nabrac na bielizne tylko ze ja naet tej paczki nie otwieralam - odrazu zrobilam zwrot i w poniedzialek rano dzwonie odebral bardzo nie mily Pan i mowie ze prosze mi nic nie przysylac bo ja sobie tego nie zycze i mowie mu ze nie mam zamiaru placic za cos czego nawet nie mam a facet sie po prostu rozłączył i pozniej dzwonilam dwa razy to nikt nie odbierał. i przyszła mi dwa tyg temu wezwanie do zaplaty jeszcze przekrecone moje nazwisko i nie zaplacilam nie mam zamiaru i dzisiaj znowu mi przyszlo ..

Pozdrawiam

Ja tez mam problemy z ta firma. Pewnego dnia zadzwonili do Mnie z informacja o wygranej wloskiej bielizny w jakims internetowym konkursie. Ja nie mialam pojecia o czym oni mowia,co maja na mysli,wiec podziekowalam za taze wygrana. Jednak jakas kobieta zaczela mowic,ze teraz juz nie moge z tego zrezygnowac i musze to odebrac. No wiec Ja powiedzialam,ze rozumiem,iz bedzie to darmowa wysylka w takim badz razie...powiedziano,ze ew.bede musiala oplacic koszty wysyki w wys.19,90zl. Po jakims czasie przyszedl do Mnie listonosz z tymi gaciami i uznalam,ze dobra- jedne gacie moge Sobie kupic,no wiec oplacilam 19,90 czyli sam koszt przesylki. Bylam zadowolona z tego zakupu..jednak do czasu,gdyz nieco pozniej wyjelam ze skrzynki awizo z wypisana cena gaci w wysokosci 29,90zl..Oplacilam na poczcie zaznaczajac przy tym rezygnacje z kolejnych wysylek. Sadzilam,ze w koncu bede miala spokoj..i ku Mojemu zdziwieniu znow pojawily sie listy w skrzynce- a nawet 2,ale juz bez gaci; jeden z rachunkiem 49,90,a drugi- 69,90. Dla Mnie to jest w ogole smieszne..Uwazam,ze wszystkie oszukane przez ta firme powinnysmy spotkac sie w realu i pojechac tam do tego ich centrum by powiedziec dobitnie, ze rezygnujemy definitywnie z przesylek i za nic nie bedziemy placic

Witam, czy ktoś może dał sobie szybko radę z tą nieuczciwą firmą ? Ja jutro spróbuję zadzwonić do tej firmy i jeszcze raz powiem im ,że nie chcę od nich otrzymywać przesyłek , jak na razie czekam na zwrotkę z odstąpienia od umowy j już wspominałam wcześniej wysłałam je zaraz na drugi dzień po telefonie , przesyłka jeszcze do mnie nie dotarła. Pozdrawiam

Witam wszystkich.
Jak już wcześniej pisałam także dałam się namówić na tą "ekskluzywną bieliznę".
Ja zrobiłam tak. Zaraz następnego dnia po rozmowie telefonicznej wysłałam pismo ws. odstąpienia od umowy zawartej na odległość za potwierdzeniem odbioru. Oto jego treść.

Imperia Corporation
ul. Smulikowskiego 1/3
00-389 Warszawa

OŚWIADCZENIE
O ODSTĄPIENIU OD UMOWY ZAWARTEJ NA ODLEGŁOŚĆ

Oświadczam, że odstępuję od umowy o świadczenie usługi/abonamentu zawartą
drogą telefoniczną z firmą Imperia Corporation reprezentowaną przez p. Puławską w dniu
15 października 2014 r.
Podstawą prawną odstąpienia jest art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz. U. Nr 22, poz. 271, z późn. zm.).
Wskutek odstąpienia od umowy, ta uważana jest za nieważną, w związku z czym strony
zobowiązane są do zwrotu świadczeń w stanie niezmienionym.
Wskazuję, iż oświadczenie składam z zachowaniem terminu określonego w art. 10 ww.
ustawy, a wobec nierozpoczęcia świadczenia usług odstąpienie jest w pełni skuteczne.
Jednocześnie cofam zgodę na przetwarzanie danych osobowych oraz wnoszę o ich
niezwłoczne usunięcie ze wszystkich Państwa baz danych.
Ponadto informuję, iż niniejsze Oświadczenie zostało sporządzone w 2 egzemplarzach po
jednym dla każdej ze Stron.
Proszę o niezwłoczne potwierdzenie uznania umowy za niezawartą wskutek mojego
skutecznego odstąpienia od umowy zawartej na odległość, nie później niż w terminie 14 dni.

(na chwilę obecna nie dostałam żadnego pisma z Imperii o rozwiązaniu umowy i przypuszczam że go nie dostanę :rolleyes: )

Jak przyszła paczka opłaciłam ją (choć termin płatności jest do 5.11.2014 r. i mam nadzieję, że po upływie go nie będą nic do mnie pisać itd.) i tego samego dnia zadzwoniłam do Obsługi Klienta aby wypowiedzieć abonament (abonament bo już zapłaciłam za paczką). Pan przyjął zgłoszenie i powiedział że zaznaczył rozwiązanie umowy i żadnych zobowiązań w stosunku do siebie nie mamy. Powiedział również że już nie będą wysyłać kolejnych paczek. Było to jakoś ok. 21.10.2014 r. i mam nadzieję, że więcej nic z nimi nie będę miała do czynienia.

Z drugiej strony wszystkie formalności ze swojej strony uczyniłam więc mam nadzieje że dadzą mi spokój.

WITAM!
dołaczam do grona tych niestety oszukanych.ja niestety od kilku miesiecy borykam sie ze co jakis czas wysylaja do mnie powiadomienia z uregulowaniem naleznosci.......tylko jakiej kur.....naleznosci kiedy nawet tych gaci w rekach nie miałam.tylko listonoszowi powiedzialam od razu zeby to odeslał bo nie przyjme tego.i wtedy sie zaczeło.jakies 3 m-ce temu jak mi przyslali list od razu zaczłam szukac nr.tel.do nich po pół dnia kiedy ktos raczył odebrac tak im wygarnełam ze jak bomba jeszcze przez dwa dni chodziłam powiedzialam ze albo wymaża wszystkie moje dane z komputera i przestana mnie atakowac albo zgłosze sprawe to suka wyłaczyła telefon.dzisiaj ponownie przyszedł do mnie list.....czy ktos ma namairy do nich telefoniczne,bo tym razem cięzko mi je namierzyc.....
i tak w ogó.e ludzie co robimy?
bo trzeba to zakonczyc i w dupe ich wszystkich posłac !!!!!!!!!!!!!!

potrzebuje namiary na nich,ktos ma nr.telefonu?

Powrót