Cok Imperia Corporation

• Autor wątku Autor wątku Manomir
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Do mnie także zadzownili w piątek zapamiętalam tylko nazwę Platinum. Udało mi się znaleźć, że ich obecna nazwa jest zmieniona na Cok Imperia Corporation Platinum, adres podobno ten sam. Niestety nie znalazłam nigdzie numeru do biura obsługi, ten podawany wczesniej na forum juz jest nieaktualny.

A czy taka umowa mogła zostać zawarta jeżeli rozłączyłam się przed podaniem dokładnego adresu, ale zgodziłam się na wysłanie towaru?

To zależy od treści tej rozmowy. Jeśli przedstawiono ofertę i zgodziłaś się, to umowa została zawarta. Nie maja jednak adresu i nie wykonają umowy - chyba, że już mają Twoje dane z innego źródła.

Dane najprawdopodobniej mają z wypełnionej przeze mnie ankiety. Czyli w takim razie bezpieczniej będzie wysłać odstąpienie od umowy? Jeżeli okazałoby się, że umowa nie została zawarta będzie ono po prostu nieważne?

ja ostatnio poprosiłam o przeslanie mi nagrania na którym niby dokonano ze mna tej umowy,to bladzina odpowiedziala mi ze nie moze tego zrobic bo objete jest to tajemnica handlowa.....no kur......to co to za umowa jesli ja nie moge miec tez potwierdzenia tej umowy?!!!
czy w ogole została nagrana ta umowa? gnoje naciagaja jak nie wiem....klamią,i do tego zaczeli jeszcze mnie sadem straszyc ostatnio.....
ludzie zróbmy cos z nimi....dlaczego nikt sie za nich nie wezmie do holery!!!!!!!!!!!!

Kobieta z infolinii dzwoniła do mnie wczoraj. Oczywiście się zgodziłam a dziś jestem jednym wielkim kłębkiem nerwów. W piątek idę do rzecznika praw konsumenta może poradzi coś w tej sytuacji. Czy może ktoś mi powiedzieć czy te 10 dni liczy się od otrzymania telefonu czy od odebrania paczki? Przecież nie może być tak żeby w normalnym państwie tak naciągać ludzi, jakiś sposób na zrezygnowanie z tego musi być. Czy wgl ktoś się wyplątał już z podobnej sytuacji ?

Proszę poczytać ten wątek, odpowiedź na zadane pytanie padła wielokrotnie.

Przepraszam ale tyle już się dziś tego naczytałam, że sama nie wiem co o tym myśleć. Jedni piszą że rezygnowali a i tak nadal dostawali jakieś listy. A nikt nie napisał jasno, że pozbył się tego na dobre

HEj tez mam problem. Wczoraj zadzwoniła do mnie Pani z ofertą super bielizny. Oczywiscie sie zgodziłam na wysyłkę. Ale teraz jak czytam wszystkie opinie , wypowiedzi na temat tej firmy jestem w szoku ;/ Tak jak pisałam Pani zadzwonila wczoraj ale dziś chce się dodzwonic ( nikt nie odbiera) i zerwać umowę. Mam 10 dni od rozmowe telefonicznej czy moze 10 dni od daty kiedy dostanę towar ? NIe ukrywam że chce to zrobic jak najszybciej. Zwykły telefon wystarczy ? Czy wysłac list ?? Jeśli ktoś ma namiary na tą firmę bardzo prosze o podanie danych.

Witam,

mam podobną sytuację. 5. 12 zadzwoniła Pani, zgodziłam się. Potem oczywiście od razu napisałam odstąpienie i po weekendzie czyli 8.12 je wysłałam listem poleconym za potwierdzeniem odbioru. Przesyłki jeszcze z majtkami nie otrzymałam. 11.12 przyszedł sms z poczty, że przesyłka nie została przyjęta. Zadzwoniłam na infolinię powiedziałam o sytuacji, a pan zaczał mnie zbywac, że od miesiąca nie prowadzą sprzedaży. Powiedziałam, że czytałam, ze tak mółwią i że chcę zgłosić odstąpienie. Niestety nie przyjął. Dziś wyślę pismo jeszcze raz. Przesylka jak przyjdzie to nie odbiorę. co mam dalej robić ??? Proszę o pomoc.

Ja mam zamiar jutro napisać odwołanie ponieważ telefon dostałam w poniedziałek. A na jaki numer dzwoniłaś na tą infolinię ?

aleksandra912 napisał:
Witam !
W piątek (05.12.14) zadzwonił do mnie pewien konsultant z numeru: 503 840 711 i oznajmił, że wylosowali mnie w konkursie trends house i wygrałam 3 zestawy ekskluzywnej bielizny. Nietknięta podejrzeniami (bo niedawno rzeczywiście brałam udział w podobnym konkursie) podałam mu swoje dane do wysyłki, za którą mam zapłacić jedynie 19.90 zł. Jednak po pewnym czasie zaczęłam szukać informacji o tym konkursie i okazało się,że to oszustwo. W ciągu godziny oddzwaniałam do konsultanta, ale nikt nie odbierał. Dzisiaj zadzwoniłam na infolinię Imperia Coporation (22 247 84 94) i konsultant powiedział mi, że oni się już nie zajmują sprzedażą i prowadzą jedynie windykację i to musi być jakaś inna firma. Czy ktoś z Was miał ostatnio podobno sytuację? Ktoś wie jaka to firma i ma numer kontaktowy?

witaj alksandra a co zrobilas z tym wszystkim z tymi gaciami czy bielizna bo ja sama tez sie w to wplatalam przed wczoraj tylko ze do mnie dzwoniono z numeu takiego 503840936 i nikt nie odbiera napisalam pare sms niby odszly ale czy zostaly przeczytane nie wiem rowniez dzwonilam na te infolinie co ty i tak samo mi powiedziano jak tobie czekam na ta dziwna przesylke ale nie mam zamiaru jej odebrac i juznie wiem co dalej

Uprzedzam, że idziesz w złym kierunku

PS ...i pisz poprawnie

Mam jeszcze jedno pytanie. Jeżeli wysłałam wypowiedzenie umowy przed otrzymaniem paczki do firmy Imperia Corporation a oni teraz podobno zmienili nazwę na T2C INTERNATIONAL LLC to rozwiązanie umowy muszę pisać jeszcze raz ?

Nie. Ciebie wiąże (wiązała) umowa z tą pierwsza firmą.

do mnie zadzwonilo 10.12 a 11.12 juz wyslalam im zerwanie umowy. I co teraz ?? Jak wysla mi ta paczke z majtkami mam ja odbierac czy nie ??

POST ZOSTAŁ USUNIĘTY Z UWAGI NA ZAWARTOŚĆ TREŚCI NARUSZAJĄCYCH REGULAMIN FORUM PRAWNEGO.
Proszę zapoznać się z Regulaminem, a szczególnie z §9 Regulaminu FP oraz art. 212 kodeksu karnego i napisać jeszcze raz - zgodnie z zasadami.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót