Cok Imperia Corporation

• Autor wątku Autor wątku Manomir
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nie wiem skąd mają Twoje dane, ale zgodziłaś się przecież na wysyłkę (po co?), a jeśli zmieniłaś zdanie należało odstąpić od umowy.

Tak jak pisałam wysłalam do nich pismo o zerwanie umowy. Dostałam potwierdzenie ze pismo zostalo odebrane, paczki od tych xxxxxxxxx nie dostałam. Mam nadzieje ze nie beda przesylać mi zadnych listów i obym miała juz swiety spokoj ;)

Ostrzegam, że pomawianie na forum publicznym grozi odpowiedzialnością karną z art. 212 k.k.!

Ostatnią edycję dokonał moderator:
No i wykrakałam. Przyszła do mnie wczoraj paczka. Otworzylam kopertę i przeczytalam regulamin. Zadzwoniam na podany adres ( dla zainteresowanych jest to nr do obslugi klienta 22 100 40 77 ) Odebrał Pan , powiedziałam ze ponad miesiąc temu dokładnie 11 grudnia wysłałam pismo o zerwanie umowy, miły Pan poprosil o nr klienta ( był na piśmie które bylo w kopercie ) oraz imie nazwisko i adres, powiedział abym opłacila kwote 19.90 zrobiłam im przelew bankowy oraz dostałam informacje,ze paczki juz NAPEWNO nie beda do mnie wysyłane. Mam nadzieje ze to juz napewde koniec.

Czyli co teraz ?? Kurcze to sobie narobiłam ;/

Udało się anulować przelew ;) Czyli mam im nic nie płacić ? Wysłać im tylko tą bieliznę oczywiście jest nie rozpakowana.

Ostatnia edycja:
a skąd mogłam wiedzieć że oni sobie jaką umowę wymyślą ja się nie prosiłam o wysyłanie niczego ani niczego nie zamawiałam, to oni do mnie wydzwaniali a ze się odmyśliłam normalnie paczki nie odebrałam to chyba jednoznaczne ze nie chce ich ekskluzywnych gaci. niczego nie podpisałam, nic mi nie wysłali więc jaką mają pewnośc że to byłam ja? 0 potwierdzenia

Witam. Do mojej żony też przyszły o gatki. Nie mogła sobie przypomnieć o co chodzi bo dzwonili do niej jak była w pracy zabiegana w listopadzie a gacie przyszły teraz w poniedziałek 12.01.2014. Na przesyłce umieścili swoją naklejkę z datą 23.12.2014 Inpost okleił ją 29.12.2014. Odstąpienie od umowy zawartej na odległość wysłaliśmy dziś w osobnej paczce niż zwracane galoty, oba listy polecone za potwierdzeniem odbioru / nadania. Powołując się na art.7 ust. 1 w zw. z art. 10 ust. 2 z dnia 2 marca 2000r można wypowiedzieć umowę do 3 miesięcy gdy po zawarciu umowy sprzedawca nie przesłał umowy ani dokumentu/ wzoru pisma o możliwości odstąpienia od umowy. Takiej informacji również nie zawarł w rozmowie telefonicznej. Dodatkowo z tego co wiem sprzedawca by mógł dobiegać się w sądzie jakikolwiek roszczeń musi przedstawić dowody "czytelne" że poinformował kupującego o wszystkich warunkach zawieranej umowy. Cena, data wysyłki, szczegóły umowy, podać swoje dane oraz jeśli ma to być usługa która ma trwać czasowo musi sprzedawca poinformować o czasie trwania umowy np. terminowo do.... czy też poinformować o bezterminowym trwaniu. Jeśli sprawa trafia do komornika a komornik umieści kupującego w bazie dłużników sprawę należy zgłosić na policję gdyż jest to przestępstwo a za nierzetelne informacje na których się nie ma potwierdzeń / dowodów np. zawarcie umowy owa firma komornicza może dostać karę w wysokości od 30 tyz zł.
Będę drążył tą sprawę bo mnie wkór... pajace i nie zniosę jak mi ktoś próbuje mieszać w życiu :mad:

Jeszcze wyciąg z ich regulaminu: &8 LLC w ustalonej z Abonentem częstotliwości kierować będzie przesyłkę z przygotowanymi w ramach Abonamentu produktami. Cena jak i częstotliwość przesyłek ustalona jest indywidualnie dla każdego Abonenta podczas zawierania Abonamentu.

Z tego co żona mówi, nikt z nią nie ustalał żadnych terminów dostawy/dostaw ani jakiejkolwiek ceny.

W dostarczonych pismach nie ma nigdzie informacji o nr umowy, dacie zawarcia, podpisu jakiegokolwiek pracownika czy też pieczątki firmowej co przemawia za nierzetelnością tejże pożal się Boże firmy więc jak mogą dochodzić swoich roszczeń nie mając żadnych danych, podpisów kupującego czy też zgody na zawarcie umowy. Informują jedynie o wygranej i przesyłce za którą jest opłata. Do przesyłki dołączają od czapy napisany regulamin a raczej ich widzi mi się i to ma być prawomocne?
Równoznacznie każdy z nas może zdzwonić do kogokolwiek powiedzieć że wysyła mu 100zł w kopercie "tylko słuchaj Kazek zapłać za przesyłkę bo mi już nie wystarczyło" a do przesyłki ze stówą wsadzić kartkę ze swoimi widzi mi się np. Kazek biorąc 100 zł będzie mi wypłacał 250 zł miesięcznie zgodnie z ustaleniami indywidualnymi...

marcello82- mi zrobili tak samo zadzwonili w listopadzie z wiadomością o wygraniu gaci(oczywiście ich nie odebrałam) a teraz wysyłają jakieś gówna do zapłacenia z coraz większą kwotą

Czytałem trochę wczoraj na temat tych i tym podobnych firm. Straszą wezwaniami bo to jest ich główny zarobek. Jeden zapłaci bo się przejmie i będzie chciał być rzetelnym a drugi będzie świadom przekrętu i oleje sprawę. No bo na jakiej podstawie, jakie warunki zawartej umowy? Nikt nic nie przedstawiał czytelnie i zrozumiale więc jaka umowa? Jedynie co to zgoda na wysłanie gaci a że sobie karteluszkę wsadzili w kopertę to nic nie zmienia bo to jest jedynie ich zachcianka i wymysł :) Spokojnie... ja ma nie daleko to jak się zdenerwuję to będę tam w kilkadziesiąt minut :)

no właśnie mnie już trochę zdążyli przestraszyć ale kasy na takie pierdoły to mi jednak szkoda.... ja mam trochę dalej ale chętnie bym Ci pomogła :)

marcello82 napisał:
No bo na jakiej podstawie, jakie warunki zawartej umowy?
Umowę zawarliście przez telefon, zgodnie z prawem, wystarczyło Wasze "Tak". Sprzedawca zwykle nagrywa rozmowy jako swój dowód zawarcia umowy.

cedwah , mam wysłać im ta bieliznę ? Anulowałam przelew więc pieniędzy nie dostaną.

Ostatnia edycja:
cedwah napisał:
Umowę zawarliście przez telefon, zgodnie z prawem, wystarczyło Wasze "Tak". Sprzedawca zwykle nagrywa rozmowy jako swój dowód zawarcia umowy.

Umowa jest poprawnie zawarta gdy są przedstawione warunki danej umowy. Zwykłe: Wygrała Pani majtki płaci Pani jedynie za przesyłkę 19,90 nie przedstawia żadnych warunków zatem jeśli się człowiek zgadza to jedynie na otrzymanie paczki za którą ma zapłacić 19,90zł.
Paczka jest wysłana zwykłym listem dostarczanym do skrzynki zatem jakie jest potwierdzenie otrzymania przesyłki? Żadne. Więc idą Twoim tokiem umowa zawarta ale nie zrealizowana przez sprzedającego.
Dostarczanie ich regulaminu w przesyłce nic nie wnosi bo tego telefonicznego "TAK" do tych warunków nie mają więc o czym mowa? Naliczanie odsetek od niezapłaconej kwoty może być przy potwierdzeniu dostarczenia przesyłki wtedy jest jednoznaczne z tym że przesyłka na którą człowiek się zgodził za 19,90 jest zrealizowana. Odsetki jeśli są naliczane to ustawowo a nie jak ktoś wyskrobał na kartce że 50 zł za monit itd.
Telefonicznie też nikt nie mówi wyraźnie że wykupuje Pani abonament na otrzymywanie produktów jak to brzmi w ich śmiesznych zapiskach.

Jeśli masz prawne poparcia to napisz proszę konkrety. A nie że wystarczy zwykłe TAK bo tak nie jest.

właśnie ... ja żadnej przesyłki nie odbierałam wiec jakim cudem umowa może być zrealizowana? w rozmowie nikt mnie nie poinformował ze zawieram jakąś umowę... nie dostałam żadnego potwierdzenia zawarcia umowy ani pisemnie ani smsowo ani meilowo

Vka napisał:
Tak jak pisałam wysłalam do nich pismo o zerwanie umowy. Dostałam potwierdzenie ze pismo zostalo odebrane

Jeśli zrobiłaś to prawidłowo i wysłali po terminie Twojego odstąpienia, nic nie musisz płacić i odsyłać :)

Czy ktokolwiek / którakolwiek z Was została poinformowana na wstępie rozmowy o nagrywaniu ?????

CEDWAH Powiedz mi jakieś podstawy prawne rzetelne na których to podstawie mogą uzyskać należność ew. na jakiej podstawie prawnej mogą iść do sądu. Przecież nawet danych nabywcy nie posiadają.

Witam jestem tu nowy i mam pytanie ? Zwolnilem się z pracy w Niemczech i jadę. Do Polski czy mogę pobierać zasiłek za pracę w Niemczech w Polsce?

Powrót