Witam, za pewne doskonale znana jest firma, działająca pod paroma nazwami takimi jak Benazzo international, Imperia Corporation Platinum, T2C INTERNATIONAL LLC, która ma siedzibę na Smulikowskiego 1/3 w Warszawie.
W grudniu dostałam telefon rozpoczynający się na numer na 5... pani konsultantka mówiła bardzo szybko i posiadali moje dane, zgodziłam się na te wygrana, o której zostałam poinformowana. Jednak umowa? abonament? Każdy człowiek popełnia błędy i dopiero po paru sekundach od rozmowy pomyślałam sobie "Boże, co ja najlepszego zrobiłam" Jednak na numer dodzwonić się nie udało. Takich jak ja jest mnóstwo, wystarczy poczytać na forach. Maja bardzo wiele numerów i jakaś infolinie, na której nie da się nic załatwić, ponieważ albo nie da się tam dodzwonić, albo mówią, ze ta firma już od października nie należy do nich. Dzisiaj otrzymałam przesyłkę, którą od razu zaniosłam na pocztę i wysłałam wraz z odstąpieniem od tej umowy (oczywiście listem poleconym z potwierdzeniem odbioru). Jednak jestem w 90% pewna, ze nic to nie da, ponieważ na forach można wyczytać, ze firma nadal wysyła zawołania do zapłaty. Za wysyłkę chcą 19,90zl, a była wysłana zwykłym listem, który jest lekki i równie dobrze mógł zaginąć na poczcie. Oczywiście jest to celowe, ponieważ w ten sposób, nie mamy możliwości nieprzyjęcia przesyłki, skoro wisi sobie ona na klamce od drzwi lub leży na wycieraczce! w związku z czym na pewno przesyłka ich tyle nie kosztowała. Chciałabym żądać od nich dowodu, ze tyle własnie wyniósł ich koszt tej wysyłki, jeśli będą domagać się zwrotu jej kosztów ponownie.
Jest mi naprawdę przykro, ze "firma" ta działa, już od 2013 roku według KRS, a nadal oszukuje i nic nie można z nią zrobić. Oferuje oni ekskluzywna bieliznę, wygrana w ramach jakiegoś konkursu, do którego nikt nigdy się nie zgłaszał. Wielu naiwnych na odczepne rzuci "tak" w tym ja, jednak naprawdę, aby nie można było z tego później zrezygnować? Przecież to jest straszne, równie dobrze mógł ktoś inny odebrać mój telefon, potwierdzić moje dane. Jakim prawem ta firma nadal istnieje i kim są państwo Obara widniejący w KRS :
http://www.krs-online.com.pl/imperia-corporation-sp-z-o-o-krs-884898.html