H
hitback
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Cześć, mam pytanie, zostałem skierowany na kwarantannę, ponieważ u jednego z moich członków wyszedł test pozytywny. Przez co, reszta domowników przeszła automatycznie na kwarantannę. Z wstępnej rozmowy z panem z Sanepidu, powiedział wprost, że jeśli mogę pracować zdalnie to zachęca mimo wszystko, jeśli nie odczuwam negatywnych skutków, w przeciwnym razie, na starcie jestem wpisany na przebywaniu na L4 (z automatu). Pan poinformował, że jedynie co muszę zrobić to poinformować pracodawcę (jestem na UoP) o przebywaniu na kwarantannie i podjęciu pracy, bądź nie. Fakt nie miałem przeprowadzanych badań na COVID. Później jeszcze raz dzwoniłem na infolinię sanepidu i potwierdzili, że będąc na kwarantannie automatycznie przysługuje mi L4. Chciałem dopytać się jeszcze (ponieważ w internecie znajduję różne wersje na ten temat, jedne mówią, że nie mam L4 jeśli nie byłem na badaniu, a kolejne źródła potwierdzają wszystkie informację które otrzymałem z Sanepidu).
Kolejną rzeczą był faktyczny stan zdrowia, czułem się dość przeciętnie - ale mimo wszystko nie robiłem badania, poinformowałem tylko pracodawcę, że jednak na razie czuję się źle i na chwilę obecną chciałem skorzystać z L4.
Kolejną rzeczą był faktyczny stan zdrowia, czułem się dość przeciętnie - ale mimo wszystko nie robiłem badania, poinformowałem tylko pracodawcę, że jednak na razie czuję się źle i na chwilę obecną chciałem skorzystać z L4.