Cyfrowy Polsat Wypowiedzenie Umowy data wyslania czy doreczenia

• Autor wątku Autor wątku lukman85
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukman85

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam mój problem polega na tym, że umowa normalnie mi sie kończyła dnia 27lipca tego roku więc napisałem wypowiedzenie 3 miesiace wczesniej czyli 25 kwietnia nastenie zadzwonil konsultant i tak wlazil mi w.... ze za 10 zl proponowal na jakis czas abonament. Odmowilem i myslalem ze po tych 3 miesiacach odniose dekoder i po sprawie. Kiedy poszedlem okazalo sie ze zalegam z oplata jeszcze jeden miesiac bo oni niby odebrali pismo o rezygnacji dnia 29 lipca i automatycznie przedluzyli mi umowe o jeden miesiac. Teraz moje pytanie jaka data sie liczy zgodnie z prawem bo jak konsultant stwierdzil liczy sie kiedy oni dostana pismo i po czekaniu 15 min wyskoczyl z prawem ciwilnym i podal mi jakis 61 pkt prawa cywilnego ale nadmieniam ze w umowie z cyfrowym polsatem nigdzie nie ma napisanego ze liczy sie data odbioru u nich listownej iformacji o rezygnacji z uslug a wiadomo jak poczta pracuje to co najlepiej wyslacrezygnacje pol roku wczesniej. Czy jest jakis sposob by im utrzec nosa bo to jest nabijanie ludzi w butelke bo nawet jak dotrze do nich pismo w terminie to jaka mam pewnosc ze specjalnie nie wstrzymaja jej u siebie i kolejny miesiac trzeba placic i tak w kolko wiec prosze o jakas pomoc i rade na jakie dokumenty akty prawne moge sie powolywac

Niestety dane przesyłek są dostępne z okresu 30 dni :( a psmo wyslalem 3 miesiace temu

Teraz moje pytanie jaka data sie liczy zgodnie z prawem bo jak konsultant stwierdzil liczy sie kiedy oni dostana pismo i po czekaniu 15 min wyskoczyl z prawem ciwilnym i podal mi jakis 61 pkt prawa cywilnego ale nadmieniam ze w umowie z cyfrowym polsatem nigdzie nie ma napisanego ze liczy sie data odbioru u nich listownej iformacji o rezygnacji z uslug a wiadomo jak poczta pracuje to co najlepiej wyslacrezygnacje pol roku wczesniej.
Dobrze mówił. Dokładnie art. 61 kodeksu cywilnego.
bo nawet jak dotrze do nich pismo w terminie to jaka mam pewnosc ze specjalnie nie wstrzymaja jej u siebie i kolejny miesiac trzeba placic i tak w kolko
Wysłać z potwierdzeniem odbioru lub samym poleconym i śledzić na stronie z postu #2.

Rozdział 10 , paragraf 16, pkt 2 regulaminu świadczenia usług (RŚU)

"...ze skutkiem na koniec Okresu Rozliczeniowego, przy czym wypowiedzenie rozpoczyna bieg w pierwszym dniu Okresu Rozliczeniowego następującego po Okresie Rozliczeniowym, w którym drugiej stronie doręczono oświadczenie o wypowiedzeniu Umowy Abonenckiej."

witam mam problem zawarłam dzis tzn 23 .08 umowe z CP ale chciałabym ja rozwiązac czy przysługuje mi prawo 10 dniowe o odstapienia od umowy jak tak to jak to mam zrobic prosze o pomoc

witam chcialbym rozwiazac umowe z polsatem zawarta w wrzesniu 2010 na okres 29 miesiecy w umowie mam 3 miesieczny okres wypowiedzenia ale na umowie mam 3 lub 4 kanaly BBC ktore polsat zakodowal gdzies w 2011 r czy z tego powodu moge w jakis sposob wypowiedziec umowe natychmiastowo czy musze 3 miesiace czekac a zalezy mi bardzo na czasie

Wezwij mailem i listem ZPO do świadczenia usługi zgodnie z umową, informując, że jeżeli w 14 dni nie zostaną przywrócone
kristobal24 napisał:
3 lub 4 kanaly BBC
odstąpisz z winy CP od umowy.

Dołączę z jeszcze jednym pytaniem : skoro umowę można przedłużyć / zmienić środkami komunikacji elektronicznej (mam taki zapis na mojej przedłużonej) to dlaczego do wypowiedzenia wymagana jest forma pisemna. Jest to wymóg Regulaminu Polsatu ale czy nie jest on nieważny z mocy prawa ?

Witam. I u mnie niedługo koniec umowy, ostatni okres rozliczeniowy to 28.05.2015 rok.
Czy mam już dzisiaj wysłać wypowiedzenie? Bo po tym co teraz zapłacę w sobotę, zostaną mi 3 okresy rozliczeniowe do uregulowania.

Powrót