Cyfrowy polsat

• Autor wątku Autor wątku Andyyyy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Andyyyy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Witam. W wtorek przedłużyłem umowę z cyfrowym polsatem telefonicznie. Konsultant sam zadzwonił do mnie. Dzisiaj sam wykonałem do nich telefon z zapytaniem o wymianie dekodera na nowszy. Po krótkiej rozmowie otrzymałem informacje że nie wymienią mi dekodera wtedy powiedziałem że mam prawo od odstąpienia umowy w ciągu 10 dni ale pracownik firmy zaprzeczył i powiedział że nie mam prawa takiego a tym bardziej że w pierwszej rozmowie czyli w wtorek inny pracownik przekazał mi ta informacje lecz zaprzeczyłem bo nie otrzymałem takiej informacji i tą sprawę zgłosiłem żeby sprawdzili rozmowę i potwierdzili to. Szukałem w internecie informacji i znalazłem że mam 10 dni na odstąpienie od umowy gdy zostałem poinformowany o tym jeżeli nikt mnie nie poinformował to mam na to 3 miesiące. Chciałbym uzyskać informacje czy mam możliwość w ciągu 10 dni odstąpić od umowy zawartej telefonicznie? A dodatkowo dostałem informacje że nie otrzymam żadnej nowej umowy i potwierdzenia informacji o przedłużonej umowie. Pozdrawiam.

W sumie to pracownik miał rację.
Nie masz prawa do odstąpienia w ciągu 10 dni.

Terminy

Masz 14 dni od dnia podpisania umowy a pracownika zgłoś jako wprowadzającego w błąd może wyślą go na szkolenie

Witam.U mnie umowa została zawarta 2010-06-02 na 29 miesiecy.Wypowiedzenie złozyłem 29.08.2012r.czyli przed koncem umowy.A teraz cyfrowy polsat walczy o jeszcze dwa nastepne miesiace do zapłaty po skonczonej umowie.Był juz e-sąd i pisaałem sprzeciw, teraz sprawa trafiła do sadu rejonowego i mam wezwanie na przesłuchanie.Czy powinienem napisac teraz zarzut przedawnienia czy inne pismo procesowe?Bardzo proszę o odpowiedz w poniedziałek musze isc do sadu.

Dzień dobry, mam nie mały mętlik pojęciowy (myśle, że głównie wynikający z tego, że każdy konsultant mówi mi co innego) jeśli o chodzi CF

o co chodzi:

kończy mi się umowa z CP:

---------------- Dane umowy / usługi ----------------
" Usługa: Telewizja
Typ umowy: Abonament
Data wejścia w życie umowy / zmiany: 22.11.2012
Pozostały okres obowiązywania umowy: 2 miesiące (umowa się kończy - "22.kwietnia2015")
Bieżący okres rozliczeniowy: 22.02.2015 - 22.03.2015, następny od 22.03.2015 do 22kwietnia 2015
Pakiet podstawowy: Pakiet Familijny HD
Pakiety i usługi dodatkowe: Pakiet Extra HD, Pakiet Sport HD "

----------------

osobiście nie oglądam TV (jako zapalony kinoman wolę medium Internetu, czy wizyty w kinie), i najchętniej zrezygnowałbym, ale płace to rodzicom i głupio mi powiedzieć, nie będę wam już tego płacił...

chciałbym wywalczyć choć lepszą umowę, niż teraz nigdy nie miałem żadnej zniżki czy promocji...

myślę wiec o wypowiedzeniu umowy...

jednak widze, że weszła nowelizacja umowy i okresu wypowiedzenia

1
jeśli wg. starej wykładni (gdzie obowiązują 3 miesiące wypowiedzenia przed zakończeniem umowy)
- a są dwa miesiące do zakończenia umowy, więc jeśli wyśle teraz (jeszcze w marcu) to jeśli dobrze rozumiem, moja umowa skończy się 22.05.2015 maju??? będę musiał zapłacić jeszcze jeden miesiąc?
[listem poleconym priorytetem za potwierdzeniem odbioru.]

2
jeśli wyśle. wg. nowelizacji, która wejdzie w życie od 15 kwietnia (gdzie obowiązuję 1 miesiąc wypowiedzenia przed zakonczeniem umowy)
gdzie jest miesiąc wypowiedzenia, również moje płatności zakończą się 22.05 ?

kolejne pytanie:
- czy na pewno, po telefonicznym przedłuzeniu umowę, mam umowę z kolejnym już okresem podstawowym, bo była przedłużana telefonicznie, nie mam dokumentacji na ten temat?

kolejne pytanie:
widzę, że jest różnica pojęć
ROZWIĄZANIE,
WYPOWIEDZENIE,
CZY REZYGNACJA?

co w mojej sytuacji powinno być właściwe?

na marginesie:
pomijam już pewien znacząco zniechęcający mnie do CP, fakt, że chciałem obniżyć ofertę za ostatni okres rozliczeniowy i

i mimo, że już w lutym prosiłem o niższą ofertę na ostatni miesiąc rozliczeniowy (i są na to niezbite dowody w postaci rozmów telefonicznych z konsultanatmi)

a 2 marca prosiłem - ba nawet pisałem w tej sprawie w systemie online, żeby mieć dowód, że o to proszę i co - i do dzisiaj nie otrzymałem niższej oferty na ostatni okres rozliczeniowy

/nikt się do mnie nie zgłosił/

nie wiadomo kiedy jest za późno a
kiedy jest za wcześnie

już w lutym (są na to dowody w postaci nagrań rozmów z konsultantem) prosiłem o niższą ofertę na ostatni miesiąc rozliczeniowy
a 2 marca nawet pisałem w tej sprawue w systemie online, żeby mieć dowód, że o to proszę i co - i do dzisiaj nie otrzymałem niższej oferty na ostatni okres rozliczeniowy!

mało tego:

ba każdy z konsultantów mówi co innego, przecząc sobie wzajemnie

konsultant nr 1 )
termin - rozmowa lutym - mówi:
"(...) można w każdej chwili redefiniować umowę"

=>

konsultant 2)
termin - na początku marca - mówi już coś innego, że
"(...) jeszcze jest za wcześnie, dzisiaj nie mogę panu jeszcze obniżyć ofert za ost. okres rozliczeniowy"

(przeczy więc już temu, co powiedział konsultant nr 1)
(nie rozumiem też, dlaczego na początku marca nie mogę obniżyć oferty za okres od 22 marca do 22 kwietnia, gdzie jest napisane, że ja muszę mieć pakiet za 59.90 a nie np. tańszy?!)

=>

konsultant 3)
termin - 18 marca
- "już jest za późno - nie mogę panu obniżyć, nie ma prawa do niższej oferty tylko wyższej"

konsultant nr 3 przeczy konsultantom nr 1 i nr 2,
a także samemu sobie, bo jeszcze na początku rozmowy mówi, że owszem, tak, w drugim fragmencie, ze nie

---

nie wiem, co napisać

Żeby mieć prawo do odstąpienia trzeba podpisać umowę, a nie aneks. Przedłożyłeś umowę a nie podpisywałeś nowa wiec konsultant miał racje.

WYPOWIEDZENIE UMOWY CP

czy taki wzorzec jest właściwy:

---------------------------
………………., dn. ………………

nagłówek z lewej
Imię i Nazwisko: ....
Adres: ....
Nr dok. Tożsamości: ...
PESEL: ...
Nr seryjny: ...
Nr modułu CA: ...
Model: Samsung H370G
Producent: SAMSUNG
Nr karty: ...

Cyfrowy Polsat S.A.
ul. Łubinowa 4a
03-878 Warszawa

WYPOWIEDZENIE UMOWY

Niniejszym wypowiadam umowę o świadczenie usług zawartą w dniu 22.12.2008 (Data wejścia w życie umowy / zmiany: 22.11.2012 )
) pomiędzy mną a Cyfrowym Polsatem S.A. z zachowaniem 3-miesięcznego okresu wypowiedzenia ze skutkiem na koniec ostatniego okresu rozliczeniowego określonego w umowie.

Z poważaniem,

….......................................

-------------------------

--------

szczerze mówią, nie wiem na którą date się powołać, czy

1
na datę pierwszej umowy?
' 22.12.2008 '

2
czy na datę kiedy była przedłużana, i ta data figuruje w icok
(Data wejścia w życie umowy / zmiany: 22.11.2012 )

?

Powrót