B
binladen1001
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, mam ogromną prośbę. Zostałem skazany prawomocnym wyrokiem sądowym. 2 tygodnie temu napisałem prośbę o odroczenie wyroku (decyzji jeszcze nie ma. Dziś dostałem nakaz stawienia się do aresztu w ciągu 2 tygodni. W związku z tym mam 3 pytania:
1) Czy jest ustalony przepisami kodeksu karnego wykonawczego czas, jaki ma Sąd na rozpatrzeniu wniosku o odroczenie kary pozbawienia wolności (jeśli tak ile on wynosi) ?
2) Jeśli się zgłoszę do aresztu i w międzyczasie zanim pojadę do zakładu karnego, Sąd przychyli się do mojej prośby to zostanę wypuszczony na wolność ?
3) Czy ingerencja adwokata w czasie zanim się stawie do aresztu ma wpływ na przyspieszenie decyzji Sądu o odroczeniu wykonywania kary?
Pragnę nadmienić że w moim przypadku szanse na odroczenie są bardzo duże.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
1) Czy jest ustalony przepisami kodeksu karnego wykonawczego czas, jaki ma Sąd na rozpatrzeniu wniosku o odroczenie kary pozbawienia wolności (jeśli tak ile on wynosi) ?
2) Jeśli się zgłoszę do aresztu i w międzyczasie zanim pojadę do zakładu karnego, Sąd przychyli się do mojej prośby to zostanę wypuszczony na wolność ?
3) Czy ingerencja adwokata w czasie zanim się stawie do aresztu ma wpływ na przyspieszenie decyzji Sądu o odroczeniu wykonywania kary?
Pragnę nadmienić że w moim przypadku szanse na odroczenie są bardzo duże.
Z góry dziękuje za odpowiedź.