część używana nie sprawna

• Autor wątku Autor wątku minik1234
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
czemu nie umiem ? podaj pytania konkretne to odpowiem

Stanowisko sprzedającego przedstawiłeś,chce bez problemu oddać Ci za tą część,a jakie jest stanowisko mechanika?

takie ryzyko z używkami . vacum pompę nie sprawdzisz w pełni bez założenia i uruchomienia . pozostaje liczyć ze z ubezpieczenia mechanika się coś wyciągnie . pytanie jak duże uszkodzenia są i czy wogóle coś uszkodzone .

@minik1234:

czemu nie umiem ? podaj pytania konkretne to odpowiem

A temu:

A możesz jeszcze napisać jakie zniszczenia w silniku dokonała pompa podciśnienia? Bo nie do końca tu można dojść na czym polega Twój problem. Każesz nam gdybać nie dając szans z grubsza ocenić czyja to wina.

Coś niezbyt chętnie się dzielisz informacjami co na tym forum jest podstawą - najpierw dziwne zwlekanie odnośnie rodzaju części o którą pytałem, teraz brak informacji co dokładnie zostało uszkodzone przez tą część - nie dziw się że ludzie się irytują...

W przypadku nowej części też nikt Ci nie odda za uszkodzenia silnika jak nie udowodnisz że wynikły one z wykorzystania tej części, dlatego wszyscy namawiają Cię na rzeczoznawcę - dopiero on może określić co z czego wniknęło (mogło by być ciekawie jak by się okazało że to nie pompa uszkodziła silnik, tylko jakaś zużyta część silnika - pompę).

Pozdrawiam.

pompa zaczęła mieszać paliwo z olejem przez co musiałem wymienić olej w samochodzie

@minik1234:

Czyli podsumowując - nie ma żadnego uszkodzenia silnika, jedynie do wymiany filtr i olej... wydaje mi się że jak będziesz chciał ugrać te 200 zł (o ile to nie jest dostawczak to więcej za olej + filtr raczej nie wydasz), to musiałbyś - tak jak to już wielokrotnie powiedziano wcześniej - powołać rzeczoznawcę i udowodnić co najmniej że:

1. Mieszanie spowodowała wadliwa pompa, a nie np. uszkodzona uszczelka pod głowicą.
2. Udowodnić że olej i filtr przed montażem pompy był nowy i czysty, a po brudny i do wyrzucenia.
3. Wysłać jakieś pismo z orzeczeniem rzeczoznawcy - do sprzedawcy, i liczyć że się ugnie i odda kasę.
4. Jak się nie ugnie to iść do sądu.

Jak coś źle napisałem niech mnie ktoś poprawi.

Pozdrawiam.

dzięki wielkie

temat do zamknięcia/ usunięcia.

Powrót