G
globix
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Jutro mam wezwanie na sprawę "zarządz. wyk. kary pozb. wolności" miałem trzy wyroki w zawieszeniu jeden za jazdę pod wpływem alkoholu a dwa za jazdę bez uprawnień. Pytanie moje to kiedy mogę złożyć wniosek o odroczenie i czy sytuacja podana w uzasadnieniu jest jakąś podstawą do odroczenia? Uzasadnienie:Znajduję się w bardzo trudnej sytuacji osobistej ponieważ żona moja pracuje w Norwegii prowadząc własną firmę, na której założenie czekaliśmy kilka lat, obecnie firma ta związana jest kontraktami i żona nie jest w stanie na czas mojej kary pozbawienia wolności powrócić do kraju by przejąć opiekę nad synem ,chorą matką i teściami.Mam na utrzymaniu i sprawuję opiekę nad nieletnim synem, od pewnego czasu sprawia on trudności wychowawcze w szkole. Wymaga więc nieustannej kontroli w drodze do szkoły i z powrotem. W tym roku szkolnym 2007/2008 z powodu zmiany szkoły mieszczącej się obecnie w Chełmie dowożę syna do niej i zabieram po pracy do domu abym miał pewność że uczęszcza do nie i by po lekcjach nie zostawał w Chełmie co mogło by doprowadzić do ponownych złych zachowań z jego udziałem. Jestem też opiekunem ojca zamieszkałego w .. oraz mojej 78 letniej samotnej teściowej zamieszkałej w .., z którą mieszkam wraz z synem. Teściowa moja jest osobą nie pełno sprawną . Wymaga ona całodobowej opieki . Jest podejrzliwa i nieufna wobec obcych i nie można jej przekonać do żadnej opieki z zewnątrz. Ojciec mój jest człowiekiem schorowanym, często wożę go na badania lekarskie i kolejne pobyty w szpitalu, podczas, których matka moja potrzebuje pomocy w sprawach codziennych.Moi rodzice są już w podeszłym wieku więc w rezultacie zajmuję się dwiema poważnie chorymi osobami. Na wszystko mam zaświadczenia.