Czy Jeżeli moja religia wymaga okreslonego stroju moge nosić go w szkole?

• Autor wątku Autor wątku rekCza
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
R

rekCza

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Jak to jest czy jeżeli moja religia wymaga noszenia durszlaku w piątek to czy moge robić to w szkole wydaje mi się że tak w końcu chrześcijanie noszą naszyjniki z krzyżem lecz nie jestem pewien dlatego proszę o szybką odpowiedz.
(To pytanie nie jest żartem jest w 100% procentach poważne gdyż moja religia FSM która została zatwierdzona w dniu 8 Kwietnia 2014 roku w WSA wymaga abym co piątek nosił na głowie durszlak)

Na łożu śmierci wspomnisz chwilę, w której pisałeś to bzdurne pytanie i gorzko pożałujesz zmarnowanego czasu.

hahahah - przepraszam nie wytrzymałam :lol::lol::lol::lol:

Co ma wspólnego ze sobą łoże śmierci i prawo?Jak na forum prawne wypowiedz ta była dość nie stosowna w końcu w naszym kraju każdy może wyznawać religie jaką chce.

rekCza napisał:
Co ma wspólnego ze sobą łoże śmierci i prawo?
To, że mało kto w tym kraju myśli o jednym albo o drugim. Skutki widać na każdym kroku. Co kogo obchodzi olbrzymie zadłużenie państwa. Co kogo obchodzi powszechne bezprawie. Co kogo obchodzi olbrzymie bezrobocie. Ważne, żeby włożyć sobie durszlak na łeb...

Panie pastafarianie, latający potworze spaghetti proszę jutro nałozyć komunijny gajerek, durszlaczek, co by pasował na łepetynkę i podreptać do szkoły. Doświadczyć reakcji wzrokowo, słuchowo.
Przekonać się czy w panu jest misja, czy tylko jajcarz. Wrócić i opisać wrażenia. Doradzimy łącznie z pozwem o obrażanie Twoich uczuć religijnych. Proszę tylko katolikom nie przeszkadzać w ich uczuciach - Wielki Piątek.

Tylko co ma do tego Prawo rodzinne i opiekuńcze?

Wiem, że jeszcze nie lato, to dopiero wiosna. :razz:

PS.
Park już zgłoszony

rekCza napisał:
Jak to jest czy jeżeli moja religia wymaga noszenia durszlaku w piątek to czy moge robić to w szkole wydaje mi się że tak w końcu chrześcijanie noszą naszyjniki z krzyżem

Jak dla mnie bardzo celne spostrzeżenie, jeśli jednym wolno epatować "narzędziem zbrodni" w postaci wisiorku na piersi, czemu innym miałoby być nie wolno durszlakiem na głowie...

Pozwólmy kolejnej grupce mądrali na noszenie kominiarek na terenie szkoły...

Spoko. Głupota ludzka ma różne twarze. Proponuję dystans i luz. W/g mnie młody człowiek-pytający nie ma problemu prawnego, ma egzystencjalny. Przywilej wieku - bunt. Radykalizm, ostracyzm nie jest wskazany. Umieć słuchać to cenna umiejętność.

No przepraszam ale getry nie maja otworów. "na oczy" :razz:

No ale umówmy się - prawo to on ma. A to, że będzie to śmiesznie wyglądać... No będzie, ale ma prawo. Moim zdaniem młody człowiek bardzo dobitnie w ten sposób wyśmiewa absurdy naszego prawa, oraz absurdy dominującej religii - a absurd właśnie po to jest - żeby się z niego śmiać.

Ze strony czysto prawnej - jutro Wielki Piątek, nie urażaj aby uczuć chrześcijan krytyką - nie rozmawiaj o religii, po prostu chodź w tym durszlaku.

A moim zdaniem młody człowiek zajmuje się w tym momencie nieprawdopodobnymi bzdetami. Jednocześnie być może naprawdę wierzy, że w ten sposób walczy o coś dla siebie i że właśnie on wygra ze złym "systemem". A szkoda, bo w dzisiejszych czasach nie ma takich barier wiekowych jak kiedyś i mógłby swój młodzieńczy zapał poświęcić na coś sto razy bardziej pożytecznego. Chociażby udzielając się na jakimś internetowym forum...

@Syphar nie musimy się umawiać. Młody człowiek przywołał orzeczenie WSA (wyrok z tego co wiem nie jest prawomocny) Sąd nie rozstrzygał zagadnienia "wiary" ale odmowę rejestracji związku wyznaniowego, wytknął błędy i obrazę przepisów, działanie koncesjonariusza sprzeczne z Ustawą (n.p posłużenie się opinią biegłych, gdy nie jest wymagana) Nie zostawił suchej nitki na organie-ministrze..... tak w skrócie. Minister zadeklarował, że nie zastosuje się do wyroku. Odmówi rejestracji.. Posłowie również...
Tu jest problem. Przestrzeganie prawa. Nadinterpretacja, narzucanie co jest religią, wiarą. Traktowanie wybiórczo prawa. To nie jest absurd. Fakty. I z tym należy walczyć. Śmiech jest dobra bronią.

Wysłałem do "parku", choć to kwalifikuje się do Tworek.

Janusz M. napisał:
Wysłałem do "parku", choć to kwalifikuje się do Tworek.

A dlaczego? Wbrew pozorom to jest bardzo ważny problem - szczególnie w naszym "rozmodlonym" kraju.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót