M
marek19999990
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 79
Dobry wieczór, mam pytanie. Babcia od ponad 40 lat jest głównym najemcą mieszkania w gminie. Mieszkam z babcią od 1 roku życia od 1991r,,, od 2001 ustanowione zostało przez Sąd Rodzinny, że jest moim opiekunem prawnym tj rodzina zastępcza. W chwili obecnej mam 29 lat i jestem zameldowany tutaj chyba właśnie od 2001 roku. Z informacji wyczytanych wynika, że dzieci mają pierwszeństwo najmu czy wykupu w razie śmierci głównego najemcy. W naszym lokalu była zameldowania córka babci ale babcia ją wymeldowala i nie mieszka zresztą od kilkunastu lat z nami. Pytanie moje co można zrobić aby zabezpieczyć się, abym w przypadku śmierci babci nie dostał kopa na ulicę...mieszkanie nie jest wykupione... Pomysł miałem taki aby babcia wypowiedziała umowę najmu lokalu po czym ja bym podpisał umowę najmu, mam stałą pracę i pensję, pytanie tylko czy tak można. Jeżeli nie, proszę o informację w jakikolwiek sposób można mnie zabezpieczyć abym w razie W, nie wyleciał na ulicę..? Dziękuję za każdą pomoc.. Pozdrawiam