S
sokado
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam mam bardzo duzy problem dotyczacy zajecia przez komornika mojej pensji. Jestem w 14 tyg ciązy mieszkam z rodzicami ktorzy przez cale zycie gnebili mnie psychicznie i fizycznie. Rodzice nie placa za mieszkanie juz od bardzo dawna. Sa alkoholikami. Jednakze moj ojciec pracuje od okolo roku i z tego co mi wiadomo ma juz umowe na stale. Moja matka pracuje na czarno. Z racji tego ze rodzice wczesniej nie mielu umowy o prace w poprzednich rozprawach sadowych sad nakazywal zajecie komornicze tylko mojej pensji gdyz niby tylko ja pracowalam. Musialam wziac wiele kredytów azeby posplacac zadluzenia za mieszkanie, w ktorym praktycznie teraz nie zamieszkuje. Przebywam teraz u przyjaciolki gdyz w domu nie da sie mieszkac i nie wiem co bedzie jak urodzi mi sie dziecko. Nie chce sie wymeldowywac z mieszkania gdyz zostane z niczym, tzn nie bedzie mi sie nalezalo zadne prawo do lokalu zastepczego. Czy komornik moze mi zajac pensje jesli jestem w ciazy? Czy moge zaskarzyc Ojca jesli on juz pracuje o zwrot czesci poprzednich dlugow gdyz ja sama je splacalam? Prosze o pomoc co w takiej sytuacji mozna zrobic.